Április 25,  Csütörtök
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Az erős vezetés világbajnoki esélyei

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,528,300 forint, még hiányzik 471,700 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Jóreggelt kívánok mindenkinek! Kitört a hosszú, ünnepi(nek idén alig nevezhető) hétvége, ami március iduskáján időről időre beüt és kitör. Bízom benne, hogy mindenki megfogadja az Országos Müller Nunyókanéni operatív gügyögéséről elhíresült operatív törzs alezredesének életvezetési tanácsait, és csak akkor megy bevásárolni tegnap és ma, ha az nagyon fontos. Ha nem fontos, akkor meg nem megy. Végül is napi 8-9 ezer fertőzött mellett ez is egyfajta járványkezelési stratégia, pont olyan, ami elől egyeseknek Jeruzsálembe támad kedvük menekülni.

Kutya legyek, ha találtam épeszű magyarázatot arra, hogy miért volt oly nagyon életbevágó a nemzeti küldetéstudatnak kevesebb mint 24 óra erejéig Izraelben gazsulálni – hogy visszakanyarodjak oda, ahol tegnap abbahagytuk -, és körbelefetyelni Benjámin névre hallgató miniszterelnök cimboráját. Miért kellett ehhez egy csomó kerozint elégetni vajon? A hivatalos magyarázat egyáltalán nem győzött meg semmiről, de természetesen bőven ráérek vasárnap reggel meghallgatni a pénteken elmaradt liturgiát és a további magyarázatokat. Ezzel a gyáva, mikrofonállványt igénylő műfajjal kapcsolatban már emberemlékezet óta nincsenek illúzióim, pedig van néhány kérdés, amit jelen állás szerint kurvára tisztáznia kellene a sufnihadvezérnek. Addig is szótagoljuk, miért csámpázott el saját bevallása szerint kitörő örömmel a birkozószőnyegek védőszentje Benjámín Netanjáhú korrupt cimborája kebelére borulni (persze csak miután személyesen átvette a botrányos módon, botrányosan drágán beszerzett kínai vakcina soros adagját a repülőtéren), hogy még az egek is harmatozni kezdtek, amikor meglátták: meg akarta érteni, hogyan lehet világbajnok Izrael Állam a járvány elleni harcban.

Mivel jó néhány éve vagyok a politikában, tudom, hogy a világjárvány elleni harc sikerének van egy előfeltétele, ami nem más, mint az erős vezetés. Ha egy országnak van erős vezetése, akkor megvan a sikerre az esélye. Úgy tudom, hogy itt pontosan ez a helyzet, és gratulálni szeretnék miniszterelnök úrnak és Izrael kormányának a sikerhez, és látogatásunk során megpróbálunk rájönni, miként követhetjük önöket ezen az úton. Mi ebben a tekintetben egyáltalán nem vagyunk világbajnokok, de megpróbálunk legalább az Európai Unión belül a legjobbak lenni, és erre meg is van az esélyünk. Megtudhattam, hogy vannak pillanatok, amikor Izraelt Magyarország példaképnek tekintheti abban, hogy miként lehet jól megszervezni védekezési tevékenységünket”.

Értelmezzük az értelmezhetetlent. Úgy vélem, ezzel a tanulmányi kirándulással enyhén el tetszettek késni (Babis kolléga is nyugodtan magára veheti) így a koronavírus járvány második évének hajnalán és harmadik hullámának felfelé ívelő pusztulati időszakában. Ha bárki komolyan gondolta az udvartartásban és a hatalomtechnikázás boszorkánykonyhájában, hogy 24 óránál kevesebb idő alatt fog rájönni a miniszterek elnöke arra, amire egy év is kevésnek bizonyult számára, akkor még annál is nagyobb a baj, mint amennyire gondoltuk. Nem tudom, pontosan hány világjárvány esett egybe DoktorViktor miniszterelnökségével, hogy ilyen penge következtetésre jutott, miszerint az erős vezetés előfeltéltele a járványkezelés sikerének és a világbajnoki címeknek, de ez láthatóan szart sem ér Magyarországon. Ahol ha még egy kicsivel erősebb lenne a vezetés, az már tankönyvi diktatúrának minősülne. Jól mutatja ezt, hogy már a saját kritikusabb embereik véleményét sem viselik el.

De hogy ennek az embernek – aki a védekezés sikerét a megmentett életekben mérte akkor, amikor éppen úgy álltak a számok – ráférjen az ábrázatára, hogy van esélye az Európai Unión belül a legjobbak között lenni, miközben a koronavírus áldozatainak lakosságarányos uniós listáját Csehország vezeti, az általa kormányozgatott Magyarországa meg a negyedik helyről előz a kanyarban (via), az valami egészen szürreális, ijesztően kóros tudatmódosult állapotra utal. Ez ugyanaz az ember, aki még a világon páratlan lélegeztetőgép biznisszel sem számolt el az adófizetőknek, de már kiderült, hogy a brutáldrágán (nesze neked, világrekord) bevásárolt kínai vakcinaportyája is bűzös korrupciós ügyletet takar (értsd: a járvány nyomorúságán nyerészkednek egyesek), amely tökéletesen összeér azoknak a bizonyos indokolatlanul nagy számban porosodó lélegeztető- és horkolásgátló eszközöknek a beszerzésével.

