Április 26,  Péntek
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Eddig úgy volt, hogy emberélet nem múlhat pénzen. Akkor most mi van?

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,544,300 forint, még hiányzik 455,700 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Varázslatos jóreggelt kívánok keresztényeknek és álkeresztényeknek egyaránt! Ez az a nap, amikor pihen az Úr, akit álkeresztényék állandóan a szájukra vesznek, takaróznak vele, miközben a cselekedeteikkel naponta megfeszítik, de még jól le is köpik. Ha csak arra gondolunk, amit Iványi Gábor egyházával, és rajta keresztül a magyar társadalom legelesettebbjeivel művelnek, és semmi mást nem hozunk ide abból a mérhetetlen, tudathasadásos, ereszcsatornákon és luxusjachtokon vergődő álszentségből, amit gondoznak, ápolnak és naponta locsolgatnak, mint tisztességes ember a konyhakerti növényeit, már az is jóval több, mint ami beleférhetne egy magára büszke szabadságharcosként tekintő népnek.

Nade tekeredjünk rá a lényegre, a marhajóreggelt varázslatos részére. Ehhez mindenek előtt szögezzem le: pontosan érzem, már akkor is éreztem, amikor leírtam, mennyire röhejes volt azt feltételeznem, hogy a harmadik járványhullámmal való riogatás és nyitás helyett további szigorítások potenciális belengetése után (értsd: miután február 12-én még úgy volt, hogy nem szükséges további szigorítások tennünk, maga a miniszterelnök is kifejezetten ellenezte azokat, február 25-ére odáig fajultunk, hogy állítólag az egész eddig tapasztalt járvány legnehezebb két hete előtt állunk), nem kerül elő legalább két hétig egyetlen olyan beszélő fej sem, aki a NYITÁSRÓL szóló nemzeti konzultációval óhajtja röhögtetni magát. Hát elég nagy baj lett volna mérget vennem erre, szerintem lottóznom se nagyon érdemes mostanában. Íme a válaszcsapás, rezzenéstelen pókerarc, bele a nép arcába:

Övön aluli, mérhetetlen lenézése az embereknek, de ritka profi módon tolja a csávó. A külügyekért és a külgazdaságért és a diplomáciai felmosásért és minden fürkészek és portyázók vezényléséért felelős embernek akkor jutott eszébe kitölteni a NYITÁSRÓL szóló nemzeti konzultációt, általános iskolásokra nézve is szégyenletes módon szájbarágni a mibenlétét, és azon örvendezni, hogy milyen varázslatosan gyors a nemzeti konzultációs oldal (nemrég még a kormányzati oldalakat ért kibertámadással riogattak több hullámban), és milyen fantasztikus, hogy mindössze 5 perc alatt ki lehet tölteni, amikor a főnöke a további zárás lehetőségét lengette be.

Zárójel. Azt nem tudom, vajon mennyi időbe telne kitölteni, ha nem csak egyféleképpen megválaszolható, félkegyelműekre méretezett kérdések szerepelnének benne, de mióta a Hír TV nevű pártkanális Troll című, eddig keményvonalas propagandisták szerepeltetésére szakosodott műsorában a propagandisták helyére Kovács Zoltán, Hollik István és Nacsa Lőrinc fideszkádéenpés pártpolitikusokat ültették be, hogy lesajnáló, gúnyolódó, az egybitesnek tekintett közönséggel összekacsintó, méltatlanul primitív stílusban törölgessék a lábukat az ellenzékbe és a kormányfüggetlen médiába, lényegében tökmindegy. Az a hírérték ebben, hogy már nem is akarnak másnak látszani, mint amik. Mert azt, hogy kik, eddig is tudtuk: felelős politikusok helyett egy korrupt, erkölcstelen trollkommandó irányítja az országot, amelyik gyakorlatilag megsemmisítette azt, amit közszolgálati médiának tekinthetünk, úgyhogy. Nem maradt más hátra, mint hogy a kétharmada birtokában beüljön a saját tévéjébe péntek este, és ott egy világjárvány idején, amikor vastagon ömlik ki az ágy alól és bűzölög a nép orcájába az elkúrt járványkezelés egyenes következményeinek fekáliája, azon poénkodjon és nyeherésszen főműsoridőben, hogy Jakab Péter, Fekete-Győr András, pláne Gyurcsány és Gyurcsányné mekkora hazaáruló, mert csak.

