Április 20,  Szombat
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


A nemzeti nem jelent automatikusan tehetségest, sőt

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,376,346 forint, még hiányzik 623,654 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Szép estét mindenkinek! Demeter Szilárd ismét vicces volt, de legalábbis ezt gondolhatja magáról. Haladó újságírás címmel egy 10 pontos felsorolás osztott meg Facebook oldalán, amivel vélhetően nagy nevetést kívánt kiváltani a rajongótáborában. Hogy ez mennyire jött össze, azt nem tudom, mindenesetre én csak szánni tudom az embert, nevetnem nem nagyon sikerült. De kezdjük is ezzel a 10 ponttal rögtön:

  1. Információ mindaz, amit a kollégák más haladó lapoknál megírnak. Amit a kormánypárti sajtó ír, az propagandafakenews – kivéve, ha illeszkedik az ellenzéki narratívába.
  2. Hallgattassék el a másik fél.
  3. A magyarok – a 200 ezer +1 haladót leszámítva – mind hülyék, még az internetet is kinyomtatják. Ja, az a +1 volt, bocsi.
  4. Minden, ami nyugatról jön, az jó. Brüsszel nyugatra van. Tehát.
  5. Az a baj, hogy továbbmennek.
  6. Orbán megbukik, legkésőbb 2011-ben biztosan.
  7. Túl kevés a lélegeztetőgép, amiből túl sokat vettek Szijjártóék.
  8. A progresszív Magyarország fővárosa Bécs. Ha a románok angolul beszélnének, lehetne Bukarest is, mert bezzeg Románia, de románul nem tudunk.  
  9. Az angol az igazság nyelve, mert minden, amint a New York Times-ban megíratunk, az igaz.
  10. Adj pénzt, mert ennek az igazságnak mi vagyunk a felkent papjai.

Az első pontban igazat adok Demeternek, amit a propagandasajtó ír, az bizony fake news. Annyi hazugságot, mint ami ott napi szinten posztolásra kerül, nem sok más helyen találhat az ember. Ez persze nem azt jelenti, hogy ne számolnának be néha tényleges dolgokról is, de mivel nem ez a feladatuk, ezért nem is túl meglepő, hogy ezek a háttérbe szorulnak. A propaganda már csak a nevéből adódóan is a kormány szócsöve, amely csak és kizárólag a pozitív dolgokról számol be, kivéve, ha az ellenzékről van szó, mert akkor korrupció, lopás, csalás, hazugság a téma. Ilyenek a kormány háza táján elő sem fordulhatnak, de legalábbis a parancs nem az, hogy ezekről írjanak. A fizetésük sem ezért jár.

Nem fogom egyenként elemezni a megjegyzéseket, mert mindegyik olyan sablon hülyeség, hogy az már fáj. A nyugati demokráciák fejlettebbek, ezt nem kell Demeternek elismernie, attól még igaz lesz. Mint ahogy az is, hogy mondjuk egy The New York Times színvonala egy kicsit magasabb, mint a Magyar Nemzeté. Hogy ez nem tetszik Demeternek? A kutyát nem érdekli. A hazai keresztény konzervatív média – ami alapból egy baromság, de ezt most hagyjuk – színvonala siralmas. Szerzőik nem többek pártkatonáknál, akik kuncsorognak minden dicséretért a főnöknél. Nem azt mondom, hogy az ellenzéki vagy független média minden estben borzasztóan színvonalas, de a többség még így is több értéket képvisel, mint egy parancsra cikkeket gyártó szellemi mocsár.

Teljes mindegy milyen vicceskedő, vagy akár komoly hangvételű baromsággal állnak elő a kormánypárti oldalon, ameddig a színvonal olyan marad, amilyen jelen állás szerint, addig maximum viccet csinálhatnak saját magukból. Ahol egy Bayer Zsolt, vagy egy Bencsik András jelenti a színvonalat, ott mégis miről beszélünk? Egymásnak osztogatják az értéktelenné vált díjaikat, miközben állandóan arról ordibálnak, hogy baloldali médiafölény van. Leuralták a sajtót, miközben az olvasótáboruk így sem éri el azon pár ellenzéki és független portálét, amelyeket úgy szidalmaznak. Ha övék a morális és szellemi fölény, mégis miért nem az ő lapjaik a legolvasottabbak az országban? A Mediaworks miért veszteséges?

