Április 25,  Csütörtök
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


És még hány ehhez hasonló eset lehet országos szinten?

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,528,300 forint, még hiányzik 471,700 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Szép estét mindenkinek! Az MKKP nemrégiben megemlékezett arról, hogy a XII. kerületi önkormányzat 50 millió forint pályázati pénzt oszthatna ki a kerületben, ha lenne elég jelentkező. A pénzekkel többé-kevésbé ugyan el kell számolni, de messze nem mondható az, hogy komolyan megnéznék, mire is ment el a pályázati összeg. Mint kiderült, persze nem véletlen az, hogy alig van jelentkező, hiszen az önkormányzat lényegében eldugta a pályázatot a honlapján, és azt sem tartotta fontosnak, hogy reklámozzák azt bárhol is. Vajon miért? -merül fel a kérdés vélhetően a legtöbbekben, amire nemrégiben meg is kaptuk a választ. Kiderült ugyanis, hogy az MKKP a Facebook-oldalán felhívta a figyelmet a pályázati lehetőségre, aminek következtében sokan élve a lehetőséggel pályáztak is még időben.

Igen ám, csak ez nem tetszett annyira az önkormányzat vezetésének és egy pénteki testületi ülésen Fonti Krisztina alpolgármester jelezte: zavaró, hogy nagyon sok pályázat érkezik és hogy mindenféle dologra, akár a megélhetésükre is kérnek pénzt az emberek. Nyilvánvalóan mivel az MKKP-ról van szó, ezért sokan poénból jelentkeztek a pályázatra, nyilvánvaló marhaságokkal. Ez nem hiszem, hogy bárkinek is meglepetést okozott volna, de hogy voltak komoly beadott pályázatok is, abban biztos vagyok. Ennek ellenére – vagy inkább pont ezért – úgy tűnik, hogy az önkormányzat meggondolja magát, hiszen a következő merült fel nemrégiben:

A Fidesz-KDNP politikusa jelezte: azt tervezik, hogy a november eleji testületi ülésen megszüntetik ezt a pályázati lehetőséget. Állítólag már korábban is felmerült, hogy változtatni kellene a pályázat formáját.

Nyilván felmerült, de mégis csak most vált hirtelen sürgőssé a dolog, amikor olyanok is pályázhattak, akiknek egyébként valóban szükségük van a pénzre. Ameddig csak a fideszes haverok jártak jól a dologgal, addig nem volt valódi probléma, csak most, hogy „illetéktelen” kezekbe kerülne az emberek adója. Nézzük meg, eddig kik és milyen indokkal kaptak támogatást ezt megelőzően:

  • A Politikai Foglyok Országos Szövetsége (POFOSZ) év végi vacsorájára kért 250 ezer forintot. Az MKKP jelentkezett a POFOSZ-nél, de úgy tűnik, nincs is XII. kerületi szervezetük.
  • A Farkasvölgyi Baráti Kör szintén étkezésre kért pénzt, a „szokásos rendezvények céljára” kapott 150 ezer forint 80 százalékát költötték ételre, üdítőre és kőbányai sörre. A támogatást készpénzben kérték, mert nincs bankszámlájuk. A szervezet képviselője dr. Bácsy Zsolt, korábbi kerületi KDNP-s képviselő. Székhelye pedig dr. Bácsy Zsolt és dr. Gaál Katalin közös tulajdonú lakása. Gaál Katalin volt a kerületi KDNP korábbi elnöke. Gaál Katalin szervezete, a Keresztény Konzervatív Egyesület is kapott kerületi közpénzt. Az Egyesület a Mindszenty és a Márton Áron szobrot koszorúzgatja és előbbit grefitimentesíti. A MKKP önkéntesnek jelentkezett hozzájuk, de válaszra sem méltatták őket.
  • A Sztehlo Lili Kulturális Egyesület elfelejtette megírni, hogy mennyi pénzt szeretnének, úgyhogy ők hasraütésre 150 000 forintot kaptak, amiről egy magánszemély állított ki nekik számlát. A szervezet elnöke dr. Bernyák Adrienn iskolaigazgató, kerületi fideszes képviselő.

