Április 27,  Szombat
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


A felelősség továbbra is a magyar kormányé

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,544,300 forint, még hiányzik 455,700 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Szép estét mindenkinek! Budapestnek van szabadon felhasználható százmilliárd forintja, ezt a fővárosiak megsegítésére kellene fordítania. Mondta ezt a hazugságot Orbán Viktor még tegnap este, de valahogy nem sokan hitték ezt el. Már azokon kívül persze, akik minden mást is elhisznek, ha Orbán Viktor mondta azt a szájával. Orbán folyamatosan azt hangoztatja, hogy Tarlós idejéből maradt 100 milliárd forint csak úgy elfekvőben, amivel azt csinál a főváros, amit csak akar. És mivel jól láthatóan komoly gondba került Budapest a válság következtében, valamint a kormányzati elvonások miatt, ezért itt lenne az ideje annak, hogy ehhez az állítólagos pénzhez hozzányúljon a városvezetés. Nyilvánvalóan, ha lenne elfekvőben egy ilyen összeg a főváros számláján, azzal már lenne terve a fővárosnak, hiszen valóban komoly gondba kerültek, de nehéz elhinni, hogy Orbán szavai igazak lennének. Ezt nem csak én mondom, de maga Karácsony is, akik a következő Facebook poszttal reagált Orbán tegnapi szavaira:

Gyerekkoromban én is szerettem a számháborút, de most más időket élünk. Legyen világos: a fővárosnak nincs pénze arra, hogy a kormány feladatait átvegye. Nincs szabad 100 milliárdunk, 150 milliárdos mínuszban vagyunk. A járvány és gazdasági visszaesés hatásain túl, ebben tetemes részt tesznek ki a kormányzati megszorítások. Márpedig akinél a pénz, annál a felelősség. Javaslom, az EU helyreállítási alap csillagászati összegeinek felét a kormány adja tovább lakosságarányosan az önkormányzattoknak, akik – pártállástól függetlenül – sokkal hasznosabban fogják ezt felhasználni, mint a kormány.

A 100 milliárd forintot tehát Orbán Viktor jól láthatóan majdnem eltalálta – mi az az 50 milliárd forint különbség – csak nem pozitív az a bizonyos mérleg, hanem negatív. Mínuszból pedig elég nehéz bárkinek is pénzügyi segítséget adni, bármiféle hitel felvétele nélkül. Hogy ebbe akarja-e hajszolni Orbán Karácsonyt, azt nem tudom, mindenesetre a tervének egészen biztosan súlyos következményei lesznek. Ameddig ugyanis ezen huzakodik Orbán és hazugságokkal csapja be a szavazókat, addig cégek tucatjai mennek csődbe, dolgozók tíz, százezrei kerülnek borzasztóan nehéz helyzetbe. Ez nem az az időszak, amikor lehet szűkmarkúskodni, hiszen ha most nem segítenek a bajbajutottaknak, akkor később már mindegy is lesz.

Korábban még a Lánchíd kérdése volt létfontosságú – ez persze továbbra is fontos, de nem biztos, hogy a legfontosabb – ma azonban már arra kellene terveket kidolgozni, hogy mégis hogyan lehetne jobb helyzetet kialakítani a legtöbbek számára. A hiányzó külföldi turisták már nem fognak jönni, legalábbis nem elegendő számban ahhoz, hogy megmentsék az idei szezont. Azzal viszont, hogy az Orbán-kormány lezárta a határokat és nem enged be külföldieket Magyarország területére, egy még szörnyűbb helyzetet hozott létre az ország és benne a főváros számára is. Hogy a kormány döntése helyes volt-e vagy sem, azt én magam nem vagyok hivatott eldönteni, mindenesetre hogy annak beláthatatlan következményei lesznek a magyar gazdaságra, az egészen biztos.

Hülyéskedhet itt Orbán a nem létező 100 milliárd forinttal, csak ha belegondolna, hogy az mekkora pénz is, belátná, hogy még ha rendelkezne is ezzel a főváros, az nem sok mindenre lenne elég. Ebből a pénzből, még egy vizes vb-re sem futná, hogy lehetne akkor képes arra, hogy emberek tízezreinek nyújtson valódi segítséget? Arról nem is beszélve, hogy még ezzel a 100 milliárddal sem rendelkezik a főváros, tehát az egyébként is elég kevéske segítséggel sem rendelkeznek. A budapestiek befizetett adóinak nagy része bekerült a közösbe, abból mégis alig kaptak bármit is. Az állam rendelkezik ezen pénzek felett, ezért ha még a mostaninál is komolyabb bajba kerül a főváros, az bizony nem más felelőssége lesz, mint az Orbán-kormányé. Ha megnövekszik a hajléktalanok száma, ha üzletek százai zárnak be és emberek tízezrei veszítik el munkájukat, az nem Karácsony felelőssége lesz, hanem a magyar kormányé, amely egymaga rendelkezik a költségvetés felett.