Itt tartanak, ezzel foglalkoznak, tolják az oligofrén választási feketekampányukat, miközben a válság újabb hulláma telibetalálta a munkaerőpiacot, a közös teherviselés címszóval kivéreztetett önkormányzatok fuldokolnak a forráshiánytól, az út szélére került kisembereknek és a csőd szélére került kisvállalkozásoknak továbbra sincs se ingyenpénz, de még egy nyomorult ebéd se, rohadtul nem tudja senki, hogy meddig fog elhúzódni ez az egész járványügyi istencsapása, az elvtársak pedig röhögve osztogatják saját maguknak és a sleppnek az állami ingyenmilliárdokat, és magasról tesznek arra, hogy ettől nem fog talpraállni sem a keményen szívatott magyar kisember, sem a világszínvonalú magyar gazdaság.

Közben láthatóan fogalmuk nincs, hogy mi a szart kéne kezdeni ezzel a nyitással, ha közben állítólag zárni volna indokolt. Már nem egyik napról a másikra, hanem egyik óráról a másikra verik agyon egymás kijelentéseit. Péntek reggel a főkipcsak még csak riogat a dél-afrikai mutánssal és annak behurcolási veszélyével (a Dél-Afrikában tartózkodó úszóválogatott természetesen immunis a koronavírus dél-afrikai mutációjára), délben a tisztifőorvosi pozíciót bitorló asszonyság bejelenti, hogy lófaszt, már bent van az országban. Délután az tisztifőorvost is tartalmazó operatív törzs szíveskedik közölni a sajtó megkeresésére, hogy nem indokolt az iskolák bezárása, este az alkalmazottja befárad a párttévébe és arról mesél, hogy a járvány jelenlegi szakaszában indokolt lenne az üzletek nyitvatartását korlátozni a létfontosságú szolgáltatásokra, majd megfejeli az egészet azzal, hogy mivel az iskolákban is terjed a fertőzés, itt is megfontolandó, hogy egy rövid időre a teljes általános iskolai oktatás online oktatásra álljon át. És ebben az istentelen káoszban rikácsolják magukból kifordulva, hogy a gyurcsányista ellenzék oltásellenes, azt akarják, hogy a magyaremberek elhulljanak. Közben meg minden mozdulatukkal tolják el maguktól a felelősséget, mert az mégsem lehet, hogy úgy tűnjön, az identitászavaros hadvezér akarja még jobban bezárni a karanténba és az értelmetlen szigorításokba belefáradt, szellemi-lelki és anyagi értelemben leamortizálódott populációt.

Most is patikamérlegen számolgatják, hogy mely bejelentésnek, mely intézkedésnek milyen hatása lehet a népszerűségükre, miközben sajnálatos módon a lóhalálában, a Szijjártó nevű sufnivakcinológus bevetésével engedélyeztetett kínai vakcinájuk iránti bizalom sajnos nem akar elmozdulni a holtpontról. Arról a kínai vakcináról van szó, amellyel olyan kiemelkedő államférfiakat is beoltottak már, mint Áder János vagy Bayer Zsolt, és amelynek magyarra fordított termékismertetőjében egyébként ez áll: ezt a gyógyszert feltételesen hagyták jóvá a III. fázisú klinikai vizsgálatok adatai alapján. A védőhatásra vonatkozó értékeléshez a végső adatok egyelőre nem állnak rendelkezésre, a hatásosság és a biztonságosság még további ellenőrzésre szorul.

