Március 28,  Csütörtök
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


A fiatalok nem bábuk, nagyon is tisztában vannak azzal, hogy mit akarnak

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 1,506,669 forint, még hiányzik 1,493,331 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Szép estét! Továbbra is feszült a helyzet az SZFE körül, amelyen nem segítenek azok a kormányzati vélemények, miszerint a diákokat csak felhasználják. Egyre többször kerül elő ez a vélemény, amely már csak azért is nevetséges, mert nem általános iskolás diákokról beszélünk, hanem egyetemistákról, akik már bőven felnőttek ahhoz, hogy ki tudjanak állni a saját véleményükért. Én nem egy csapat megvezetett gyereket látok az SZFE körül, hanem egy olyan egységes ellenállást, amelynek minden résztvevője egyetért egy közös cél elérésében. Itt nem a kisebbségről, hanem a többségről beszélhetünk, ezért szerepüket lekicsinyelni egyszerűen nevetséges. De a mai napon egy újabb összeesküvés-elmélet is megszületett, amelyhez még tegnap este adta Vidnyánszky Attila a muníciót, nem máshol, mint a borzasztóan független Bayer Showban:

Gyakorlatilag manipulálták a diákokat, mindent elkövettek annak érdekében, hogy ezen forgatókönyv szerint menjenek az események, a legújabb információ az, hogy már nyáron, a diákság egy részét készítették erre az eseménysorra.

Jó lenne azért, ha valaki végre felfogná, hogy nem csak Soros és Gyurcsány képes véleményformálásra ebben az országban. Vannak olyanok is, akik rendelkeznek saját véleménnyel, amiért ki is állnak, mindenféle politikai hovatartozás nélkül. Az SZFE esetében nem egy jobboldali, baloldali, liberális, vagy ki tudja, milyen egyetemről van szó, hanem egy olyan egyetemről, amelynek autonómiája lényegében megszűnt, mióta Vidnyánszky Attilát odahelyezték. Értem én persze, hogy most ez a kormánypárt taktikája annak érdekében, hogy nehéz helyzetbe hozza a diákságot, de úgy vélem, ezzel már elkéstek. Komoly társadalmi támogatottsága van az egyetemet elbarikádozó diákok akciójának, ami nem mondható el az SZFE kormányzati megszállásáról, mondjon bármit is Vidnyánszky.

Az SZFE-n történő ellenállás szimbolizálja az országot, amely ezidáig némán eltűrte azt, hogy kifosztják és hülyének nézik. A fiatal diákok egyenes gerinccel kiálltak a jogaikért, amely joguktól a kormányzat megpróbálja megfosztani őket. Már csak ezért is érthető, hogy tíz, ha nem százezrek álltak be a fiatalok mögé az elmúlt hetekben. Egy olyan csendes forradalom, de legalábbis ellenállás ez, amely sokkal komolyabb károkat tud okozni a Fidesz számára, mint azt az elején gondolták volna. Megkérhetnek persze színművészeket arra, hogy álljanak ki a diákok ellen – erre sajnos akadt, aki vevő volt -, de ameddig a többség mellettük áll, addig ezek a próbálkozások mit sem érnek. Messze véges azon művészek száma, akik gond nélkül adják el gerincüket és állnak ki egy egyetem autonómiájának elvétele mellett.

Büszke, egyenes gerincű embereket kell képeznünk, akik büszkék arra, hogy ezt a népet, ezeket az embereket szolgálhatják vidéken és itt Budapesten is. Büszkék a kultúrára, kultúrájukra, és érzik a felelősséget ebben. Egyenes, nem összetákolt emberhalmaz, hanem akik a gyökereiket ismerik, tudják. Ezt kell erősíteni bennünk. Szóval lényegileg, filozófiáját tekintve másképp képzeljük ezt el.

Ezek szintén Vidnyánszky szavai, amelyek – legalábbis rám biztosan – igen lesújtóan hatottak. Egy egyetemnek semmilyen ideológiára nem szabad nevelnie, vagy képeznie. A színészek nem szolgálnak semmilyen népet, aki pedig így gondolkodik, annak valami gond van a fejében. Ezek a fiatalok nem eszközök, pláne nem egy ideológia hírnökei. Vidnyánszky iszonyúan el van tévedve, ha komolyan azt hiszi, hogy majd ő formálhatja ezeket a fiatalokat arra, amire csak szeretné. A művészek olyan emberek, akik valódi szabadság nélkül már nem művészek többé, hiszen egy skatulyába helyezve kialszik a tehetség lángja. A kormány óriási hibát követett el akkor, amikor nekiment az SZFE-nek és egy ilyen romboló egyént helyezett az egyetem élére. Vidnyánszky a művészet gyilkosa, ezért nem is csoda, hogy nem engedik be őt az épületbe, hogy ott ideológiai vérengzést hajtson végre.

Mai cikkeink:

Forradalmi hangulatban lázadni Orbán hatalma mellett

A hírek egyszerűen így működnek

Apa kocsit hajt 

Az illiberális miliő

Budapest még nagyon nem Bécs

Így lett baloldali a Jobbik

Most meg nyitottak vagyunk hirtelen

Imádságom

Ha Rodolfo élne, leckéket vehetne a kegyelmes úrtól

A tisztánlátás végett

Mai kiemelt kommentjeink:

Miért kell annak a néhány tehetős családnak külön miniszter? A szegény családokkal ugyanis ez a kormány nem sokat törődik. Ők azok, akiknek nem emelik a családi pótlékát, ők azok, akik nem képesek felvenni a CSOK támogatásokat, mert nincs önerőjük. Ők azok, akik közmunkából élnek, és élelemre se nagyon telik abból, nemhogy cipőre, ruhára. Ők azok, akik a civilek támogatása nélkül éhen halnának. Sajnos ők vannak többségben.(Virág)

Nem értem, de, ha kétszáz évig élek akkor se, hogy kiszabadította a kormány a szellemet a palackból, melegágyat készített a gyűlöletnek, rasszizmusnak, most meg reklamál, hogy miért gyűlölködik a társadalom?
Érti ezt valaki?
Mert én nem.
Persze jobban szeretnék, ha csak ők gyülölködhetnének, de vissza nem kapnának belőle.
A ringben is addig nagypofájú a bajnok, míg nem kap ő is egyet?
Nem veszi komolyan az ellenfelet?
A kormány nem veszi emberszámba a társadamat, most meg reklamál?(Sándorné)
A Momentum hibázott. Az inzultációs íveket Hadházyval és Szél Bernadettel azért kezdték el gyűjteni, hogy legalább egy hihető adat legyen azok sorsáról, hiszen a fidesznek nyilván nem lehet elhinni, amit arról mond, hogy hányan küldték vissza, milyen válaszokat adtak. Az ellenzék által összeszedettekről legalább tudni lehetett volna, hogy hányan voltunk annyira aktívak, hogy legalább egy gyűjtőpontra elvittük a szemetet. Mert abban igaza van a Momentumnak, hogy szemét. Most viszont a kapott megbízással ellentétesen a szélbe szórták. Nem ezért gyűjtöttük össze.(György)
A mai nap kommentje pedig Melindáé:
Valahogy nincs szerencséjük a médiával, az újságjaik olvashatatlanok, a tévéik nézhetetlenek, nem értik, hogy lehet ez, csinálnak egy újabbat vagy megszereznek egy sikereset, hogy na, majd ez, aztán persze bedöntik. Ez most már a Megafónia része lehet, naggyá lesz a Kárpát-medence, semmi kétség.

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.