Április 25,  Csütörtök
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Mert jelen esetben nem nekünk akarnak az urak spórolni, meg a költségvetésnek, hanem maguknak, a mi pénzünkön

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,528,300 forint, még hiányzik 471,700 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Azért nem vett a kormány több Moderna vakcinát, mert drágább, mint a Pfizer.

Mióta ennyire érzékenyek ezek az árakra? Mióta érdekli ezeket, hogy mi mennyibe kerül? A Puskás Aréna fasz tudja hány tízmilliárddal lett drágább a tervezettnél, hogy a 2017-es vizes vébéről Duna Arénástul, ugrótornyostul ne is beszéljünk. Holnap reggelig lehetne sorolni az eszement költéseket határon innen és túl.

És akkor szembehazudják a teljes lakosságot egy ennyire átlátszó, gusztustalan dumával. Tényleg ennyire hülyének néznek mindenkit? Tényleg? A válasz: igen. Kedves emberek, ez egy csodálatos példája annak, hogy a Fidesz-KDNP gyorsabban öl, mint a vírus. Ennyi. Amikor az emberéletekről hadovál a legnagyobb varázsló és az egész sleppje – akik már azt sem tudják, mikor mit kell szajkózniuk -, akkor jellemzően egymásnak élesen ellentmondó hazugságokat szórnak a nagyérdemű szemébe. És ez még csak nem is varázspor, hanem szerintem puskapor, ami – ha nem vigyáznak – akár fel is robbanhat. És jó nagyot szólhat, még a sajátjaik között is.

Különösebben nincs mit hozzátenni Bálint kolléga vasárnap reggeli, terjedelmes, ám annál összeszedettebb írásához, mert ezen a ponton tényleg elfogynak a szavak. Ennek ellenére én elteszem ezt a húzást a többi gazemberség közé. Meg annak ellenére, hogy már alig van hely a memóriámban, annyira megtelt. És nem csak a memóriám, de a puttonyom is teli van, hogy cizelláltan fogalmazzak. 

Tehát az emberéletet nem lehet pénzben mérni csatakiáltás akkor megint csak arról szól, hogy attól függ, hogyan számoljuk azt. Fideszül, vagy nem fideszül. Mert ugye minden a matekon múlik (by Golyófogú Tony: Csak annyit mondok, hogy a matekon múlik minden. Mennyi az annyi? – Blöff című film).

Úgyhogy kedves nép, ennek függvényében kell a dolgokat értelmezni. Mert ugye egyetlen matematika tanár sem szereti, ha a tanuló esetleg egy egyszerűbb képlet alapján oldja meg a feladatot. Hát van egy rossz hírem, ezek sem szeretik. Majd ők tudják, majd ők kiszámolják. A másik fontos szempont a képletben a lopásfaktor. Ez egyenes arányban nő az adott termék árával és beszerzési forrásával. Tehát ha ez a vakcina az Európai Unió területén elfogadott és bevizsgált termék, amiben mindenki megbízik és engedélyt is kapott, az nem éri meg, ellentétben a nem mindenhol, sőt egyelőre szinte sehol nem törzskönyvezett, nem javasolt, ki tudja, mennyire hatásos kínai cuccal.

Egy ilyen példa esetén egy földi halandó azt mondja, hogy oké, inkább legyen drága, de biztonságos, mint azt, hogy jó lesz nekem a legdrágább, bizonytalan eredetű is. Ez általában fordítva szokott lenni, és tudjuk jó magyar szokás szerint, hogy az okosba, számla nélkül, a „nem-e lehetne-e” verziók bevetése adott termék megvásárlása esetén szokott működni, bár természetesen van, ahol nem működik. Mert jelen esetben nem nekünk akarnak az urak spórolni, meg a költségvetésnek, hanem maguknak, a mi pénzünkön. Mármint az a cél, hogy több maradjon nekik, a különbözetet pedig elteszik okosba. Csak nem megint tetten érés esete forog fenn? Már megint agyonhazudták az étert, már megint kurva nagy az ellentmondás a nyilatkozataik között. Mondom én, hogy nagy baj van, higgyétek el. 

Ezen nagyon nehéz már mit magyarázni, de mindenki nyugodjon le, ezek megmagyarázzák. Ehhez értenek igazán: a hazudozáshoz, lopáshoz, és csaláshoz. A Moderna vakcinából 1,7 milliót kötött le a kormány, de a Telex számításai szerint 3,5 millió is járhatna nekünk, mert az uniós beszerzést a lakosság arányában osztják szét az országok között. A portál hiába kérdezte a kormányt, hogy jól számolnak-e, nem kaptak választ, Orbán Viktor pedig pénteki rádióinterjújában érdemben nem válaszolt a felvetésre. Az RTL Klub Híradója is rákérdezett a kormánynál a Moderna vakcinák beszerzésére. Erre a megkeresésre született az elején vázolt válasz, egyébként meg ITT vannak a rövid, de velős tények. Ezen tények alapján az én megfejtési verzióim a következők, lehet velük vitatkozni, de szerintem valami ilyesmiről lehet szó:

Egyes verzió: Brüsszel egy rohadék, mert januártól nagyítóval nézi ezeket és a sefteléseiket, vagyis már annyira nem lehet okoskodni, mint korábban. Meg amúgy is, nehogy már rájuk legyünk szorulva, pláne ne ott költsük el a pénzt, a gaz, imperialista Nyugaton. Szabadságharc és dafke, avagy Büszkeség és balítélet 2.0. 

Kettes verzió: Viktorka meg lett egy kicsit zsarolva, hogy nem lesz kínai támogatás, meg orosz támogatás sem lesz, ha nem vesz meg ezektől egy valag oltóanyagot. A kínai gazdaságnak nagyobb szüksége van a kemény valutára, továbbá így lehet bezzegországot csinálni belőlünk. Már persze abban az esetben, ha valóban hosszútávon hatásos a vakcina, és nem lesz tőle a beoltottaknak ferde a szeme, vagy szőrös a nyelve. Például.

Hármas verzió: Nincs itt semmi ákombákom, az ország ajtaját rátok vágom. Avagy le vagytok ti szarva, ezen is keresünk egy rakás pénzt, és mindenki mehet a picsába. Orbán Viktor: Világossá tettük, hogy az egészségügy nem üzlet. Még hogy az egészségügy nem lehet üzlet! Nem a lófaszt, pusztuljon a férgese. 

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.