Január 25,  Kedd
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Állig felfegyverzett trollkodás

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 1,164,786 forint, még hiányzik 1,835,214 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Minden elképzelhető csudálatosságot és jó reggelt kívánok! A mirhát, tömjénfüstöt és egyéb, keresztény vasárnaphoz méltó kellékeket átugorva foglalkozzunk a való világgal. Az olvastam valamelyik újságban, meg még a közösségi médiában is, hogy döbbenetes, sokkoló videó tanúsítja, hogyan „kurvaanyázik” egy telefonba beszélve, az alábbiak szerint annak a Koncz Provokátorfigyelő Zsófiának a testvére, aki Borsod-Abaúj-Zemplén megye 6-os választókerületében, az apja sajnálatos halálát követően kiírt időközi országgyűlési választáson a Fidesz színeiben kíván parlamenti mandátumot szerezni.

Azt szeretném megkérdezni, hogy Ön a Fidesz-KDNP jelöltjét támogatná-e egy jelenlegi választás esetében? Biztos, hogy nem? És a büdös kurva anyádat támogatnád, kisfiam?

Azt nekem nem/sem sikerült megállapítanom, hogy volt-e egyáltalán valaki a vonal másik végén, mindenesetre a Koncz gyerekkel azonos helyiségben tartózkodók lájkolták a műsort, akár volt valaki a vonal végén, akár nem. A hírről beszámoló egyik orgánum, amely jelenleg a széthullott Index helyén éktelenkedik, megkereste a jelöltet azzal, hogy mi a véleménye a videóról, és hogy nem tartja-e problémásnak, hogy a kedves testvére ilyetén módon kommunikál a nagyrabecsült választókkal a Fidesz-KDNP nevében, ám Koncz Zsófia első körben többszöri megkeresésre sem reagált. Gondolom, kellett egy kis idő, ameddig kitalálták a hivatalos magyarázatot a pártközpontban: a videó nem most, hanem 2018-ban készült, az öccs pedig egy barátjával viccelődik, nem ügy. Sőt, hovatovább: mivel a tesó nem közszereplő, ezért megteszik a szükséges jogi lépéseket a videó feltöltőjével szemben (nagyon helyes).

Politikai ellenfelem a családomra mért ütéssel próbál rám nyomást gyakorolni, de egy ilyen családi tragédia árnyékában azt gondolom, hogy ez a lejárató videó egy rendkívül méltatlan próbálkozás

– nyilatkozta az Index helyén éktelenkedő valaminek a Fidesz jelöltje.

Az az igazság, hogy nem pontosan értem, mi ebben a sztoriban a sokkoló és a döbbenetes. Borkai meztelen segge talán sokkoló és döbbenetes lehetett, de ez? Egyrészt ja, nincs két Fidesz, mint ahogy senki másból sincs kettő. Akkor sem, ha klinikailag vagy orvosszakmai szempontból – ha úgy tetszik – ketté van repedve a tudata. Másrészt szerintem senki nem felel a családtagjaiért, még akkor sem, ha fideszes. Harmadrészt az ellenzék színeiben induló jelöltnek személyesen (nem a testvére révén) van azért néhány olyan vállalhatatlan, szégyellnivaló kijelentés a rovásán, amire ez a videó szerintem nem válasz. Hogy a magyar közélet ilyen szinten dagonyázik a mocsokban, az viszont pártokon átívelően egy fontos és aggasztó kérdés. Lehetne. Mármint az, hogy elég ez a mocsok, ez a kölcsönös lejáratás és epeokádás (amiben persze az állampárt magasan és utolérhetetlenül veri a mezőnyt), és tényleg nincs igény valami többre, valami  másra, valami színvonalasabbra?

