Április 25,  Csütörtök
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Most pont erre volt szükségünk

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,528,300 forint, még hiányzik 471,700 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Szép estét mindenkinek! Orbán Balázs, a Miniszterelenökség miniszterhelyettese befáradt az ATV stúdiójába, hogy ott hülyeségeket beszéljen. Persze megteheti ezt mindenki, ha épp így tartja helyesnek, csak itt nem sorosozásról vagy gyurcsányozásról volt szó, hanem közveszélyes baromságokat beszélt Orbán Balázs. Jól láthatóan a járvány második hulláma sokkal inkább érinti a Kelet-európai régiót, mint az történt az első esetében, azt hiszen, ezen kár lenne vitatkozni. A jelek szerint azonban nem mindenki lát a saját szemével, ami átlag állampolgár esetében még ugyan dühítő lenne, de elfogadja az ember. Akkor viszont, amikor valaki a Miniszterelnökség miniszterhelyetteseként közli az alábbiakat, akkor érdemes megállni egy pillanatra:

Voltak ilyenfajta riogatások az első hullámmal összefüggésben is.

Riogatás alatt ez a zseni Jakab Ferenc szavait érti, aki a koronavírus-kutatócsoport vezetője és mint ilyen – az ember azt gondolná – csak ért már a feladatához. Jakab a következőket nyilatkozta nemrégiben: riasztó a magyar járványhelyzet, és „ha ilyen tendenciában rohanunk gyorsvonatként a vesztünkbe, akkor nagyon gyorsan ki fogjuk meríteni az egészségügyi kapacitásainkat, és baj lehet belőle. Nyilván riasztó egy ilyen nyilatkozat, de miért riogatna vajon a kutatócsoport vezetője? Miért nem arról beszélünk, hogy megvan az esélye annak, hogy valóban ez fog történni? Miért nem magyarázza el senki azt, hogy mire számíthatunk az elkövetkezendő napokban, hetekben? Orbán Balázsnak erről vélhetően halvány lila gőze sincs, viszont akkor miért megy be úgy nyilatkozgatni az ATV stúdiójába, minta egyébként minimum virológus lenne?

Pont az ilyenekre nincs szüksége most az embereknek, a vírustagadás idején. Épp elég, hogy lassan már minden szakértőt megkérdőjeleznek idehaza is, nem hiányzik, hogy még a kormány oldaláról is az az információ keringjen, hogy már azt sem kell elhinni, amit ők mondanak. Maga Orbán Viktor sem tagadja a járvány súlyosságát, pont ezért meglepő, hogy ilyen Orbán Balázs-félék élő adásban lényegében hülyeségnek minősítik egy szakember véleményét. De itt még nem fejezte be ez a nagyszerű ember, volt még mondanivalója bőséggel.

A műsorvezető erre visszakérdezett, hogy Jakab Ferenc riogat-e, mire Orbán azt mondta, hogy a számok alapján stabilizálódott a fertőzések száma, a halálesetek száma az éves átlag alatt van, és a kórházi kapacitások is működnek. 

„Jelen pillantban az látszik, hogy az a stratégia, amit az emberek választottak, működik.”

Stabilan emelkedik, már ha ezt lehet stabilitásnak nevezni. A halálesetek átlagszámával jönni körülbelül annyira releváns, mintha Orbán arról beszélt volna, hogy mit reggelizett. A kivert kutyát nem érdeklik a viszonyított számok, hiszen ha a statisztikákat nézi az ember, akkor minden szép és jó, viszont ha megnézi, hogy több kórház is segítséget kért, mert már nem bírt a betegek számával – és ez nem ma volt -, akkor valami csak nincs rendjén, nemde? A KSH legfrissebb felmérése szerint is minden szép és jó idehaza, csak az a baj, hogy az ember egészen mást lát, ha a saját szemének hisz a kozmetikázott számok helyett. Az emelkedő bérek messze nem elegendőek ahhoz, hogy lépést tudjanak tartani az emelkedő élelmiszerárakkal. De ez csak egy a sok példa közül, lehetne még hozni bőséggel.

Hogy még nem omlott össze az egészségügy, az sok dolognak köszönhető, de legkevésbé a kormány nagyszerű taktikájának. Hogy akkor mégis mi várható a jövőben? Az isten sem tudja leginkább, azonban az ilyen megnyilatkozásokkal csak tovább rontják – a már egyébként sem túl rózsás – helyzetet. A kormányzati kommunikáció pedig talán mindennél fontosabb, hiszen az emberek egy jó része nem fog hinni a szakembereknek, hinni fognak viszont Orbán Viktornak.

Mai cikkeink:

Mi mindenért kellene bocsánatot kérni Orbánnak az ország lakóitól

Ide lehet már kevés ez a nevetséges kapálódzás

Ilyen az, amikor a Fidesz vitázik

Nem mindegy, hogy a tudásunk emberséges vagy embertelen célokat szolgál

Már készül a háttéralku?

A 100 forintos krumpli nevű akcióterv

A történeti jog

Színvonaltalan szemét

Rendszerré érik

Vissza az elejére

A mai nap kiemelt kommentjei:

Legjobb tudomásom szerint, a felvilágosodás a 18. században kezdődött, amikor tudós gondolkodók, és átlag emberek kezdtek rájönni, hogy a világot nem Isten mozgatja. Semjénék valahol a középkorban akarnak megrekedni, amikor az emberek még rettegtek Isten büntetésétől, és elfogadták nyomorúságos sorsukat itt a siralomvölgyben, mert így kerülhetnek majd a mennyekbe. Nem volna baj, ha ezek a templomokat is elfoglaló szónokok,lassan felébrednének a 21. században..(Virág)

Igen mindez igaz, orbánközeli (es maga orbán) strómanok lopjak az európai polgarok pénzét. Na de hogy lesz a magyar indiai kasztrendszer építéséből Európa?
Basszus, hát csak nekünk kell leváltani eeeezt a bűnöző bandát…mást sem látok, hallok, olvasok, hogy lopják szét az országot…a tihanyi félszigetet, ahol hamis ingatlan nyilvánt artási bejegyzésekkel építenek luxust, medencéket…hogy milyen átlátszó csalási trükkökkel költönek a várba…hogy batajakabzsófi orbánlányabarátnő divatcége százmilliókat osztogatnak maguknak…na ja, ennek a népnek pont az ő divatjuk kell, miközben folyamatosan lopnak innen-onnan-amonnan. Ideje lenne ébredezni.(Anima)

A Vezér semmiért sem fog bocsánatot kérni. Nem szokott hozzá a kéréshez, mert „nem olyan családbul származik”. Csakhogy a bocsánattal van egy gond: elvenni nem lehet.(Gábor)

A mai nap kommentje pedig Györggyé:

Én már szinte magam előtt látom drMáriás legújabb képét, A Szentlélek & az Ózon kiárad Orbán Viktorból, hogy immunizálja dr Müller Cecíliát, és sterilizálja az Ő maszkját.
Hogy miért kellene bocsánatot kérnie? Szerintem a ’90-es választásig nyújtott, szimpatikus, kedves, okos, talán még szerény is, tenni akaró, elkötelezett fiatalember képéért, amellyel álcázta a benne megbúvó Napóleon komplexusos, érzéketlen autokratát.

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.