Az igazság az, hogy felvásárolhatnak amit csak akarnak, ha a szerkesztőség elhagyja a lapot, akkor maximum a díszletek maradnak meg, tehetséges emberek nélkül pedig nem lehet előadást tartani. Elég ránézni az Origóra vagy az Index-re, ami továbbra is egy átmeneti időszakban van, vélhetően. A Telex megalakulása óta az olvasók nagy része ott van, az Index pedig sokak számára már a múlt. Demeter tehát toporzékolhat, de ami rossz, az bizony akkor is rossz, ha nemzeti, vagy keresztény.

Mai cikkeink:

Több baki nem fér bele

Ez ám a morális fölény

Ahol már a katonaság sem tud segíteni

Talán még nem késő

Megkezdődött a konszolidáció, bár nem az, amire vártunk

Ők miért?

Lecsúszni könnyű, talpraállni nagyon nehéz 

Gyerekkor

Mégis van humorérzék a napfényes oldalon is, csak nekem eddig nem tűnt fel

Lehet, hogy a hinta- és pávatáncpolitikának is megvannak a maga határai? 

Mai kiemelt kommentjeink:

Egy sürgősségis ápolónő rendszeresen jár be hozzánk a kútra tankolni.Sokszor napokig nem megy haza,bent alszik a kórházban.Múltkor is kérdeztem tőle csütörtök reggel,hogy mikor megy haza,a válasz majd hétfőn.Erre megkerdeztem hogy eztennyiért csinálja?Mosolygott az ajtóban kifelé és közölte,900Ft az órabére.
Ez ám a szégyen.A napszámos az alföldön 1000 Ft alatt szóba sem áll senkivel.(László)
Ilyen a fidesz arca mármint orbán szerint sok az „értékes beruházás”, ja, divat, meg idegenforgalom turizmus, vagyis a családi tőke.
De amikor valódi beruházásokról lenne szó, ami tényleg az ország felvirágoztatása lenne, arra nincs pénz, nincs lehetőség.
Vagyis: egyfelől a vízfejű degereativ tőke szív el mindent, másfelől meg itt a példa a cserbenhagyásról, ami életeket követel.(Anima)
Bogdán László már mindenképpen beírta magát a magyar történelem lapjaira. Mindig meg fogják említeni a nevét, ha a cigányság problémáiról lesz szó, még akkor is, ha csak két sorban a tenni akarás, és az eredmények említésével. Hogy a végén meg elfáradt, problémák is lehettek, csak annyiban lényeges, hogy én személy szerint végtelenül sajnálom, hogy nem kért segítséget. Az alapítvány hihetetlenül jó ötlet. Most aztán tényleg megmutathatná az ellenzék. De attól tartok, hogy ez csak akkor következne be, ha tömegesen ostromolnánk az oldalaikat Melinda ötletét követelve. Nem akarok gonoszkodni, de őket ismerve a halálakor kitett „barátom volt Laci” posztokkal lezárták ezt az ügyet. Örülni fogok, ha nem lesz igazam. A falu és Bogdán László emléke is többet érdemelne.(Táncoló)
Karácsonyt még az ág is húzza, ennek ellenére teljesen normális, jó polgármester. Kíváncsi lennék, hogy ha tarlós idejében jön a vírus és őt is lenyúlja az orbán maffia, akkor mihez kezdene. Mert az előre betáblázott pénzt akkor is beszedték volna. A vírus első hulláma nem is indokolta a nagy elvonásokat, de elb@szták a pénzt minden szükségtelen dologra. Most, hogy itt a második hullám, üres az államkassza. Ezt hívják szar gazdálkodásnak.(Transzporter)
A nap kommentje pedig Judité:

Koncz Zsófia érdemei nyilván számosak, csak én nem tudok róla.

Az, hogy otthagyta New Yorkot, hogy itthon lehessen ogy. képviselő, sokat mesél el arról, mennyire volt ő sikeres a szabadpiacon.
Kaptunk egy újabb ingyenélő, gombnyomogató janicsárt.
Harminc évesen szép teljesítmény, nem?

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.