Április 25,  Csütörtök
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


A miniszter úr ordító pofátlanságával szemben

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,528,300 forint, még hiányzik 471,700 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Jó, akkor próbáljak lenyugodni, miután a ráalvás nem sikerült túl jól. Alighogy merészeltem azt gondolni és leírni vasárnap reggel, hogy tizenegy év kétharmados kormányzás után, meg attól teljesen függetlenül is, tűrhetetlen és elfogadhatatlan, hogy egy kritikus, tragikus pillanatban (nem én találtam ki, az állampárt beszélő fejei fogalmaztak így) összeomlik az oltási rendszer, és nemhogy 74 ezer vakcinát képtelenek beadni az eredetileg nagy pofával belengetett terv szerint, de már eleve ugyanennyi sms-t sem képesek kiküldeni úgy, hogy abból ne totális kavarodás legyen, a propaganda újfent vajúdott egy öblöset.

A járvány ellen heroikusan küzdő, egyben reménykedő Müller Cecíliával és a Facebookon pofátlanul bohóckodó főnökével (Vakcinainfó Extra – ki számolja már, hányadik részek) versenyt óbégató Gulyás Gergely kancelláriaminiszter száján keresztül, a Kossuth rádió mikrofonállványának közvetítésével tévedhetetlenék megmagyarázták. Hogy megint nem az van, amit látunk, megint ne a szemünknek és a független sajtónak higgyünk, megint hajtsuk le a fejünket szégyenkezve, hogy egyáltalán kérdéseink és aggályaink merültek fel. Megint mi  vagyunk a hülyék, amiért a kormányzati szómágiát számunkra felülírják a tapasztalataink és/vagy polgártársaink tapasztalatai. Ehelyett induljunk oszlásnak sürgősen, és zabáljuk az elénk hányt propagandagyöngyöket, mert tegnap óta a tömeges oltás definíciója is más.

Tudom, hogy már mindenki találkozott vele, ezért is nem szótagolom, mindössze a tudás édes jó anyjának igyekszem a kedvében járni, így megismétlem a pofátlanság, arrogancia, cinizmus hangosan dübörgő úthengerének gépházzaja:

Kisebb zavarok egy ekkora logisztikai akciónál lehetnek, de összességében Magyarország már most is második az EU tagállamai között az oltási rangsorban, és az a cél, hogy az elsők legyünk.

A sajtóban megjelentekkel szemben az oltási program egy percre sem állt le.

Nehéz nem tömegesnek tekinteni azt az oltássorozatot, amelyben (szerdáig) további 400 ezer ember fogja megkapni a vakcinát.

A háziorvosoknál, a kórházi oltópontokon a következő napokban is zajlik a regisztráltak oltása Sinopharm-, Moderna- és Pfizer-vakcinával. Egyedül az AstraZeneca-vakcinával való oltást függesztették fel, de a jövő hét második felében ezt is megkapják az emberek.

Sajnos a baloldal a legnagyobb válsághelyzetben is a minél rosszabb, annál jobb elvéből indul ki, és ebből egyenesen következik az oltásellenesség. Az oltásellenes álláspont ellentétes Magyarország érdekeivel, és azzal is, hogy a hatékony védekezés eredményeképp minél előbb újra lehessen indítani a gazdaságot.

A kínai vakcina az egyik legjobb, a mutánsok ellen talán a legnagyobb védelmet nyújtó oltóanyag. (via MTI)

Akkor a precizitás kedvéért ismételjük át, mire reagálta a fentieket Orbán Viktor alázatos reggelizőpartnere. A hétvégére (szombat, vasárnap) 74 ezer ember oltását ígérték meg. Az akciót először lefújták, majd a lefújást is lefújták, majd közölték, hogy lefújják a tömeges oltást, kiküldtek egy üzenetet a lefújásról, viszont akik mégis elmentek az oltópontokra, azokat nagyrészt beoltották, bár voltak olyanok is, akiket nem.

