Április 23,  Kedd
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


A kormány rászabadította a népre a létbizonytalanságot, ami úgy elvette az emberek öntudatát, mint Bálint bácsinak a pálinka

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,462,800 forint, még hiányzik 537,200 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

[email protected]

Tárgy: Nyalka

Mikes Mirtill: E-mail Rodostóba

Jaj, drága jó Kelemen bácsi, haza ne jöjjön, mert kend leltáron kívüli most. Kend nem szerepel az oltási tervben. Nincs rajta az oltási listán, nem szavazott levélben, és egyik oltópontként funkcionáló szabolcsi szavazókörben se voksolt. Ráadásul kend se nem fizetett, se nem fizető magyar az ereszen, véres kézzel tizedszerre szóban módosított Alaptörvény szerint. Másfajta magyar meg nincsen is sehol. Az 1 millió bevásárolt magyar se nincsen itt, viszont kiküldeti nekik a suskát a gazdaállatként használt kormánnyal a spórolásból éjszakai árammal salátát termelő, és 133 bátor embert a húsosfazék mellett közpénz-desszerttel hizlaló ájtatos tehénvadász. 

Amúgy meg egyébként is nehézkes a közlekedés. Kendnek. Persze nemzetstratégiai zarándok-, és kegytárgyüzletileg indokolt lehet egy Maldív-szigeteki repülőút. És az európai keresztény muftikat irtó elődeink hajdani pozsonyi haditette után az is teljesen természetes, hogy manapság a libernyák Drezdában kalandozó szemüveges magyar huszárok kivont karddal fegyelmezik Brüsszelt. Első a biztonság. A szabad mozgás korlátozása a veszélyhelyzetre való tekintettel fokozódik. Például bölcs előrelátással a várbéli klastromban/-ból szenteltvízzel nehezítik a gonosz ki- és bemászkálását.

Nem is árt az éberség, mert úgy járunk a kolostorral is, mint a piliscsabai Katolikus Egyetem kampuszával. Már újkorában használhatatlan műemlék. Nem úgy a magyar lakosság többségének emlékfoszlányokban még létező szociális biztonsága. Azt újszerű eszközökkel – sőt, mi több, innovatív módon rombolja – a hátrafelé vizionáló, erkölcsi magaslatát mélyítő felszínibúvár csapat, akik már az előző diktatúra hajóját is felülről, közpénz finanszírozással fúrták meg úgy, hogy a hajófenékbe zárt prolik mukkanás nélkül fulladjanak meg. 

A bibliát lóbáló Trump módszerével mélyített narancskereszténynemzeti morális fölény a Jézuska eljövetelét – a baloldal aknamunkája és a közlekedési korlátozások ellenére is – biztosra vette tavaly. Ezért megszüntette az Egyenlő Bánásmód Hatóságot, mert „Isten előtt mindenki egyenlő” (Apostolok Cselekedetei 10, 34 – 43), és 200 ezer hektár állami földdel, a mobilfizetéssel valamint a hulladékgazdálkodással megterhelte a bennszülött alattvalók fejére növesztett híveit, és így azok elmerültek a jólétben. 

Elmondanám (ha, esetleg, netán kend azt vélné, hogy az újévtől automatikusan kinyílt a csipám), nem lettem okosabb! Az eddig leírtakból semmi nem származik az én kútfőmből. Ha van nekem ilyenem egyáltalán. Mint ahogyan boldog Újesztendőm sincs! Nagyon megkínlódtam én azért, hogy összeszedjem az írnivalót. Morzsánként. Csak a szerencsét áldhatja kend, és nem az én eszemet. És ha valami nem úgy van, ahogyan én írtam, akkor az se az én hibám, hanem az alkoholé. Mondjuk. Így a szegény jó Bálint bácsit nem okoljuk a szilveszteri elgyöngüléséért és nekem is elfogadható mentségem van, ha hibáztam a tolmácsolással.

Tehát újév első reggelén én voltam a soros tejhordó. A teheneknek nincs ünnep, tejelnek. Ezzel nyitott a Bálint bácsi, ahogy próbált ki tudja hányadszorra kikászálódni az árokból, és meglátta a kezemben a tejeskannát. A Bálint bácsi az Oncsán lakik. Az árok csak az ideiglenes tartózkodási helye, közölte. De már jó ideje. És meglátszik, hogy ahogy mondják, a tata zsengés unokája vagyok, mert segítek neki kimászni. 

Bezzeg! És. És akkor elkezdett egyszerre és sokat mondani. Nem csak azokat, amiket már írtam, hanem különbeket is. Szidta az újkeresztényeket, akik a templomba igyekeztek – ahogy őt meglátták az árokban fetrengeni -, elfordították a fejüket. Mert azt tudnia kell kendnek, hogy a mi falunkban van a felsőrész, az alsórész, meg az oncsa, ahol a Bálint bácsi lakik. Az ONCSA az a horthysta CSOK, csak az még ehhez képest nem volt ilyen sunyi és aljas a Bálint bácsi olvasatában, mert az oroszoknak hála egy szakajtó tojással rendezni lehetett az építési hitelt. 

Mi az alsórészen lakunk, a tehén meg a felsőrészi tanyán. A Bálint bácsit nagyon elnavigálta a házi vegyes gyümölcs, aminek a szaga engem is eléggé megterhelt a hóna alatt, amíg hazabotorkáltam vele. Bíztam benne, hogy a tej nem lesz pálinkaszagú, mint a nyáron, amikor a fokhagyma szárát megetettük a tehénnel, és kolbász íze lett a tejnek. 

Azt állította a Bálint bácsi – és erre többször is, sokféle változatban visszatért -, hogy ez a kormány rászabadította a népre a létbizonytalanságot, ami úgy elvette az emberek öntudatát, mint neki a pálinka. Csakhogy ezt ő most kialussza, de a nép éber kómában van, mióta ezek egzisztálnak.  

Na, igen. A nyalka. Ez is a Bálint bá’ helytörténeti adatközlése. Az alsórészi kocsma a szikár zsellérek, kubikosok és cselédek vérszegény vendégkörének törzshelye volt. És a lapostetűnek. A templom melletti felsőrészi vendéglő talponállójába viszont az úri nép tért be a vasárnapi mise után, ebéd előtt. A mindkét italmérőbe bejáratos szódás szerint az utóbbi kocsmában még a tetvek is hetykék, magabiztosak és kinyaltak voltak, mert volt nekik miből gömbölyödni. Így aztán jó száz esztendeje „Nyalka Tetű” az intézmény neve.

Eme fontos ismeretet a jövendőbeli könnyebb tájékozódásom miatt osztotta meg velem a Bálint bács. Azért, hogy tudjam, hol a helyem, ha majd én is tetves leszek. Mert a tetű most már kend is tudja az a kód, amiről felismerheti a betűt nem értő, hogy hová van besorolva. 

Úgyhogy gondolkozzon el kend hazatérve, melyik kód furakodna a kend gatyakorcába?    

Bütyökfalva, 2021. január 9.  

Mirtill

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.