Április 26,  Péntek
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Egyszerűen menthetetlen

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,528,300 forint, még hiányzik 471,700 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Gyűlölet- és hisztériamentes jó reggelt kívánok! Bécstől Washingtonig és Csepeltől Felcsútig mindenkinek! Amerikának külön gratulálok az ő választásához. Először is, mielőtt az amerikai közvéleményt kutató intézeteknek kiosztanánk a jól megérdemelt Nézőpont Intézet-babérkoszorút: nem volt alkalmam tegnap kommentárt fűzni a következő gyalázathoz, de majd most. Aki közel 870 millió (egészen pontosan 869 234 400) forintot képes kifizetni az ország közös kasszájából egy kibaszatos világjárvány idején csak azért, hogy jövőre Magyarországon rendezzék a vízilabda Bajnokok Ligája egyik csoportkörét (!!!!!!!!!!!), arra nem lehet mást mondani, mint azt, hogy gátlástalan gazember.

Nem csak ezért, hanem az összes többi hasonló, világjárvány idején, szemrebbenés nélkül elkövetett, közpénzmilliárdokban és tankönyvi embertelenségben mérhető húzása miatt. Érdemes ezek mellé rakni a tegnap esti gyűrött fejű, rendkívüli bejelentést az úgynevezett járványügyi szigorításokról. A különleges jogrenddel és azzal, hogy éjfélre mindenki érjen haza az egyébként is bezárt szórakozóhelyekről. Mert köztudott, hogy a veszélyeztetett, idős, krónikus betegek éjfél és hajnali 5 óra között szoktak bandákba verődni. Hazafelé a focimeccsről. És összevissza fertőzik egymást. Hát igen, alibi, látszatintézkedések hűvös halomba hordva, aztán majd lesz valami. Nem mondom, hogy emberkísérlet, de alighanem az.

Azért külön gratulálok a Karmelita urának, hogy az egész bejelentését egy hatalmas hazugságra építette, midőn Ausztriát fenyegető példaként emlegette és azt mondta, ha nem szigorítunk, 5-7 nap múlva az lesz itthon is, mint Ausztriában. Ezzel szemben az igazság az, hogy egyetlen adat van, amiben a szomszédos ország rosszabbul áll, mint Magyarország: a március óta összesített regisztrált fertőzöttek számát tekintve, amiből semmi nem következik. Tehát miközben sorra betegszenek meg és hullanak el a pedagógusok, miközben fertőzött dolgozók és diákok járnak be az iskolákba, miközben nincs semmilyen adat az átfertőzöttségükről, miközben az intézmények nem kapnak semmiféle miheztartási tájékoztatást, miközben a vezetők saját hatáskörben akkor sem rendelhetnek el digitális tanrendet, amikor már a kollégák akkora száma hiányzik, hogy a működés fenntarthatatlan (via Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete), a kormány rázza az öklét, fenyegetőzik és esze ágában nincs érdemi intézkedéseket hozni, de még most is futja az ellenzéknek beszólogatásra.

Az is igaz, hogy rég láttam olyan népünnepélyt, ami a bejelentés nyomán elszabadult a szűk 4 perces papírról felolvasás nyomán a hivatalos miniszterelnöki kommunikációs csatornává emelkedett Facebookon. Ahol valamiért eltűntek a könnyes szemmel hálát rebegő hívek tömegei, akik Isten áldását kérik a szent emberre, és köszönik, hogy ilyen jó miniszterelnöke még soha nem volt ennek az országnak. Nem tudom, mi lett velük, remélem, jól vannak. Nekik szólnak azok a fotográfiák, amiket vadhajnalban töltöttek fel a nagyember közösségi oldalára, hogy lássák, ő már reggel 6-kor dolgozik, ég a keze alatt az operatív törzs, még igazán örülni sem tudott annak, hogy mindent Trump győzelmére tett fel, és nem biztos, hogy nem tette jól.

Ezek a megmagyarázhatatlan húzások azoknak a gazembereknek az elvetemültségével vetekszik, akik hétfő este óta egymás tyúkszemén taposnak, hogy emberi holttestekbe kapaszkodva, a tények tagadása árán is okádják az általánosító, véresszájú propagandát arról, hogy ugyan nem minden muszlim terrorista, de majdnem. Különben is ők megmondták, és most megint mondják, hogy rohadjon telibe a multikulturalizmus, és ide ne jöjjön senki, mert ez történik, ha a sok terroristát beengedjük. Ha az ember egymás mellé teszi az ügyeletes Pilhál vagy Szentesi Zöldi véres fröcsögését (nem szem elől tévesztve a franciaországi és bécsi merényleteket idegen betolakodók és Európa konfliktusaként ábrázoló miniszterelnök szolidaritási üzenetét sem, miszerint ő készen áll arra, hogy Ausztriával közösen mentsék meg Európát a terrortámadásoktól) Sebastian Kurz osztrák kancellár nyilatkozatával, amelynek értelmében nem a keresztények és a muszlimok vagy Ausztria és a migránsok összeütközéséről van szó, hanem a civilizáció és a barbárság összecsapásáról, könnyen belátható, hogy miért nem érjük utol soha Ausztriát. Sem gazdasági értelemben, sem a mentalitás, sem a kultúra és a civilizáció tekintetében. Gyalázatos, hogy miközben az eddig megismert tények szerint az elkövető európai születésű volt (ráadásul Európa – Magyarországhoz hasonlóan – egyik legbiztonságosabb országában, a V4-es Szlovákiában szerezte be a gyilkos kalasnyikovot), vagyis kurvára nem kellett beengedni, mert itt született Európában, a magyar kormánypárt és csatolt kisegítő személyzete megint mások vérét felhasználva próbál új lendületet adni a járvány miatt kihűlt primitív, gyűlöletben tocsogó migránsozó retorikájának.

