Április 26,  Péntek
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

VENDÉG


Goj, gádzsó, kafir, pogány

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,544,300 forint, még hiányzik 455,700 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Sokszor beleszaladok abba, hogy emberek tisztán látnak dolgokat, de még is úgy írnak meg egy kommentet, hogy a saját véleményük fölé helyezik magukat. Főleg a vallási témájú kommenteknél történik ez meg. Ezen írásom arra késztette „Fantomas” nicknéven kommentelő urat, hogy feltegyen egy kérdést, ami téves következtetésre utal: hogy ha a roma ember, akkor mi „nem emberek” vagyunk? Elmondtam néhányszor, most utoljára megteszem: A cikkeim, a véleményem nem az alapján születnek, hogy kinek milyen a bőrszíne, a vallása, nyelve, származása, arcberenedezése, hanem a számomra alap tézisből: ember. Azaz, mindenki egyenlő eséllyel indul. Idővel a viselkedéséből, beszélgetésekből, tapasztalataim, nézeteim alapján eldöntöm, hogy milyen jellemű embernek látom.

Egy másik hozzászólásban a törzsi összetartásról, az elkülönülésről, mások fölé helyeződésről volt szó, majd a kommentelő belerúg az egészbe egy ilyennel: „goj (=lélektelen állat)„ Nem értem erre mi szükség volt. Kis kutatással kiderülhet, hogy a goj(gój) mit is jelent. Az a helyzet, hogy ez a szó is áldozatul esett a butaságnak, tudatlanságnak, és gyűlöletnek, csakúgy, mint a „cigány” kifejezés. Mikor nem zsidók használják magukra, akkor a zsidó nép vélt kirekesztő voltát fejezik ki. A „goj, cigány, gádzsó, kafir” csak annyira kirekesztő szavak, mint amennyire a keresztények által használt „pogány” kifejezés.

A „vallásnak” számos meghatározása van, ennek ellenére az egyházak többsége egyenlőségjelet húz a „vallás” és saját maga közé. Ezen el lehetne vitatkozni, de felesleges, mert nem a vallással, a különböző istenekbe vetett hittel van a probléma, hanem azokkal az emberekkel, akik a hitet önző, aljas indokból, anyagi haszon reményében alaposan ki is használják. Mint ahogy egy kommentelő is megjegyezte, az iszlám vallás is tucatnyi irányba ágazik, és mindegyik a maga igazáért harcol a másikkal. Említhetőek még a szélsőséges iszlamisták is, akik fegyverrel, erőszakkal kényszerítenek másokat, hogy úgy higgyenek Allahban, ahogy ők akarják. Mennyivel másabb ez, mint a „keresztényi szeretettel” átitatott gazdasági zsarolás? Ez a vallás hibája lenne? Nem. Az emberé, csakúgy, mint hazánkban. Ha jómagam is szélsőséges akarok lenni, akkor magyarázat nélkül csak annyit mondok, hogy a hit ön- és közveszélyes dolog, de józan ésszel belátható, hogy ennek van ugyan valóságalapja, de nem igaz.

Az egyházak és a politika összefonódása nem újkeletű dolog. A történelem folyamán királyok, császárok, kis-, és nagy nemesek ontottak vért az egyház tudtával, beleegyezésével, áldásával. Nincs ez másképp a mai napig. Felfordul a gyomrom, mikor azt látom, hogy papok fegyvereket áldanak meg. Visszataszítónak tartom, hogy egy ember, aki magát egy TEREMTŐ Isten szolgájának, követőjének állítja be, az képes ugyan ennek az Istennek az „áldását” adni egy élet kioltására alkalmas eszközre. Azt látom, hogy az egyházi hierarchia egy bizonyos szintje után csak a romlottság, az önzés, és a hatalomvágy az úr. Látja ezt más is, csak nem meri kimondani. Nem merik kimondani, hogy a vallás rég elvesztette a spirituális, összetartó erejét. A sok önkéntes hittérítő, saját szája íze szerint magyarázza a biblia szavait, és abból merít igazolást gusztustalan viselkedésére. Erre nagyon jó példa Hodász András atya esete. Ehhez kapcsolódva mindenkinek szíves figyelmébe ajánlom Kiss Antal (teológus) Magyar Hírlapban megjelent írását. Nagyon tanulságos. Sok mindenre rá lehetne mutatni az írásában, de ezt most mindenki személyes megítélésére bízom. Az én véleményem az, hogy Kiss Antal cikke pontosan megmutatja, milyen amikor egy tanult, művelt, okos, keresztény ember egy tolvaj, korrupt, hazug, álszent rezsim mellett kardoskodik, miközben pálcát tör egy olyan ember felett, aki csak gondolkodik, hű a valódi keresztényi és emberi elvekhez, és nem álszenteskedik. Azaz: nem más ő, mint Pesti Srácok selyempapírban, színes szalaggal, masnival átkötve.

Szeretném megtudni, hogy az ilyen megmondóemberek hol voltak, mikor Bayer Zsolt „demens vénemberezte, és alkalmatlannak” nevezte a pápát? Hol voltak akkor, mikor kiderül, hogy egy pap gyerekeket molesztál, majd az egyházvezetés csak áthelyezi őt, és titkosítja az eseményhez kapcsolódó iratokat. Hol az a nagy erkölcs, mikor a templomban kirakják, hogy a szegény Testvérek még a környéken se kéregessenek, és a hívek őket ne támogassák? Hol az erkölcs, hol a tanítás, mikor vicsorogva keresztényellenesnek kiáltanak ki valakit? Azt már megbocsátották, hogy „csuhások, térdre, imához.” Megbocsátás csak annak jár aki etet? Isten, a vallás, és azon belül a kereszténység nem egy „Joker a pakliban” amit ki kell játszani, mikor már nem tudják mivel elnyomni az embereket. Ideje lenne egy újabb, kemény reformációnak. Lehet azzal kezdeni, hogy az egyház bizonyos vezetői magukba szállnak. Persze ez nem fog megtörténni, inkább belém állnak majd. Nyugodtan lehet átkozódni ahol csak tudnak, engem nem érdekel. Nem gondolom azt, hogy nekem kötelező lenne egy olyan egyházhoz tartozni, ahol Isten követése helyet egy korrupt tolvaj, büszkén illiberális despota önigazoló ideológiáit preferálják. Nem hiszek abban, hogy a kirótt imádságok, és a perselybe dobált pénz mentesít a bűneim alól. Elárulom, hogy attól sem félek, hogy „elvesztem Isten áldását”. Az Úr megáldott azzal, hogy megszülettem, és ezt nem veheti el tőlem semmilyen hipokrita.

Ropolyi Péter (Singing Jungle)

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.