Április 25,  Csütörtök
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Senkivel nem lehet ezt csinálni, egy egész országgal főleg nem

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,518,800 forint, még hiányzik 481,200 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Jó reggelt kívánok! Áldassék az Úr megpihenésének napja, világítson a fény a sötétségben, legyen esze annak, akinek nincs, józan esze, annak, aki hajlamos az elborulásra, és szoruljon némi tisztesség és becsület mindenkibe, akinek e fogalmak jelentése jobbára értelmezhetetlen! Hogy mindez mennyire fontos volna, az szerintem nem szorul különösebb bizonyításra legalább tizenegy éve. Hát még egy világjárvány idején. Úgy értem, mióta a propaganda képes üzemszerűen felülírni emberek széles tömegeinek empirikus tapasztalatait (ne a szemednek higgy, hanem rogánhabonynak jeligére), jó lenne tudni, hogy ha ébren vagyok, miért álmodom, és beszélek vágyvezérelt hülyeségeket.

Valószínűleg azért, mert fogalmam nincs, mi a jóisten történik itt egyik napról a másikra, egyik óráról a másikra Európa mintademokráciájában, ahol a kormány azért követelt magának veszélyhelyzeti felhatalmazást, és azért sértődött meg, amikor az ellenzék nem szavazta meg neki, hogy gyorsan és hatékonyan cselekedni tudjon a tetvedék járvány ellen. Ehhez képest a semmihez nem értő oltásellenes baloldal ármánykodásairól meg az EU járványkezelési csődjéről szóló dumát kell hallgatni, miközben az egész, élő adásban kiteljesedő NER-káosz, -zűrzavar és -összeomlás szemétdombjának tetején pöffeszkedik az önjelölt feketeöves válságkezelő, és mintha mi sem történt volna pénteken, hahófészbukkosokat játszik szombaton délután, és vakcinainfó extrának csúfolja a két részben csepegtetett, feltűrt ingujjú propagandaharcát a valósággal. Azt mondja például, hogy „(…) másfelől oltjuk, tömegesen oltjuk azokat, akik regisztráltak”. Olyan vad ütemben ráadásul, hogy május elejére elérjük a 4 és fél milliót, igaz, egyelőre még csak 2,8 millióan regisztráltak. Annak ellenére sem rebben a szeme, hogy december 18-án még azzal dicsekedett, hogy ha lesz vakcina – ami nem mellesleg azért nincs, mert az EU elbaszta -, akár egy hétvége alatt is simán beoltanak mindenkit, aki regisztrált. Talán nem olyan nagy csoda, hogy teljesen elvesztettem a fonalat.

Szerdán-csütörtökön még arról szól a propaganda és az operatív nemzeti gügyögés, ugye, hogy hétvégén tömegesen oltanak, vigyen mindenki magával kis innivalót, érkezzen pontosan, és kerülje el az egymás tyúkszemére taposást.

Pénteken reggel nyökög valamit félszájjal sóhajtozva az uccai harcos, hogy a tizenegy éves módszeres, állami adminisztrációra is kiterjedő rombolás belefosott az oltási algoritmusba valami nem stimmel az oltási rendszerrel, de már vadul keresik a hibákat, és hárítják az üzemzavart, ahogy az eldugult budit szokták kidugaszolni.

Nem sokkal később véletlenül kikönyököl Freud a szájukon és a billentyűzetükön (via koronavirus.gov.hu), és bejelentik, hogy elmarad a hétvégi tömeges oltás, majd kisvártatva eltüntetik az erről szóló passzust a propagandafelületről.

Aztán jön az operatív beszélő fej, dezinformációnak nyilvánítja a tömeges oltás lefújásáról szóló híreket, és két sorral lejjebb közli, hogy amúgy valóban lefújták a tömeges oltást, megy az erről szóló sms a népeknek, bocsesz.

A tömeges oltás elmaradásának első napján aztán szájról szájra kiderül, hogy ugyan a tömeges oltás elmarad, de ha valaki éppen ráér, és ellátogat az oltópontra – ahova egyébiránt azért nem kellene ellátogatnia, mert tegnap küldtek neki sms-t, hogy ne menjen, ugyanis elmarad a tömeges oltás -, az mégis megkaphatja az oltást. Kivéve ha nem. Operatív bohóctörzs megerősíti, hogy így van, így van.

A biztonság kedvéért még azelőtt a nemzetközi kommunikációért és kapcsolatokért felelős államtitkár (mert ki más értene hozzá?), és szemrebbenés nélkül elszavalja a sápadt arcú országlakók elaltatására, a közpénzfideszes propagandamigránscsatornának nyilatkozva, hogy „a hétvégén újabb százezer ember kaphatja meg az oltást” (??!!!??) Értsd: az átoltás tovább folyik a hétvégén, vasárnapra már 1 millió tűszúrással majd mi vezetjük utcahosszal az európai átoltottsági listát, ám hogy a káoszba fulladt tömeges oltással (74 ezer, már egy hete az országban állomásozó AstraZeneca vakcináról van szó) mi a helyzet, arról kussol, mintha mi  sem történt volna. Vagyis lefújják a tömeges oltást, aztán kiderül, hogy nem oltanak, de mégis oltanak, illetve oltanak, de mégse oltanak, a kormány teszi a hülyét, nincs egyenes beszéd, világos tájékoztatás, ezzel szemben van halálhörgés arról, hogy mi a fasz lenne velünk, ha a baloldalon múlna a járványkezelés.