Mai cikkeink:

Exkluzív nagy arc

Ez már egy új generáció, mégsem változott semmi

Soha nem vetemedés – követhetetlenül sokadik fejezet

Kuss! Mindenki!

Óvodai politikai kampány

Istenek alkonya

Nem is tudom ki árt a legtöbbet ennek az országnak

Pogány köszöntő

Napirend; a tél túlélésének esélyei

Ha takonyból van a gerinc

Kommentek:

Azt gondolom, hogy itt lenne az ideje visszaszerezni a közmédiában az az arányt amit azellenzéki szavazatok nyilvánvalóvá tettek. Egy öszellenzéki tüntetés a helyszínen min 100000 ezres résztvevővel, ahol korrekt arányos tájékoztatást követelve a szavazatok arányában, első lépésre több lenne mint figyelem felkeltő tiltakozás. Mert ha nincs propaganda nincs diktatúra. Persze a múlt ismeretében a provokátorokat ki kell szűrni és azoknak a politikusoknak is visszafogottabnak kell lenni akik egyénileg de sikertelenül próbálkoztak tenni ez ügyben. (János)

Azért kiváncsi lennék, hogy az 1,8 millióból (ha ez egyáltalán igaz) hányan küldték vissza egy nemiszerv rajzzal, O1G felirattal vagy valami hasonlóval a kérdőívet. Persze úgyse tudjuk meg, mert szerintem ki se nyitják csak kiadják a feladatot valamelyik haveri cégnek, meghatározzák, hogy mi legyen az eredmény, majd kifizetik azt a pár milliárdot az el(nem)végzett munkáért. Mindenkinek azt mondtam, hogy teljesen felesleges visszaküldeni, mert azt bármit is ír/rajzol a saját támogatásuknak fogják felfogni. Én már magamnak letiltattam ezeket a leveleket, de édesanyámét elvittem Hadházynak. (Szindbád)

Lassacskán kell néhány új civil-,és jogvédő szervezetet alapítani, mert már a régiek közül mindenki „ártott” az országnak, és így fogy az ellen. Bár látok egy halovány reménysugárt a Fidesz számára. Állatvédők,állatmentők készüljetek, mert ha kiderül, hogy liberálbolsevik kutyát/macskát öleltek kebelre, akkor lesz nemulass. Elkobozzák a juti falatot, hogy legyen mit dobálni a Szijjártónak, Rogánnak, a Cöf-nek. (Singing Jungle)

Kíváncsi vagyok, hogy mikor lesz megint az, hogy egyszerűen csak fiatalokról beszélünk, akik lelkesek,
tele vannak tervekkel és ötletekkel. A csodálatosan kettépolarizált gyűlöletföldén ez már talán soha nem fog megvalósulni,
a mi életünkben biztosan nem.
Jelen állás szerint az értelmesebbje közül a legtöbb -aki megteheti- nagykorba lépve azonnal távozik, a maradék pedig
védi az összeharácsolt hatalmat és vagyont, vagy örökre a perifériáról figyeli az eseményeket,
és felnőve mantrázza a „majd a mi gyerekeinknek jobb lesz” szöveget.
Nem, nem lesz jobb, mert az elmúlt 30 évben kb. 300 évet loptak el a jövőjükből.
Ebből az elmúlt 10 év legalább 200 évért felelős. (Ezigen)

Régi recept ez, a gyerekek jól felhasználhatók biodíszlet gyanánt, egy fajta tömegképző eszköz, nem hiszem, hogy bármilyen politikus majomkodása képes bennük kárt tenni, mint ahogy azt se hiszem, hogy egy gyerekekkel való fotózkodás növelné az illető esélyeit, ezt sose értettem, minek ezen fölháborodni (ahogy azt se, hogy minek ilyet csinálni egyáltalán). Azért jó látni, hogy már fideszes dinasztiák vannak, a következő generáció kezdi átvenni az apák helyét a húsos fazék körül. (Melinda)

A nap kommentje pedig Virágé:

Egyetlen könnycseppet sem fogok ejteni,ha ezek megbuknak végre. Még örömkönnyeket sem, mert elég keserves időszak következik, mire ebből az országból ismét működőképes, fejlődő ország lesz.

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.