Nem akarom ezt tudományos bizonyítékok hiányában tendenciózusan összekapcsolni azzal, hogy 15 év alatt Magyarországon gyakorlatilag felére csökkent a rendszeresen könyvet olvasók száma, de mi tagadás, ez is eszembejutott. A TÁRKI felmérése szerint a magyar lakosság mindössze 13 százaléka vesz a kezébe legalább hetente könyvet. Ez az arány 2005-ben 25% volt, és arról sem mondható igazán, hogy a csillagos eget rugdosta. Namármost az a 87% aki nem vesz kezébe könyvet, és az a 45% aki kifejezetten azért nem vesz, mert utál olvasni, az mit csinál olvasás helyett? A felnőtt népesség több mint fele, amelyik soha vagy szinte soha nem vásárol könyvet, az mit csinál olvasás helyett? Mert ha nincs igénye az olvasásra, akkor elég sanszos, hogy a bulvárpropaganda mocsarába merül, az egymondatos, egyszavas, gondolkodást nem igénylő üvöltésekre reagál, beszűkül a világ számára, és egyáltalán nem várja el, hogy disztingvált, cizellált, összefüggésekkel és világmagyarázatokkal szólítsák meg. Mondom, nincs ilyen tudományosan igazolt összefüggés, de nem is kell: a migráns-Soros-Gyurcsány-libernyák tengely tökéletesen működik, legyen ennyi elég. Szóval hogy Borkai meztelen segge talán sokkoló és döbbenetes volt a maga idején. De ez? Szerintem a Fidesznek és csatolmányainak egyáltalán nem kell kurvaanyázniuk se (szevasz, Bayer), anélkül is kiderült az elmúlt tíz év méltatlanul lebutított kormányzati propagandájából és külön a doktorminiszterelnök dakota lábszagba burkolt eligazításaiból, hogy pontosan mit gondolnak és mennyire tartják a választókat. Pont ennyire.

Választók márpedig máshol is vannak. Például Romániában. Sőt, romániai magyar választók is vannak. Akik ma reggeltől estig voksolhatnak a helyhatósági választáson. Egy kisebb esszét lehetne írni arról, hogy milyen szerepet vállalt ebben a történelmi eseményben a nemzetegyesítés kormánypártja, és ezzel hogyan köpte szembe pár évvel ezelőtti önmagát, de a szakavatottabb kollégák erről majd talán bővebben is értekeznek. Mindenesetre az biztos, hogy a korábbi hűvös ellenségesség után a Fidesz erdélyi szövetségesévé avanzsált RMDSZ elérte Müller Cecília főnökénél, hogy karantén-kötelezettség nélkül utazhassanak vissza Magyarországra azok, akik hazamennek Romániába szavazni. Tökéletesen megértem, hogy a nemzetegyesítés kormánya számára (kérdezzék meg Menczer Tamást) fontos, hogy minden érintett részt vehessen a választáson, és a Fidesz éppen jelenlegi szövetségesére szavazzon, amely aztán rendeltetése szerint meghálálja ezt a gesztust, amikor majd Orbán Viktorra és a pártjára kell szavazni 2022-ben. De ha tényleg ennyire szarba lehet venni ezt az egész járványügyi védekezést, akkor mi a probléma a Gődény-félékkel és az általuk hirdetett tartalommal? Biztos, hogy az árulja a hazát, aki szóvá teszi, hogy ennek így semmi értelme? Ha csak a helyesen szavazók, csak a futballszurkolók, csak a vadászok, csak a diplomaták, csak a valamilyen okból kivételt képező, megszámlálhatatlan kategóriák jöhetnek-mehetnek, akkor miért szívatják a mezei polgárt? És milyen alapon várnak el fegyelmet, szabálykövetést, igazodást, felelősségteljes viselkedést tőlük, ha azt látják, hogy a kormány is telibeszarja a kiskapuival, a nemes gesztusaival ezt az egészet? Ez itt konkrétan annak a bizonyítéka, hogy a határok lezárásával együtt, ez az állig felfegyverkezett járványügyi felhajtás egy orbitális, haszontalan trollkodás.

Namindegy, a lényeg, hogy az orvosok és a nővérek és az ápolók és a kórházi személyzet úgy általában – szégyelljék magukat – nem voltak képesek összefogni a Szent János Kórházban sem, és közmunkával megoldani, hogy ne ázzon be a szülészeti osztály. Ami már egy hónappal ezelőtt is beázott. Egyrészt szerencse, hogy csak a nagyobb műtétek maradnak el, az osztályt elköltöztették, a szülések és kisebb műtétek pedig rendben zajlanak. Most különben is az orbánilag lezsírozott járványkórház-kapacitások a fontosak. Másrészt külön hálásak lehetünk, hogy bezzeg a templomok és stadionok nem áznak be. Az még a legnagyobb kivitelezőkkel is előfordul, hogy a helyreállítási munkák során a feladataikat nem az elvárható gondossággal és intenzitással végzik. (Te vagy az, Lőrinc?)

Ahogy az lenni szokott, minden egyéb, ami fontos, az később lesz. Békességet, emberséget és józan észt, a többi jön magától.

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
error

Kövess minket!