Április 24,  Szerda
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Ez a programjuk: ütni, rúgni, karmolni, hisztizni, hazudozni

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,462,800 forint, még hiányzik 537,200 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Általában Bálint kolléga mögött járok, nem előtte, mint a mi kedves vezetőnk ott fent a Karmelitában, aki mindig három lépéssel jár a világ előtt, de ellentétben se nyerni, se veszíteni nem tudó őfényességével, engem ez abszolút nem zavar. Sőt, inkább megnyugvással tölt el, hogy valaki megfogalmazza helyettem azt, amit én valószínűleg sok-sok írással eltöltött év után sem biztos, hogy ilyen pontosan meg tudnék fogalmazni. Erről beszélek itt. Aki még nem tette, szerintem feltétlenül olvassa el, mert azt hiszem, a lényeg itt vagyon leírva. Én most az alábbi passzusra reagálnék kicsit részletesebben: 

Van egy főszereplő, ez Gyurcsány Ferenc, ő mindig megmondja, hogy mi a pálya. Van egy mellékszereplő, ő a főpolgármester úr. Van egy feleség, aki szintén az európai dimenzióban értelmezi a költségvetést. És van egy bohóc, akinek fogalma sincs szakmai kérdésekről, de ügyesen vet bukfencet, meg jól csinálja a cigánykereket, és akkor ő meg azt mondja, hogy dobjuk ki. Hát így van ez fölépítve, és ez zajlik éjjel-nappal. Nem kell komolyan venni a bohócokat sose, a provokációknak nem kell felülni, azt pedig jó lélekkel és könnyen kell fogadnunk, hogy hát végül is az ellenzék hatalomra akar kerülni, és ezért mindent, ami az útjába kerül és a kormányhoz kötődik, azt rossznak minősíti. Ilyen az élet.

Nem hiszem, hogy finomkodni fogok, annak az ideje ebben az országban kerek 11 éve lejárt, mióta a diskurzust, a közbeszédet a Fidesz mindent és mindenkit túlordító propagandája szabja meg. Szóval igen, ott tartunk, hogy miután valaki azt meri csinálni velük, amit ők bárkivel, bármikor, bárhol megtesznek, majd az érintettek verbálisan széttépett és megalázott hulláját jól végighurcolják a nemzeti keresztény oldal által ellopott, leuralt médiában, a mini Duce a Kossuth rádió mikrofonja mögül még köp is egyet a tetemükre. A miheztartás végett.

Lefordítom: nem kell itt keménykedni, mert atombombát dobnak arra, aki ezt meri csinálni. Ellenzéki pártként, ellenzéki politikusként kormányra akar kerülni. Ki hallott már ilyet? 

A Karácsony által elejtett ő alacsony és kövér minősítést bármikor megtoldanám még egy-két jelzővel én is. És nem! Nem fogok hajbókolva bocsánatot kérni, mert lehet, hogy a magassága veleszületett testi adottság, amiről nem tehet, de a kövérségéről igen. Ez számomra a mérhetetlen kapzsiság, ha úgy tetszik, a döbrögiség szimbóluma. Ugyanúgy, mint a zsebre dugott keze, a gyűrött ruházata vagy bármelyik arcpirítóan tahó megnyilvánulása. Nehogy már ez a suttyó szabja meg a nívót csak azért, mert ott terpeszkedik a hatalomban, és ő osztja az észt. Kristálytisztán látszik, mennyire bassza a csőrét a hatpárti ellenzéki együttműködés, és az előválasztáson induló miniszterelnök-jelöltek. Nem tud kulturáltan megnyilvánulni, soha nem is tudott, és most érzi, hogy szorongatják a tökeit. És amikor elfogynak a sosem volt érvei, akkor jön a személyeskedő, egyoldalú alázás.

Ahogy annak idején azt hazudták, hogy van oltási terv – amiről az elején még azt sem tudták, hogy pontosan mi az, és hogy néz ki -, most szerintem ugyanígy vannak a programjukkal. Már-már megalázóan egyszerűen kommunikálnak, mert minek ide program, jövőkép és kormányzási perspektíva, ha el lehet intézni az egészet egy folytatjuk-kal, mint a korábbi választásokon? Már ígérgetni sem kell, mert minek? Itt a cél az, hogy bármi áron ott maradjanak, ahol vannak. Az egyetlen feladat, hogy ezt a célt elérjék. És itt nem az ország és annak lakói a fontosak, hanem csakis ők. Itt nem az a versengés célja, hogy egymásra érvekkel rálicitálva a választóknak szakmailag tisztességes politikai ajánlatot tegyenek, hogy azok kiválaszthassák a számukra szimpatikusabbat. Nem, szó nincs erről. Az túl demokratikus lenne, az túl nyugatias és liberális lenne. Itt az fog nyerni, aki a másikat harsányabban elküldi a kurva anyjába, és az fog talpon maradni, aki nem okádja tele esténként a wc-t, azaz bírja gyomorral. Itt nincsenek olyan közhelyes dolgok, hogy játékszabályok meg tisztességes küzdelem. Pontosabban azokat majd a partvisszájú házmester definiálja, és ha nem tetszik neki, akkor milliós büntetésekkel fog őrjöngeni, mint egy veszett munkásőr parancsnok. Megy a gyurcsányozás ezer decibellel, szorosan a nyomában a gyurcsánynézás és karácsonyozás. A bohócozásról nem is beszélve. Amit ebben a műfajban Rákay csinál, attól ez embernek nekifutás nélkül felfordul a gyomra. Ezeknek a figuráknak ez a programjuk. Ütni, rúgni, karmolni, mert mást nem tudnak. Csak hisztizni, hazudozni, és aljaskodni. Ez megy nekik, mert a hal a fejétől bűzlik, és mondanom sem kell, ki ennek a halnak a feje.

Gyurcsányra visszatérve: ha anno, amikor az őszödi beszéd után lekaraktergyilkolták, vette volna a kalapját, és végleg kivonul a politika színpadáról, és teszem azt Grönlandra száműzi magát a családjával, ahol hirtelen felindulásból tonhal halászattal kezd el foglakozni, ezek akkor is iderángatták volna. Hogy Gyurcsány irányítja az ellenzéket egy halászhajó fedélzetéről. Talán egy esetben lettek volna bajban Gyurcsánnyal kapcsolatban, ha mondjuk időközben távozott volna az élők sorából (nehogy félreértsük egymást: ilyet természetesen senkinek nem kívánok). Csak azt akarom mondani, hogy szerintem Habony azt is megoldotta volna: hogy tudniillik ellenzéki szeánszokon megidézik Gyurcsány szellemét, és a gaz nem elég, hogy elkúrta, de a túlvilágról még mindig osztogatja a parancsokat az ellenzéknek. És biztos vagyok abban is, hogy az Izaurán nevelkedett populáció egy része ezt evidenciaként kezelné. Mint ahogy nem oly régen sikerült a kiskorúakat a Soros az ördög szlogenekkel rettegésben tartaniuk. Sőt, több estben nevelési célzattal rémisztgették a gyerekeket Gyuri bácsival, hogy ha nem viselkednek, akkor majd jól elviszi őket.

Azt akarom csak jelezni, hogy erre kell számítani, a pénteki szózat és a hasonlók még csak a háború kezdetét jelentik keresztényéknél. Lesznek még itt cifrább szemétkedések, alázások, csúsztatások, hazugságok, rágalmazások és egyebek. Amit el tudunk képzelni, és amit nem. Hullik majd a forgács, mert ahol fát vágnak… Tudjuk, ugye?  

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.