Ezek után valakiben felmerül még, hogy mégis miért lett hirtelen fontos az önkormányzatnak az, hogy megváltoztassa a pályázat formáját? Ha nem a haverok kapnak pénzt, akkor senki más se kapjon. Ez ennyire egszerű és egyben szánalmas. Egyébiránt is így bánnak a közpénzekkel a legfelsőbb szinteken is, a legritkább esetben kaphat támogatást olyan, akinek nincs köze a NER rendszeréhez. Ennyire kicsinyes, gyáva és korrupt kormánya nem nagyon volt még az országnak, még ha itt nyilván „csak” egy önkormányzatról is van szó. De amikor a felsőbb szinteken is ugyanezt a viselkedést látják, akkor nem is csoda. Pontosan tudják, hogy megtehetik, hiszen ki mondaná azt nekik, hogy hékás, nem kellene korrupt módon bánni a közpénzekkel.

Nagy csodát persze nem érdemes várni a történettől, lesz belőle egy-két hír, aztán éljük tovább az életünket, hiszen már régen elkönyveltük, hogy szinte mindenki, akinek köze van a kormányhoz, az korrupt. Ez az életformájuk, eköré építették fel mindenüket. Nincsenek határai a viselkedésüknek, nekik szinte bármint lehet. De gondoljunk bele, hogy egyetlen önkormányzat egyetlen pályázatáról van itt szó, mennyi ilyen és ehhez hasonló lehet országos szinten? Mert ha korrupcióról van szó, lássuk be, a Fidesz verhetetlen.

Mai cikkeink:

Állig felfegyverzett trollkodás

Melyik Európára gondolt vajon?

Ez már egy elképzelés

Lyukat lyukkal

Kétharmados alkotmányos forradalom a szabad pálinkafőzésért

Minden más várhat

Tanmese az alkotmányos költségről

Itt a helyem

A jó öreg plebejusok és a nemzeti keresztények

Itt nem frusztrált árvalányhajas kacagányos elképzelések állnak szemben a bűnös liberális kirekesztéssel

Mai kiemelt kommentjeink:

Ha közmunkával kell megoldani bármit, mi a bánatért kell adót (eü járulékot) fizetni?
Szívesen segítek bármiben, nő létemre értek a szerszámokhoz (hála apámnak, aki elvárta, hogy meg tudjak csinálni dolgokat), de úgy nem, hogy fizetek is érte. (Aki azt mondja az eü ingyenes, az nem itt él.)

Olvasás.
Aki volt mostanában könyvesboltban, az tudja, az árak az egekben. Tudom, van antikvárium, sőt szekérantikváriumok is szép számmal, de ott sem más a helyzet: fillérekért vásárolnak, vagyonért adnak el. (Találkoztam már olyan antivár könyvvel, ami a duplája volt az öt évvel ezelőtti könyvesbolti árnak, miközben az antikvárium 200 Ft-ért vette meg.) És ezt nagyon tisztességtelennek tartom. Így maradnak a netről letölthető, vagy a baráti körben körbejáró – közösen vásárolt könyvek. (Judit)

Előre kitartást kívánok annak a Szalonna-szerzőnek, aki megnyerte a ma esti exkluzív igehirdetés szemlézését! Most majd kiderül, hogy a hordó alakú tudatrepedés zavaros elméjében mi erjedt a héten, ami holnaptól mindenkire nézve kötelező, kivéve a gyevi bírót és egyéb kivételeket… (Madárlátta)

Igen, nálunk minden tökéletes, tudnak vezényelni, sőt átvezényelni is, meg ezt azt gyártani is. Csak még egyet nem tudnak, klónozni a szükséges szakembereket. Pedig azokra lenne leginkább szükség. Ha már most toldozni-foltozni kell a személyzetet, akkor mi lesz, ha 5X ennyi beteg lesz. Akkorra már akkora lesz a lyuk, hogy már több lyukat nem találnak, amivel foltozgatni lehet. (Transzporter)

A mai nap kommentje pedig Gábortól:

Azért is mentünk/megyünk nyugatra, mert Itt Nem csak pofáznak a szabadságról, szolidaritásról és egyéb demokratikus és emberi mindennapokról, de esélyünk van megélni azt.
Faji, vallási, és bármi otthon megtalálható megkülönböztetés nélkül!
Na és részben, ezért is maradunk és nem tervezünk visszamenni (hazaköltözni) Gyűlöletisztánba soha!

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.