Április 26,  Péntek
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Orbán ezt egészen biztosan nem fogja csak úgy elengedni

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,544,300 forint, még hiányzik 455,700 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Szép estét mindenkinek! Nem tudom, de egyre inkább úgy tűnik, egy esetleges vereségre készül Orbán. Előbb a választási bizottság elnökét váltotta le, hogy még jóval a választásokat követően is az ő embere legyen pozícióban, most pedig nagyon úgy néz ki, hogy Karas Mónikát, a Médiatanács kormányközeli elnökét még mandátuma lejárta előtt eltávolíthatják, hogy valakit kinevezve a helyére – nyilván egy Fidesz katona kerül ide – 9 évre biztosítva legyen a pozíció. Nyilván letagadták, és az nem is úgy volt, pláne nem azért, de aki ezeket el is hiszi, az nem élt Magyarországon az elmúlt 10 évben. A Fidesz megkezdte a pozíciói bebiztosítását egy esetleges választási vereség esetére. Számukra fontos az, hogy minden fontos poszton az ő emberük legyen, ezzel lényegében ellehetetlenítve a fontos döntéseket. Ezeket az embereket nem lehet majd csak úgy eltávolítani, hiszen azt diktatúrában szokás, olyan helyeken, mint amilyenné tette Orbán ezt az országot.

Felelősségre vonásra mindenképpen szükség lesz, olyan még egyszer nem fordulhat elő, mint ami a rendszerváltás idején történt. Ha nem söpörjük ki a szemetet – értsd a felelősök felelősségre vonása -, akkor a kövek alól vissza fognak mászni évek, évtizedek után. Az olyan tolvajoknak, mint akik ma a kormány közelében tevékenykednek, mindenféle bűncselekménytől el kell venni a kedvüket. Nem pénzbüntetéssel, meg egyéb, semmit sem érő marhaságokkal, hanem akár törvény szerint kiszabható börtönévekkel is. Egy politikus olyan hatalom birtokában van, amivel visszaélve sokkal súlyosabb büntetést érdemel. Egy teljes ország bízta rájuk az állam vezetését, amiért a mentességen túl egy sor olyan előjog jár, ami senki másnak. Azonban ez azt is jelenti, hogy bűnelkövetés esetén is speciális büntetés vár rájuk.

Persze nehéz felelősségre vonást vizionálni akkor, amikor olyan káderek vannak fontos pozícióban, mint Polt Péter, vagy Domokos László. Egy esetleges kormányváltást követően is évekbe, évtizedekbe telhet, mire minden poszton független szakemberek kerülnek, feltéve, hogy ez lesz a cél. Orbán a mostani leváltásokkal azt szeretné biztosítani, hogy leváltását követően is legyen beleszólása közügyekbe, a választásba, a média működésébe és még sorolhatnánk. Azt mindenki tudja, hogy nem fogja olyan könnyen adni azt, amit 89 óta építget, szépítget. Lehet, hogy a kétharmadról kénytelen lesz lemondani, de még ha esetleg ellenzékbe is szorulna – amennyiben elfogadja a választás eredményét egy esetleges vereség esetén – akkor is azon lesz, hogy a fontos funkciókat betöltő fideszes káderekkel elérje, hogy a következő választásokon kérdés se férjen ahhoz, hogy visszatér és elégtételt vesz azért, mert az istenadta nép képes volt nemet mondani a nemzeti eszméire.

Az egy dolog, hogy talán egy minden eddiginél gusztustalanabb kampányra érdemes felkészülni, de arra is szükséges számítani, hogy történjék is bármi 2022-ben, ameddig Orbán teheti, azon lesz, hogy a hatalmat újra és újra megkaparinthassa. Sokkal többről szól ez számára, mint a közpénzek megszerzése, komolyan hiszem, hogy egyszerűen uralkodni kíván a magyar emberek felett. Kötelességének érzi azt, hogy vezessen közel 10 millió embert. Tévképzetei vannak, ami vélhetően gyermekkori traumáinak is köszönhető, ami még nem mentség természetesen. Nem állítom, hogy bármiféle valóságos pszichés problémája lenne, de igazából megcáfolni sem tudom. Ezek persze csak találgatások, de aki ennyire kapaszkodik a hatalomba, ott bizony valami egészen biztosan nincs rendben. Hogy mi következik majd 2022 után, azt nehéz megjósolni, de hirtelen csodára senki se számítson, mint ahogy arra sem, hogy a Fidesz és annak minden kitartottja majd egyik napról a másikra csak úgy eltűnik. Nehéz évek várnak ránk, az egészen biztos.