Erre például tökéletesen alkalmas az erős vezetés, csak ettől nem fog kevesebb ember meghalni. Attól, hogy az országot kvázi a szétlopásra optimalizálták, az nem fog működni. Pláne nem olyan helyzetekben, mint a mostani. És láthatóan nem működik, még a legelemibb szinten sincsenek szinkronizálva a rendszerek, még azt sem sikerül abszolválni, hogy ha már egy héttel ezelőtt maga alá csinált a meghirdetett tömeges oltás, legalább egy héttel később mondjuk tökéletesen frissüljenek a központi oltási listák. Ehhez képest még az sem jött össze, hogy ne olyanok neve szerepeljen a hétvégéken és munkaszüneti napokon egyaránt emberfeletti munkát végző háziorvosoknak kiküldött listákon, akik már megkapták valamelyik koronavírus-vakcinát.

Az erős vezetés arra is tökéletesen alkalmas, hogy ha valaki megszervezi a tömeges oltást (lásd Szombathely), vagy meg akarja szervezni azt (lásd Budapest), amire az erős vezetés láthatóan nem képes, akkor keresztbe tegyen neki, mert nehogy már egy ellenzéki polgármester azt tegye, ami a feladata egy ilyen helyzetben. Nehogy már a hazaáruló, halálkampányt folytató, oltásellenes ellenzékről kiderüljön, hogy valójában képes életeket menteni akkor, amikor Kövér László 8 millió forintos büntetések kiszabásával van elfoglalva, mert egy ellenzéki képviselő vissza akarja szerezni a kormánytól azt a közel 10 milliárd forintot, amit a múlt év végén indoklás nélkül elvett a II. és a III. kerületi szakrendelőktől. Nem, a fennhéjázó kivagyiságból, a méretes nagy arcból, a mindent megtehetünk, és ti meg szépen tudomásul veszitek és behúzzátok fületeket-farkatokat mentalitásból akkor sem lehet visszavenni, ahogy a korrupciós gépezet dübörögtetéséből sem lehet visszavenni, akkor sem, ha emberi életekről van szó.

A saját embereik, az általuk foglalkoztatott orvoscelebritások mondják (lásd: doktor Szlávik), hogy jelenleg a járvány felfutó szakaszában vagyunk, hogy fogalmunk sincs, mikor lesz vége, azt sem, hogy mikor lesz a csúcs, hogy március végén vagy április elején, vagy ki tudja, mikor (vasárnap reméljük majd szépen elmagyarázza a fényességes telihold az ő népének, hogy akkor melyik két hetet kell még kibírni, amit mikortól számolunk, és milyen alapon kért két hét türelmet és fegyelmezettséget az emberektől, amikor fingja nincs, hogy valójában meddig tart ez az egész), de ezeknek így is csak választási kampányolásra futja. A saját embereik mondják az általul kisajátított közmédiában, hogy a következő két hétben (?) nagyon nehéz helyzetben lesznek a kórházak, az intenzív terápiás szakorvos mondja, hogy katasztrófahelyzet-közeli állapot van az egészségügyben, hogy eljöhet az a pillanat, amikor szelektálni kell a betegek között, hogy ki kerüljön lélegeztetőgépre, hogy tartósan nincs kapacitás 1000-nél több koronavírusos beteg lélegeztetésére akkor sem, ha 17 ezer lélegeztetőgép áll rendelkezésre, meg a Magyar Orvosi Kamara mondja, hogy már most van kórház, ahol választani kell két beteg élete között, az operatív titkolózási, maszatolási, megsértődési törzs azonnal közleményt ad ki, hogy ők határozottan cáfolják, és minden fasza. És ha ők azt mondják, akkor telibe van szarva, hogy aki a barikádokon küzd, aki napi 20 órában életeket ment, annak mi a tapasztalata.

Összefoglalom az erős vezetés világbajnoki esélyeit. Ez az ország nem azért működik még – ugyan hatalmas veszteségek mellett – ezekben a vérzivataros időkben, mert az erős vezetés a helyzet magaslatán áll, hanem annak ellenére, hogy rohadtul nem. Annak ellenére, hogy az erős vezetés bénázik, balfaszkodik, rosszindulatból és mocskos politikai érdekből gáncsoskodik. Egészségügyi dolgozók, pedagógusok, szociális dolgozók, valódi megbecsülés hiányában is lelkiismeretesen végzik azt a munkát, amit az erős vezetés képtelen és alkalmatlan megszervezni is. Hiszen az erős vezetés nem erre van berendezkedve. Az erős vezetés a valóság következetes tagadására, a titkolózásra, az egészségügyi dolgozók meghazudtolására, a kritikus hangok elhallgattatására, a fegyelmezett és szűnni nem akaró gyurcsányozásra, a felelősség elkenésére, a mártírkodásra tökéletesen alkalmas. Másra nemigen. Kár, hogy ebből a büdös életben soha nem lesz sikeres járványkezelés. Pláne sikeres ország.

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.