Április 20,  Szombat
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Ébresztő! A szekér félig belelóg a szakadékba

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,376,346 forint, még hiányzik 623,654 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Az Orbán-kormány Európai Uniótól független hitelfelvételéről és az azzal összefüggő kérdésekről szerettem volna írni, ám Bálint kolléga ebben megelőzött. Az általa leírtakhoz nincs nagyon mit hozzátenni, a tények azok tények. Ugyanakkor azon elgondolkodtam, hogy vajon ki áll ki mögött, és ki áll szemben kivel ebben az ügyben? Mert ugye tagjai vagyunk egy közösségnek, ami azért jött létre, hogy együtt erők legyünk a világ többi nagyhatalmi pólusával szemben. Mind gazdaságilag, mind – ha úgy tetszik – földrajzilag. Ehhez képest, mióta ez a küldetéstudatos ember átvette a hatalmat, valahogy azt hiszi, itt tulajdonképpen egy globális Monopoly játék zajlik, amit ő mindenáron meg akar és meg is fog nyerni. Mint köztudott, a 2010-es fülkeforradalmi „antréja” az volt, hogy kizavarta az IMF-et az országból. A dolog úgy kerek, hogy akkor is sunyi módon orosz hiteleket vett fel, akkor is anélkül, hogy bárkit megkérdezett volna. Az is arcpirító volt.

Emlékszem, mit művelt, amikor Canossát járatott Christine Legarde IMF-vezérigazgatóval, és gusztustalanul mocskolta a Valutaalapot. Már 2012-ben is ezt a hazug retorikát használta, íme:

Csúsztatás, hazudozás, mellébeszélés. Végül is holló a hollónak nem vájja ki a szemét. Láthatóan az IMF egyetlen dologra koncentrál, ez pedig az, hogy a bankadót töröljük el, és helyette az embereket adóztassuk meg. Egy darabig ezt nem értettem világosan, de mostanra tisztult a kép. Az IMF is egy bank – mondta Orbán Viktor, amikor Soros még a kanyarban sem volt. Viszont így lett a bank a démonizált ellenségkép gyártás és másra mutogatás első számú tesztje. Innen már nem volt megállás a hazudozásban. Akkor is és azóta is ez megy: a mellébeszélés, a hazudozás és a dafke. Mint emlékezetes, az Orbán kormány visszafizette a 2008-as válság alatt felvett hitelt csak azért, hogy megmutassa a Gyurcsány-féle hitel szar, és nem kell. Nem tudom, hogy mennyire volt az rossz, az viszont teljesen világos, hogy kellett a színdarab a népnek. Sőt. Valahogy el kellett lopni a magánnyugdíj-megtakarítások egy részét is. Ott volt a remek alakalom, azóta sincs semmiféle magyarázat erre az einstandra, erre a világrengető lopásra.

„Az emberektől elkobzott magán-nyugdíjpénztári vagyont az adósság csökkentésére kellett volna fordítani, de ez csak részben történt meg. A Fidesz állításával ellentétben pedig az államadósság nem csökkent, hanem forintban, vagy devizában kifejezett értéke folyamatosan nő”. (Veres János, 2013 nyara)

Elemzők azóta kimutatták, hogy aki mégis maradt a magán-nyugdíjrendszerben, kimagasló profitot ért el, szemben azzal, akit úgymond visszatereltek az állami felügyelet alá. Se pénz, se profit. Szép volt, Viktor! Gratulálunk!

Ugyanez a dajkamese megy most is. Gusztustalan szarkeverés, nyílt sorosazás, és az emberek hülyének nézése a közrádión keresztül. Ezek beismerő vallomások, úgyhogy remélem, szorgosan mentegetik a hangfelvételeket és videómontázsokat az ellenzéki politikusok, mert lesz mivel szembesíteni a vádlottak padján Orbánt.

Azt mondjuk nem tudom, hogy ki állhat a háttérben. Vagyis tudom: a Soros. De ha komolyra fordítjuk: a valódi szálakat ki mozgathatja? Putyin, aki így akarja gyengíteni az Uniót? Ő finanszírozza ezt a hazárdőrt, aki azért ennyire magabiztos, mert más zsetonjaival játszik? Blöfföl, emeli a tétet, pókerarccal hamiskártyázik? Vagy a türkök? Akiknek a főkipcsak már vérszerződött rokona? Van ott is dudva rendesen, akár azokat is képviselheti fű alatt? Vagy egyenesen Kína? Én már nem tudom, de az biztos, hogy épeszű ember nem viselkedne így, ahogy ez éget minket Brüsszelben. Úgy csinál, mintha mi tartanánk el az Uniót! Örüljön a Néppárt is, hogy egyáltalán a soraiban tudhatja a Fidesz. Mit hisznek? Hogy szükségünk van nekünk holmi Európai Unióra, amikor a Karmelita párnaciháiban annyi pénz van, mint az állat?

A jó magyar nép meg – ha kell – koplal, fázik, szűköl, szenved. A vezérért mindent! Ha Viktor csatába megy, kap hamuba sült pogácsát, elvagyunk mi addig kenyéren és vízen! Hozzá vagyunk szokva, sőt! A lényeg, hogy a klientúra nagy lábon éljen. Az alattvalók elvannak a morzsán is. Ez a megalkuvó, megoldjuk okosba’ ország” meg legyint, hát kit érdekel mit hazudozik ez Brüsszelben? Okoskodjon, ahogy tud, mi sem vallunk be mindent, csak minket hagyjanak békén, aztán felőlünk azt csinál, amit akar! Eladósított 10-30 évre? Na és? Mióta a világ világ, adósok vagyunk. Kit érdekel? Nem kérdezett meg senkit? Erről nem konzultált? Na és? Otthon sem szokta megbeszélni a család, ha kölcsönt vesz fel, apjuk azt jobban tudja. Ha meg nem tudják fizetni, majd a kezesek visszafizetik helyettük. Beledöglenek? Az ő bajuk, mi nem tehetünk semmiről.

Ennyire nem lehet valaki felelőtlen! Ennyire nem hiheti el valaki, hogy mindenki felett áll! Ez az ember tényleg megbolondult. Amit csinál, az konkrétan gazdasági öngyilkosság és az emberek tönkretétele. Éget mindenkit, megutáltatja az országot az egész világgal. Én ettől maximálisan elhatárolódom, és kikérem magamnak, hogy az én nevemben nyilatkozzon! Ez az ember egy közveszélyes ámokfutó. Nagyon durva időszak elé nézünk, most már mindenen túl ment az embertelen politikájával. Ébresztő, emberek! A szekér félig belelóg a szakadékba.

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.