Április 26,  Péntek
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Számtalan módja van annak, hogy egy kormány a saját polgárai ellen forduljon

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,544,300 forint, még hiányzik 455,700 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Sokféle módja van annak, hogy a kormány a saját polgárait megbüntesse azért, mert a kormány velejéig korrupt, erkölcsileg a bányászbéka segge alatti tartományba küzdötte le magát tíz év alatt, és ebbéli egyenes vonalú egyenletes mozgásán nem is áll szándékában változtatni. Mivel a hazaárulózás annyira nem áll rá sem a számra, sem a billentyűzetemre, mint Kövér Lászlónak, úgy is fogalmazhatok, hogy számtalan módja van annak, hogy a kormány a saját polgárai ellen forduljon.

Ennek legaktuálisabb bizonyítékát mások is, meg én is felvázoltam éppen ma reggel, amikor arról írtam: a jogállamiság elleni küzdelem oltárán az Orbán-kormány egy rakás vissza nem térítendő uniós támogatástól készül megfosztani az országot, miközben a népnek azt próbálja beadagolni, hogy Magyarország semmit nem veszít, ha az Európai Unió helyreállítási alapjának jogállamisági mechanizmushoz kötött igénybe vétele helyett saját, külön bejáratú kölcsönöket vesz fel. Ez helyből is, nekifutásból is hazugság: míg az előbbi nem, addig az utóbbi növeli az államadósságot.

Ennek a kreatív nép ellen fordulásnak a meghosszabbítása az, amikor a teljesen kiürített, lenullázott, felélt gazdaságvédelmi alapból szórják a pénzt a szélrózsa és a fideszes érdekek minden irányába. A legfrissebb pénteki szétszórás 159 milliárd forintról rendelkezik. Attól, hogy ez kevesebb, mint Orbán Viktor Mészáros Lőrinc nevén futó vagyona, attól még rengeteg pénzről van szó. Különösen, mert miután ez a bizonyos gazdaságvédelmi alap üresebb már nem is lehetne, ebből az következik, hogy minden egyes kormányhatározattal, amivel csilliárdokat szórnak szanaszét, az idei államháztartási hiányt, illetve az államadósságot növelik.

A Népszava szerint ahhoz képest, hogy a parlament eredetileg a GDP egy százalékára (371 milliárd forint) rúgó hiányt engedélyezett a kormánynak, a deficit a GDP 7-9 százaléka (3600-4000 milliárd forint) is lehet az idén. Az államadósság még ennél is drasztikusabban, vagyis a GDP 14 százalékát meghaladó mértékben nőhet. Varga Mihály pénzügyminiszter és közepes képességű könyvelő ezen a héten azt mondta, a várható államadósság mértéke a GDP akár 80 százalékát is elérheti a tavalyi 65,4 százalék után. Jó, azt értem, hogy a kevésre nem adunk, a sok nem számít, viszont azt nem értem, hogy amikor az üres gazdaságvédelmi alapból osztogatnak, akkor hogy kerülnek a kedvezményezettek közé fideszes alapítványok vagy éppen kormányhivatalok. Merthogy ez történt.

Miközben még a kanyarban sincs a beharangozott második gazdasági mentőcsomag (az első is milyen sikeres volt jeligére),

  • a kormányhivatalok 4,3 milliárdot,
  • a kormány által az elmúlt hetekben kreált közalapítványok közül a Millenáris Kht. 3,5 milliárdot,
  • az elmúlt napokban létrehozott fideszes kifizetőhely, a „Polgári Művelődésért Oktatási, Kulturális és Tudományos Alapítvány” 600 milliót,
  • a kukaholding (azaz az NHKV Zrt.) 3,9 milliárdot,
  • a regionális víziközművek pedig 10 milliárd forintot kapott (ez utóbbi kettő a rezsicsökkentés legnagyobb dicsőségére).

Jó, hát ez így együtt (22,3 milliárd) is kevesebb, mint 5 milliárddal több, mint amennyit Mészáros Lőrinc egymaga kapott a tavaszi maradjotthon közben-után 14 darab vidéki szállodája csinosítására. Ráadásul úgy, hogy a krízisre hivatkozva előbb kirúgtak 850 embert, majd a járvány miatt megnövelt közpénzkeretből bezsebeltek 17,7 milliárdot. De hogy mi a tetű köze van ezeknek a fideszes, állami entitásoknak a gazdaságvédelemhez? Úgy mi köze van, hogy mindeközben az út szélén hagytak egy rakás embert, és november 28-án immár teljes bizonyossággal kijelenthető, hogy Orbán Viktor nem csupán nem tudott meggyógyítani mindenkit, aki elkapta a betegséget és kórházba került, de azt az ígéretét sem tartotta be, hogy annyi munkahelyet hoznak létre, ahányat a vírus tönkretett?

Azt persze ne hallgassuk el, hogy jutott pénz a közlekedési cégekhez is (Volánbusz, MÁV, stb.), és ez teljesen rendben is van, hiszen a járvány miatt csökkenő utasszám megviseli őket, viszont. Arra mi a magyarázat, hol van az a harcos szabadságharcos megmondóember, aki meg tudja magyarázni, hogy az államháztartási hiány és az államadósság tudatos felpumpálása mellett olyan célokra szórnak ki százmilliókat és milliárdokat, amelyeknek semmi köze nincs a gazdaságvédelemhez? Semmi kedvem már megint álnaivkodni, de ha ez nem hullarablás, akkor semmi nem az.

Minden bizonnyal ők ezt hívják unortodox gazdasági válságkezelésnek, unortodox hazaszeretetnek és unortodox nemzetikeresztény elköteleződésnek és hozzáértésnek. Egyetlen magyar sincs egyedül, ja. Ha Matolcsy szemével nézzük, akkor valószínűleg, egyébként annyi igaz belőle, hogy nincs az a válság, halál, könny és pusztulat, ami eltántoríthatná őket attól, hogy a korrupciós gépezetüket csúcsra járassák. Remélem, az ellenzék tisztában van azzal, hogy mi vár rájuk egy esetleg kormányváltással. Ilyen gyalázatos módon eladósítani az országot, kiépíteni a fideszes mély- és párhuzamos állam alapjait képező (köz)alapítványi-kifizetőhely hálózatot, ahova öntik a közpénzt, ami elveszítette a jellegét… hát ezzel nem tudom, ki mit fog tudni kezdeni. De hogy nyögni fogja a büszke magyar nép, az egészen biztos. Az orosz és a kínai PIACI hiteleket, és ezt a minden kontrollját veszített, felelőtlen, üres gazdaságvédelmi alapból történő pénzszórást is. Ha tudnák, hogy nekik kell visszafizetniük, talán már megtalálták volna a féket a törvényesített lopás rozsdás biciklijén. De leszarják, mert nem nekik kell visszafizetniük. Körbeértünk. Mert számtalan módja van annak, hogy egy kormánynak a saját polgárai ellen forduljon. Ez az egyik.

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.