Április 25,  Csütörtök
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Hát így vagyunk Mutyisztán-külsőn

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,528,300 forint, még hiányzik 471,700 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Borzalmas vihar várható. Ez az Index sírján létrehozott termelési egység ma reggeli vezető hírének a címe. Amúgy az van – megnéztem a Meteorológiai Szolgálat előrejelzését -, hogy itt az ősz, jön egy front és esni fog az eső. Helyenként sok eső fog esni. Arra viszont kevesen kattintanának. Hát így vagyunk Mutyisztán-külsőn. Súlyos fogalomzavarban, de legalább boldogan. Már aki boldog. Ha már fogalomzavar:

Ezt azért csócsálgassuk egy kicsit, mert nem egyszerű megemészteni. Adva van egy családokért felelős tárca nélküli miniszter – ő Novák Katalin -, és egy igazságügyi miniszter, akit Varga Juditnak hívnak. Ők ketten – talán mert nők és családanyák, ami egy konzervatív-keresztény-homofób-rasszista országban bizonyos kötelező viselkedési normákat ír elő – azt találták ki, hogy gyűjtés szerveznek a bántalmazott nőknek és a hozzájuk kapcsolódó gyerekeknek (!), akik rászorulnak az adományokra. És gondolom, el is vannak ájulva maguktól és a saját jóságuktól. Sőt, a lilahajú nénik, akik szerelmesek a kocafocistába, valószínűleg szintén el vannak ájulva.

Eszemfaszom megáll! Novák Katalin ezzel kampányol a Facebook oldalán. Szerintem súlyos szereptévesztésben van a két világhírű politikus, a kétmilliós fizetést közpénzből húzó példaképei ennek a nyomorult nemzetnek. Novák Katalin dolga az lenne, hogy NE LEGYEN a más levetett holmijára, kinőtt cipőjére rászoruló gyerek. Sem felnőtt. Varga Judit dolga pedig az, hogy NE KELLJEN egyetlen anyának sem a saját és a gyereke életét mentenie a bántalmazó férje, barátja, élettársa miatt. A TÖRVÉNY kellene, hogy biztosítsa azt, hogy ilyesmi ne fordulhasson elő. Sem bántalmazás, sem menekülési kényszer, sem pedig az ezzel járó nincstelenség.

Pontosan az a két ember parádézik a végtelen szívjóságukkal, akiknek a föld alá kellene bújniuk szégyenükben azért, mert szükség van adakozásra. Mert ebben az országban előfordulhat, és elő is fordul, hogy egy nőt és a gyerekeit – itt jelzem, hogy egy gyerek NEM KAPCSOLÓDIK az anyjához, hanem hozzá tartozik, ő hordta ki, szülte meg, óvta, gondozta, ápolta, nevelte és szereti. A vonat vagonjai kapcsolódnak a mozdonyhoz és egymáshoz, nem a gyerek az anyjához – nem véd meg a törvény sem a bántalmazástól, sem a nélkülözéstől.

Varga Judit és Novák Katalin nyilvánosan és büszkén elismerték, hogy gyenge az állam (az erős állam megvédi a polgárait a fizikai erőszaktól is, a teljes nincstelenségtől is), ők ketten pedig teljesen alkalmatlanok arra a feladatra, amiért tízszer annyi fizetést kapnak a közösből, amennyit egy szakképzett ápolónő keres a betegágy mellett. És ez a két alkalmatlan, sőt, kimondottan kártékony nő nem csupán azt nem méri fel, hogy micsoda önseggberúgást hajtanak végre, de még ahhoz is van képük, hogy politikai hasznot kovácsoljanak azoknak a nyomorából, akik éppen az ő alkalmatlanságuk miatt vannak abban a helyzetben, amiben.

Ez annyira tökéletesen magyar vircsaft, hogy simán tudnék röhögni, ha nem lenne annyira keservesen szomorú és végtelenül dühítő, mint amennyire az. Már csak az van hátra, hogy Orbán Viktor elkezdjen gyűjtést szervezni Iványi Gáborék szegényeinek. És az a végtelenül szomorú ebben, hogyha ez történne, lennének olyan barmok, akik könnyes szemmel, üvöltve ünnepelnének, és a miniszterek elnökének feneketlen jóságát éltetnék. Simán benne van. Ahogy az is, ha Szijjártó Péter kezdene maszkokat kunyerálni a rászorulóknak. Komolyan mondom, hogy ilyen ország nincs több ezen a bolygón. Szerencsére. Elég baj az nekünk, hogy éppen mi büszkélkedhetünk ezzel az össznépi diliházzal.

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.