Február 27,  Kedd
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Habony Brüsszelben árulkodik a magyarokról

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 1,001,188 forint, még hiányzik 1,998,812 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Napsugaras szép reggelt! Annyi jó hírem van, hogy pénteket tartunk. Akinek ez valamiért öröm, az örüljön, vele tapsikolok. Azt üzeni Müller Cecília, hogy megérkezett a rendelőkbe az influenza elleni védőoltás, aki csak teheti, adassa be magának. Arra is felhívta a figyelmet, hogy az influenza elleni védőoltás az influenza ellen véd, a koronavírus ellen nem. Nem is tudom, mi lenne velünk az ilyen magasan képzett szakemberek nélkül. Amilyen például Kásler Miklós is, aki valamiért úgy gondolja, hogy elég parancsba adni valamit, az úgy is működik.

A 24.hu birtokába jutott miniszteri utasítás szerint további ágyakat kell felszabadítani a kórházakban, valamint a nagyobb – 200 fő feletti – idősotthonoknak meg kell oldaniuk a non-invazív lélegeztetéshez szükséges feltételeket. A non-invazív az a verzió, amikor nem tuszkolnak csövet az ember torkába – nem intubálják és nem is altatják -, hanem az arcára tesznek egy maszkot és így segítik a légzést. Az ilyen légzéssegítő készülékeknek sok fajtája van, olyan is létezik, amit otthon, magának tud használni a beteg és olyan is, amihez szakemberre van szükség. Én ugyan nem vagyok Kásler Miklós, de feltételezem, egy koronavírus miatt fuldokló embernek édes mindegy, hogy az arcára tolják-e a majdnem-semmi otthoni maszkot vagy sem. Másfélét pedig szakembernek kell kezelnie, nem idősápolónak. Gondolom, készülék van elég, a közel 20 ezer eszköz egy része ilyesmi lehet, csak valamiért lélegeztetőgépnek nevezik. Remélhetőleg az intézmények kapnak is belőlük, de hogy hozzáértő szakember is van a raktárban – mindjárt a 25 millió orvosi maszk mellett -, azt erősen kétlem.

Azt nem tudom, Kásler doktorminiszter úr látott-e már belülről állami vagy önkormányzati fenntartású idősotthont. Én láttam. A magatehetetlen, mozogni egyáltalán nem képes betegeket az ápolók forgatják és masszírozzák. Kézi erővel. Aki szeretné, hogy a hozzátartozója felfekvés elleni matracot kapjon – ez speciális kiképzésű matrac, a hozzá tartozó elektromos pumpa folyamatosan változtatja a matrac keménységét, gyakorlatilag masszírozza a beteget, így gátolva a felfekvés kialakulását -, az vesz egyet. Tapasztalatból mondom, igen drága holmi. Az ápolók pedig ápolók, nem speciálisan képzett egészségügyi szakdolgozók. A feladatuk az, hogy figyeljenek és óvják az időseket, akit szükséges, azt etessék, tornáztassák, fürdessék, öltöztessék, pelenkázzák, fésüljék, kivigyék kicsit a levegőre, felügyeljék, hogy isznak-e eleget, beszélgessenek velük. Általában sem injekciót beadni, sem infúziót bekötni nem tudnak. Értelemszerűen lélegeztetőgépet kezelni – még non-invazív lélegeztetőgépet sem – szintén nem tudnak. Amit tudnak, amit akár én is tudok, az pont semmit nem ér. Értem én, hogy jól fog hangzani a tévében, hogy a kormány ellátta lélegeztetőgépekkel az idősotthonokat, de azért ez nem ennyire egyszerű. És nem mindenki sík idióta.

Habony Árpád világhírű – Angliában székelő – hírügynöksége lerohanta a brüsszeli vezetést. Idézek a zorigóról:

Brüsszel nem hajlandó elítélni a rasszista, antiszemita baloldali politikust. Az MSZP elnökhelyettese beismerte, hogy politikai nyereséget remélve rájátszottak a rasszizmusra. A V4NA nemzetközi hírügynökség erről kérdezte a brüsszeli vezetőket, akik hallgatnak az ügyben. (Origo)

Megmagyarázom, miről van szó. Már amennyire értem. A kissé zavaros cikk – illusztrációként Vera Jourová és Donáth Anna szép, nagy fotójával ékesítve, pedig tudtommal egyikük sem tagja az MSZP-nek, de még az időközi választáson sem indultak – nagyjából arról szól, hogy a Habony művek számon kéri az Unión a tiltakozást. Azért kellene nekik tiltakozni, mert az MSZP egyik elnökhelyettese, Komjáthi Imre azt mondta az ATV-ben, hogy:

Én ezt bátran ki merem mondani, hogy azért Borsodban, Szabolcsban sok helyen, ahol – most lehet, hogy ilyen fura fogalmat fogok használni – hogy életvitelükből adódóan vagy inkább élethelyzetükből adódóan vannak rasszista emberek, azok másként értékelik ezt. Ami nem jó, de ez azt mutatja, hogy van dolgunk kőkeményen, már régen el kellett volna kezdünk egész másként politizálni a vidéken. 

És akkor ez a rasszista botrány. Hát én nem tudom, de emlékeim szerint Orbánnak és Kövérnek is voltak sokkal húzósabb kijelentései, Habonynak valahogy mégsem szaladt fel a szemöldöke, nem rohant az Unióhoz, nem írt róla a pártmédia. Azt mondjuk én elképzelni sem tudom, miért lehetne véleménye bárkinek az Unióban vagy az EP-ben egy kis párt másodvonalbeli politikusának bármelyik mondatáról, ami az egyik magyar tévécsatornán elhangzott. Pláne mi közük van egy időközi választáshoz? Az nem belügy? Vagy csak az a belügy, amit egy fideszes mond? Nagyon vicces fiúk ezek, az biztos. Höhöhö. Menjünk aludni!

Vissza az egész, reggel van! Indulás a dolgozóba! Majd holnap lehet aludni, amikor szombat leszen. Mi mindjárt jövünk és jól beszólunk.

 

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
error

Kövess minket!