Hasonló pánikkormányzási pálfordulás történik az iskolai felügyelet ügyében. De csak azután, hogy a virágárusok ügyében már pénteken revideáltak, mert észbe kaptak, hogy 8-án nőnap, jó, akkor nekik csak 9-én kell bezárni. Tehát pénteken még az van, hogy nem lehet óvodai-iskolai felügyeletet biztosítani, mert mindmeghalunk, aztán szombatra kiderül, hogy az önkormányzatok kérésére (mert áldott jó kormány meghallgatja kizsigerelték panaszait) hétfőtől mégis lesz gyermekfelügyelet az óvodákban és iskolákban. Mindez úgy, hogy közben péntek délután még a melós, a vállalkozó rohadtul nem tudja, hogy mi lesz hétfőn, mert ugyan közölték, hogy bezárnak, de hogy pontosan kit, mit hogyan, arról nem sikerült időben világossá tenni a részletes szabályokat, ahhoz nekik másfél nap is kevés. Ahelyett, hogy mondjuk egy héttel előre benyögték volna, hogy egy hét múlva mire lehet számítani, az utolsó percig lebegtettek, szondáztak, majd az utolsó utáni pillanatban fájó szívvel benyögte a járványkezelésből egyszemélyes akció- és kampányfilmet forgató nagyember, hogy akkor most két nehéz hét jön. Úgy, hogy már múlt csütörtökön is azt állította, hogy két nehéz hét jön.

  • Csupa rossz hírem van: a helyzet úgy fest, hogy az egész eddig tapasztalt járvány legnehezebb két hete előtt állunk. (Orbán, február 25.)
  • Most írtam alá azokat a rendelkezéseket, amelyeket meghatározzák az életünket a következő két hét során. Nehéz szívvel írtam alá őket, nehéz két hét vár ránk. (Orbán, március 5.)

Ezt így nem lehet csinálni. Senkivel nem lehet ezt csinálni, egy egész országgal pláne nem lehet ezt csinálni. Egyszerűen el kell engedni, be kell látni, hogy ez nekik nem megy. Senkit nem érdekel a miniszterelnök nehéz szíve, miután pénteken az összes létező lepel lehullt arról a sajnálatos módon több mint egy évtizede közszájon forgó mítoszról – sokan sok helyütt nagyon helyesen megírták -, miszerint lopnak, csalnak, hazudnak, árkot ásnak, mérgezik a kutakat, de kormányozni legalább tudnak.

Az tűrhetetlen, hogy miközben tényleg az egész járványt arra használták, hogy a teljhatalmukkal mindenféle, járvánnyal semmilyen módon össze nem függő, éjszaka, sunyin lopakodó intézkedést átverjenek a 133 legbátrabb magyar által megtestesített szavazógépezeten, miközben minden energiájukat arra összpontosították, hogy a politikai ellenfeleikkel leszámoljanak, belerúgjanak olyanokba, akikbe még nem rúgtak eleget, közpénzek milliárdjaival tömjék ki azokat, akik egyáltalán nem szorulnak rá, és tökélyre fejlesszék a fideszes mélyállamot, mostanra a miniszterelnök hetente kiáll és közli, hogy mostantól tényleg két kurva nehéz hét jön, neki fáj is a szíve emiatt, miközben egy kritikus helyzetben az oltási rendszerük összeomlik. Nem lehet vakrepülésre állítani az országot, maszatolni, tikolózni a vakcinákkal kapcsolatos alapvető adatokkal, az oltóanyagok beszerzésének módjával, az oltási tervvel, a járványadatokkal, nem lehet hiányos, félrevezető, vagy egyenesen hamis információkra építeni a hivatalos kormányzati tájékoztatást, újságírói kérdésekre nem válaszolni, de állandóan megsértődni és felváltva az ellenzékre vagy Brüsszelre mutogatni.

Az elmúlt években többször láttuk kínos helyzetekben élő adásban összeomlani a pártpropagandát, de most egy olyan éles helyzetben semmisült meg az, amit ők kormányzásnak neveznek, amire nem volt példa, ellenben az egész országot, az emberek életét közvetlenül érinti. Mindenkiét. Bizonyíték van rá, hogy a józan ész, a szakértelem, a tisztesség, a becsület nem pótolható lojális katonák alázatos semmihez nem értésével. Ezt be kell fejezni, ennek véget kell vetni. Ha más nem, ez talán még a legelvakultabbakat is kijózaníthatná: a járvány kezdete óta a 7. legtöbb egymillió lakosra vetített halálozást világviszonylatban Magyarországon regisztrálták. Erre nem válasz az, hogy Brüsszel és az ellenzék áskálódik, vagy hogy nem lehet összehasonlítani az egyes országok halálozási adatait, mert csak. Ezért Orbán Viktor akciófilmhős és az ő kormánya felelős. Időszerű lenne bátornak lenni, és vállalni ezért a felelősséget.

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.