Tehát erre a gyászos fejetlenségre nem az a Gulyás Gergely-féle válasz, hogy igen, valóban eltoltuk, miután tizenegy év alatt leépítettük az állami adminisztrációt, amit nem építettünk le, azt elloptuk, mindenhova dilettáns-lojális seggnyalókat ültettünk, még egy regisztrációs adatbázist se sikerült úgy összehoznunk, hogy az légmentesen kizárja a hibalehetőségeket, de nagyon sajnáljuk, még soha nem volt dolgunk világjárvánnyal, természetesen bocsánatot kérünk mindazoktól, akiket összevissza hülyítettünk, pedig tudjuk, hogy fontos lett volna, hogy minél előbb megkapják az oltást, mert egy hét alatt is simán megfertőződhetnek a hivatalosan közölt járványügyi pusztulatra való tekintettel. Nem, erre nem ez a válasz, hanem az, hogy EGY EKKORA logisztikai akciónál KISEBB (!!!!) zavarok előfordulnak, ez csak természetes, mondhatni a gépház elhanyagolható zaja.

Most nem arról beszélek, hogy ugyanez az ember szombaton a baloldal és lakájmédiája gyűlöletkampányára (!) hivatkozva, súlyos, legalább egy hetes fáziskéséssel igyekezett megcáfolni azt az általa csak baloldali propagandának nevezett sajtóhírt, miszerint az Orbán-kormány nem tartott igényt a Moderna közös uniós beszerzés nyomán Magyarországnak járó vakcinaadagra, illetve sőtplána hogy így azt helyettünk mások veszik meg. Miután néhány nap leforgása alatt három különböző, egymással homlokegyenest ellenkező magyarázattal álltak elő azzal kapcsolatban, hogy miért nem kell a Moderna vakcinája: 1. szamárság, 2. nem szamárság, hanem túl drága, 3. nem szamárság, nem is drága, hanem csak decemberben adta volna oda Brüsszel. Ha jól értelmeztem az olvashatalanul rossz felbontású táblázat mellé suvasztott miniszteri érvelést, akkor most egy újabb hivatalos kormányzati állítás bizonyítja, hogy az Európai Bizottság és a sajtó ugyan hazudott, hazudik és hazudni fog, ezzel szemben az Orbán-kormány tényleg nem hívta le a Magyarország által lehívható összes Moderna vakcinát. Jól van akkor.

De most nem erről beszélek, pedig a pénteki fiaskó után semmit problémát nem látok abban, hogy decemberben még érkezik vakcina, hiszen addig talán sikerül tökéletesíteni az oltási rendszer is, az sms-eket kifogástalanul és hibátlanul ki lehet küldeni, és ha mégsem, akkor be lehet lökni megromlani a tizenhúszezer lélegeztetőgép mellé azokat az oltásokat. Arról beszélek, hogy ha Gulyás szerint szerdáig TOVÁBBI 400 ezer embert oltanak be (mihez képest további 400 ezret), akkor azt mennyire lehet komolyan venni azok után, hogy a 74 ezres tömeges oltást sem sikerült kivitelezni? Mihez kell hozzáadni a 400 ezret? De tényleg: ha a 74 ezer komoly kihívást jelent, viszont szóra sem érdemes, mert ekkora logisztikai erődemonstrációkba simán becsúsznak hibák, akkor azt ki hiszi el, hogy a nem tudjuk, mihez képest 400 ezer flottul megy majd?

Azt értem végül, de nem utolsó sorban, hogy a kínai vakcinának kell a marketing, úgyhogy természetesen a kínai vakcina az egyik legjobb a mutánsok ellen, de ha már így a tömeges oltás definíciója körüli varázslással védi a miniszter úr a védhetetlent, akkor arra azért csak kéne valamit mondani, hogy mi a franc köze a baloldalnak ahhoz, hogy a Fidesz-kormány nem volt képes lemenedzselni 74 ezer ember beoltását? Nem 2 millió, nem 4,5 millió, hanem néhány tízezer ember beoltását. Nem tudom, hogy ez a szégyentelen csetlés-botlás a kormány Waterlooja, vagy sem, de az egészen biztos, hogy nincs rá se mentség, se magyarázat. Gulyás Gergely fennállása legmélyebb pontjára süllyedt ezzel az ócska kifogással. Nem azért, mert bármekkora méretű logisztikai akciókban ne lehetnének zavarok, hanem mert ez nem zavar, nem a gépház zaja, hanem a pártállami adminisztráció működésének lényege. Pontosan ugyanúgy, ahogy a korrupció sem szórványos elhajlás, hanem a NER mozgatórugója és működtetője. És bár a korrupció közvetett módon emberi életeket követel, a járványügyi fejetlenség közvetlenül teszi ugyanezt. Hogy a bocsánatkérést ezzel a cinikus megmagyarázással kenték el, az talán még az alkalmatlanságnál is nagyobb bűn.

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.