Április 19,  Péntek
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Kuss! Mindenki!

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,340,346 forint, még hiányzik 659,654 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Valami történhet a Várban és környékén, mert olyan eszement politikai döntések születnek az utóbbi hetekben, hogy olyanokat egészséges  emberek nem hozhatnak, szerintem.

A Színművészeti Egyetem történetét napok óta láthatjuk,  a CEU és az MTA kicsinálásának is szemtanúi voltunk.

Ma a Klubrádióra került a sor. Még pontosan nem tudni, miért, de őket is el akarja hallgattatni a kormányzat. Bár a miért világos: mert független, kritikus a fennálló hatalommal szemben, tényeket tár fel és a nem korlátozza a hallgatóit a véleményük elmondásában.

Örömmel hallgattam a rádió online adásában, hogy az elkussoltatás nem fog sikerülni. Jogorvoslat, más frekvencia,  online-működés – számtalan lehetőség van még jövő februárig, amikor is a médiahatóság szerint be kellene fejezniük a működésüket.

Most jön a neheze, minden szempontból. Nem először történnek gazságok a Klubrádióval, és kívánom, hogy még sok borsot törjenek azoknak az orra alá, akik mindenkit el akarnak hallgattatni.

És azt is tudom, hogy szinte minden független vagy ellenzéki műhely anyagi gondokkal küzd. Egyetlen médiát sem találok, ahol így vagy úgy ne lenne feltüntetve az, hogy támogatásra van szükségük a túléléshez, a további működéshez.

Rajtunk múlik, hogy a következő másfél évben, ami hátra van a 2022-es országgyűlési választásokig, ki mindenki juthat még szóhoz, és mi mindent fog tudni bedarálni a mostani agyament rendszer.

Van, amikor egy ezer forint is az utolsó csepp lehet abban a pohárban, amelyből a túlélés költségeit fizetik azok, akiket minden szempontból próbál ellehetetleníteni a gátlástalanság.

Segítsünk, mindannyian, abban, hogy a sajtószabadság maradéka ne essen áldozatául az elkussoltatni kívánó buldózernek!  Most a Klubrádió, később talán más megmentése lesz a legfontosabb.

Ezer forint is sok pénz, amikor nagy a baj.  Figyeljünk oda a maradék szabadságunkra, szabad vélemény nyilvánításunkra. Fogjunk össze, hátha példát tudunk adni az ellenzéknek, hogyan is kell ezt csinálni.

Rajtunk múlik, senki máson, és a fotelban ülve is megoldható….

 

 

 

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.