Mai cikkeink:

Habony Brüsszelben árulkodik a magyarokról

Azt hiszem David Cornsteint kevesen fogják visszasírni

Ha kormányt nem tudunk váltani a segítségükkel, akkor ellenzéket fogunk váltani

Túl sok van a rovásotokon, túl messzire rúgtátok a labdát

Újabb kórházat építünk Vietnamban

A fiataloknál a krumpli nem fog működni

Menni kell innen a búsba 

El lehet innen menni? 

Beszél a fákkal a bús őszi szél 

Végül minden a helyére kerül

Mai kiemelt kommentjeink:

Nem értem. Ha ez a Habony nevezetű véglény nem tagja a kormánynak, nem szerepel a fizetési listán (jelentette ki Orbán, mikor rákérdeztek, vagyis semmi közük hozzá), akkor hogy lehet, hogy lépten nyomon felbukkan a fidesz és a kormány körüli történésekben?
Csak nem feketén alkalmazott napszámos?(Sándorné) 
Lehet nyomni a fúrót, megy az mélyebbre, de a tokmány előbb-utóbb megállítja. Lehet, brüsszelezni, buzizni, libernyákozni, sorosozni, migrizni, de mindez csak fedősztori. A járvány, ami ellen nem védekeznek, meg a válság, ami ellen nem képesek védekezni, rájuk törheti az ajtót, és akkor vége. Bár az SZFE, ami szintén csak fedősztorinak indult, valóságos ellenség lett, tehát könnyen túlnőhet rajtuk, és akkor még hamarabb vége.(György)
Kásler már rég megbukott mint miniszter,csak ha kirúgják azzal elismerik alkalmatlanságát.
Orbánisztánban ez nem történhet meg.
Miklósunk néha felböfög majd pár utasítást,ezzel témát adva a médiának.
Tökéletesen kiegészítik egymást nyunyó Műller Cilikével.
Van az a pénz,amiért korpásodik a fejük!!
Rendszerhez illő kiszolgálószemélyzet.
Habony művek meg ezért van fizetve,hogy uszítson,gyűlöletet keltsen,nehogy kialudjon a”szikra”. (Elliot)
A nap kommentje pedig Singing Jungleé:
Az a helyzet, hogy a nép igen nagy hányada igen is fogékony az Orbáni propagandára. Ez a magyaroktól olyan jól megszokott faszariság, kivagyiság, évszázados, vélt mártírságból fakadt. Orbán semmi mást nem tett, csak felismerte mindezt és használja is. Az egészet felépítette, nagyon szépen. Látszólag a hangsúly azon van, hogy a cigány, a meleg, az arab meg a többi mitől kevesebb, de erősebb az, hogy „magyarnál tökéletesebb nincs”. Azt, hogy ki a magyar, azt Orbán dönti el, az önkéntes pribékek pedig gondoskodnak róla, a vezérnek igaza legyen. A gyűlölet, az utálkozás mindig is velünk volt. Orbán csak felkavarta, habosította, de a meglétéért bizony a nép felelős. Senki nem kötelez arra senkit, hogy gyűlöljön. Nyugodtan hátat lehetett volna fordítani ennek a megkeseredett, bosszúálló embernek, nem megtenni egy Ország vezetőjének.
Megmondtam: Nem az a lényeg, hogy ki kezdte, hanem az, hogy ki fejezi be.
Ebben az országban van igény a gyűlöletre. Él is vele kormánypárti, ellenzéki egyaránt.

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.