Amúgy az Iszlám Állam (ISIS) nevű terrorszervezet magára vállalta a bécsi terrortámadást. Erről jut eszembe – innen kanyarodjunk is rá szépen az amerikai elnökválasztásra, amire nem feszültem rá akkora lelkesedéssel, mint oly sokan mások, nem követtem percről percre a forrongó tengerentúli események alakulását, pedig rendkívül fontos kérdés, hogy a következő négy évben ki irányítja a legmagasabb világi helyet -, és szeretném mindenki másnak is eszébe juttatni: 2018. december 19-én, Orbán Viktor kebelbarátja és ikertestvére a politikai korrektség keresztre feszítésében Twitteren üzente meg a nagyvilágnak, hogy legyőzték az ISIS-t, ezért kivonja a Szíriában állomásozó amerikai katonákat. Már akkor világos volt, hogy a csapatkivonással nagyjából mindenki nyer, aki az Egyesült Államok riválisának számít a térségben, ráadásul az ISIS is újra megerősödhet. A legnagyobb vesztesek a kurdok, akik a legtöbbet tették az iszlamisták visszaszorítása érekében.

Az önmagára is veszélyes, de leginkább közveszélyes főpojáca akkori döntését, akinek a körvonalazódó győzelmére egyébként – immár számomra is teljesen érthető okokból – mindent is felrakott az Orbán nevű és kormánya, még a sajátjai is katasztrofálisnak értékelték. A republikánus Adam Kinzingert idézném: „Arról nem dönthetünk, hogy harcolunk-e a terrorizmus ellen. Azt viszont eldönthetjük, hogy hol vesszük fel a kesztyűt: Szíriában és Irakban harcolunk, vagy itthon az amerikai utcákon?” Nos, az ISIS-t nemhogy nem győzte le a félhülye Trump, hanem megágyazott a radikális iszlamista terrorszervezet megerősödésének és annak, hogy a franciaországihoz és a bécsihez hasonló merényleteket előkészítsék. Radikalizálódott, európai születésű elmebetegek felhasználásával. Például. Akik egyformán ártanak a fehér, keresztény európai lakosságnak és az itt élő, békés, normális muszlim kisebbségnek. Amikor Varga Judit&Co. arról visít, hogy a jogállamiság azért nem fontos, mert a terrorizmus fontosabb, és közben Trump győzelmétől remélik, hogy Amerika a következő négy évben sem ugat bele a magyarországi jogállamiság élve eltemetésébe, akkor ezt az apró részletet azért kurvajó lenne szem előtt tartani. Nem fogják, de attól mi még ragaszkodjunk a tényekhez.

Ugyanakkor bármennyire fontos is, hogy az Egyesült Államok szabad népe visszatapsolja-e a az ország történetében ugyan nem egyedülállóan büdöstahó, a hivatalára totálisan méltatlan Trumpot (voltak ott korábban mások is, akiknek a bunkóságért, inkompetenciáért és tájékozatlanságért nem kellett a szomszédba menniük, noha egyikük sem állt olyan érzéketlen módon a faji kérdésekhez, mint ő), azért ez ne homályosítsa el a látásunkat a honi embertelenség pöcegödrével kapcsolatban. Mert igen, miközben alighanem mégis megállja a helyét, hogy járványügyi értelemben emberkísérletet folytat az Orbán-kormány, ez minden területen érvényes.

Nem elsősorban azért, mert az összes többi közpénzmilliárdos megbízása mellé a paksi atomerőmű  tűzivíz-rendszere átépítésének 2 milliárdos tenderét is verseny nélkül húzta be a nemzet disznószerelője. Vagy mert az Orbán-kormány véraljas módon feküdt keresztbe annak, hogy az utasforgalom drasztikus, 99 százalékos visszaesése miatt a budapesti repülőtér üzemeltetői 50 millió eurós kölcsönt vehessenek fel az Európai Újjáépítési és Fejlesztési Bank szolidaritási csomagjából a munkahelyek megmentésére és a bérek kifizetésére. De, ezért is. Így dolgoznak ők a magyar emberekért, ennyire érdeklik őket a tönkrement munkahelyek: nemhogy nem hoztak létre annyit, amennyit a vírus tönkretett, de még akadályozzák is a cégeket abban, hogy a munkavállalóikat ne hagyják tönkremenni. Mindeközben még tél sem volt, jóformán igazán hideg sem volt, de már 11-en biztosan halálra fagytak Magyarországon. Szarnak rá, hol érdekli őket.

De az, hogy a nemzeti vagyon védelmére hivatkozva (!!!) a moratórium előtt kevesebb mint két héttel tették utcára Csepelen azt az idős, beteg édesanyját gondozó férfit, aki 1,7 milliós tartozásából az elmúlt évben 700 ezer forintot már törlesztett, ám a járvány miatt elveszítette munkahelyét, ezért csak kisebb tételekben tudta fizetni az adósságát, arra nekem nincsenek szavaim. Aki nem látta, kérem, nézze meg  a kilakoltatásról készült videót. Ez így, ahogy van, egyszerűen menthetetlen.

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.