Ez nem függ össze semmivel, de nem is takarja el a lényeget: Orbán mindent feltett a vakcinaügyben bénázó, szerencsétlenkedő Brüsszel elleni háborúra, ha Brüsszel balfaszkodik, akkor majd ő unortodox módon villámgyorsan beoltatja a populációt a kínai cuccal, és jól győzelmet hirdet. Ehhez képest tegnap már Müller Cecíliának, a tisztifőorvosi székben ülő asszonyságnak kellett azzal előállnia, hogy külön és személyesen javasolta a miniszterek elnökének, hogy oltassa be magát (aki saját bevallása szerint a kínai vakcinát preferálja, ugye), hogy így mutasson példát a lakosságnak, amely lakosság ne törődjön azzal, hogy honnan jött az oltás, menjen oltakozni, mert különben mindmeghalunk. Az más kérdés, hogy normális helyeken létezik protokoll ilyen esetekre, amelynek értelmében az országvezetők, a védekezésben résztvevők az elsők között kapják meg az oltást, de ez itt nem egy normális ország. Itt azzal bohóckodnak, hogy ez a drága ember önfeláldozóan és türelmesen vár a sorára, előre enged mindenkit, Cilikének kell győzködnie, hogy most már igazán oltassa be magát.

Az tehát már világosan látszik, hogy nem volt elég benyögni a propagandarádióban, hogy én, mimagyarokorbánviktor a kínai vakcinát akarom, nem történt meg a varázslat, nem loholnak az emberek eszük nélkül beadatni maguknak csak azért, mert a főnök azt mondta. Ennél van durvább is. Miután a sajtó megírta, hogy a magyar kormány mindössze 1,7 millió adagot kötött le a Moderna vakcinájából (közben csilliószám vásárolják a kínait, mert Brüsszel), holott nemhogy ennek a duplájára, de az időközben Brüsszel által lehívott opcióval együtt akár 10 millióra lenne jogosult az ország, az RTL Klub Híradója megkérdezte a tutit. Ha a kormány folyamatosan Brüsszelt kárhoztatja a késő szállítások miatt, miért nem hívták le az amúgy időben teljesítő Moderna vakcináit?

Válasz: a Pfizer és a Moderna oltóanyagoknak hasonló a mechanizmusa, de a Pfizer kedvezőbb árat tudott biztosítani, így a kormány nem látta szükségét Moderna oltóanyagok megvásárlásának. Vagyis a magyar kormánynak azért nem kell a Moderna vakcinája, mert túl drága. Akkor én most ideteszem ezt a január eleji államtitkári röfögést:

Mit állítottak január 5-én?

Brüsszel hibái miatt vagyunk lemaradva a koronavírus elleni vakcinával kapcsolatban Amerikához, Angliához és Izraelhez képest (…) Van olyan ország is, amely többet fizetett a vakcináért, de meg is kapja azt; ebben is hibázott Brüsszel, hiszen emberélet nem múlhat pénzen.

Amikor 300 milliárd forintot elkúrtak rengeteg felesleges lélegeztetőgépre, akkor az azért volt, mert emberélet nem múlhat pénzen. Január 5-én változatlanul visították, hogy emberélet nem múlhat pénzen. Február 27-én kiderül, hogy a kínai vakcinából feltankoltak, miközben a kevesebbe kerülő Moderna vakcinája azért nem kell, mert túl drága a Pfizer vakcinájához képest. (ITT lehet tanulmányozni a vakcinaárakat.) Vagyis még egyszer: a mindegyik vakcinánál drágább kínai jöhet, a kevesebbe kerülő meg nem kell, mert túl drága, Brüsszel meg rohadjon meg, mert emberélet nem múlhat pénzen. Inkább itt abbahagyom, mert amit erre tudnék írni, azért még én sem vállalom a felelősséget.

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.