Április 25,  Csütörtök
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Nem biztos, hogy a kormány a végén is nevetni fog

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,528,300 forint, még hiányzik 471,700 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Sokszor állította már a kormány, hogy nem különbözteti meg hátrányosan azon városok és települések polgárait, akik ellenzéki vagy független vezetőt válaszottak maguknak állampárti helyett. Szinte minden egyes alkalommal bebizonyosodik azonban, hogy ez természetesen óriási hazugság volt. Orbán dönt arról, hogy mely települések kapnak támogatásokat, és melyek nem. Ezt persze letagadja, de ettől még nem válik kevésbé igazzá ez a kijelentés. Elég Budapestet megnézni, amelyet folyamatosan hülyére vesz a kormány, és ott tesz keresztbe nekik, ahol csak tud. De a főváros nyilvánvalóan nem az egyetlen ilyen város, hiszen Vásárhelyen vagy éppen Gödön pontosan ugyanez történt. Ezen településekhez sorolhatjuk mostantól Vácot és Szentendrét is, ahol a kormány jól láthatóan hülyegyerekként játszadozik a támogatások összegével és különösen azok odaítélésével.

Nemrégiben kiderült, hogy a két város vezetése lényegében könyörög azért, hogy a korábban – 2017-ben – megítélt támogatásokat legyen már olyan kedves, és utalja át a kormányzat, hiszen a város történelmi részei elkezdtek széthullani. Ezt lehet, sőt szó szerint kell érteni, ugyanis egyes épületek olyan rossz állapotba kerültek a támogatások hiánya miatt, hogy kénytelenek voltak lezárni azokat. Annak ellenére is, hogy ezen részei a településnek fontos turistamágnesek. De mit érdekli ez a Fideszt? A lényeg, hogy térdre kényszerítse és móresre tanítsa azokat, akik mertek másként szavazni. Nyilván nem arról van szó, hogy ne lenne pénz a költségvetésben arra, hogy ez a pár milliárd forint a megfelelő helyre kerüljön, hanem arról, hogy nincs erre igény a kormány oldalán.

Vannak ugyanis százmilliók, ha nem milliárdok arra, hogy a már meglévő 5 honvédelmi sportközpont mellé felépítsenek még 11-et országszerte. Én már az elképzelést se igazán értem: mi az, hogy honvédelmi sportközpont? Sporttal fogják megvédeni a hont? Itt fogják kiképezni a modern kor Dózsa Györgyeit? A lövészetre és önvédelemre felkészített magyarok innen kikerülve rögtön hadra foghatóak lesznek a migránsokkal szemben a déli határon? Egyszerűen nem értem, hogy mégis milyen elgondolás szerint sikerült ezeket a helyeket létrehozni. Van persze magyarázat a kormány részéről ezen létesítmények létjogosultságára, amely a következő:

A honvédelmi sportközpontok lőterekkel is rendelkező multifunkcionális szabadidős sportlétesítmények lesznek, amelyek „közösségi programok, sportlövész, küzdősport, általános képességfejlesztő foglalkozások, valamint elméleti képzések megtartására lesznek alkalmasak”.

Simicskó István, hazafias és honvédelmi nevelésért felelős kormánybiztos nemrégiben arról beszélt, hogy egyrészt valamennyi járásban épülni fog ilyen típusú létesítmény, másfelől pedig ezek egyik célja egy sportolónemzet felépítése” lesz. Hogy a búbánatos francban épít bárki is fel sportolónemzetet? A honvédelmi sportközpontokban lőni megtanult fiatalok nekiállnak majd úszni? Ekkora baromságot csak a kommunista időkben álmodtak meg a különböző szovjet államokban. Ceaușescu is pont ezért csinált nemzeti hőst Nadia Comăneci-ből, hogy büszkeséget szerezzen a nemzetnek. Hogy időközben mennyire tették tönkre emberileg a gyermekként szinte kínzott tornászlányt, az nem érdekes. Elérte a célját a román állam.

Pénz tehát van dögivel, ez kijelenthető. Arra viszont nincs, amire valóban kellene. A kultúra, oktatás és egészségügy nem nemzeti kérdés, a kormányt egyáltalán nem érdekli. Teljesen olyan, mintha visszamentünk volna az időben, és ahelyett, hogy a jövőt építenénk, inkább visszatérünk a már a múltban is sikertelenséget okozó kudarcos módszerekhez. Nagyon érdekelne, hogy hány magyar gondolja azt teljesen komolyan, hogy ilyen honvédelmi sportközpontokra van szüksége a magyar hazának? Nem hiszem még azt sem, hogy nemzeti konzultációra lenne szükség az üggyel kapcsolatban. Magyarországon tehát nem iskolák és kórházak épülnek, esetleg kulturális központok, hanem a nemzet szeretetére nevelő intézmények, a hazaszeretetnél ugyanis nincs ma semmi fontosabb ebben az országban.

Szentendre, Vác, Vásárhely és Budapest pedig dögöljön meg. Miért választottak ellenzéki polgármestert maguknak? Megtanulják hát a leckét, legközelebb majd a megfelelő helyre húzzák be az ikszet. A gond csak az, hogy a polgármesterek nem adják fel ilyen könnyen. Szentendre városa összefogott Váccal, és megpróbálnak valamit kitalálni azért, hogy ne pusztuljon le teljesen a két turisztikailag igen fontos város, annak ellenére se, hogy a kormánynak pont ez a célja. Ugyanezt tette Karácsony Gergely is Budapesten, amikor látva azt, hogy képtelen kommunikálni a kormánnyal, inkább az európai fővárosok felé vette az irányt, ahonnan is támogatásukról biztosították a szintén ellenzékben lévő városvezetők. Lehet, hogy rövid távon meg tudják büntetni az egyedül gyenge városokat, de hosszú távon az összefogás erejével könnyen lehet, hogy ők fognak győztesen kijönni a dologból. Akkor lesz csak igazán szomorú Orbán, ha ezt kénytelen lesz beismerni. De legalábbis elfogadni.

Mai cikkeink:

Micsoda ócska politikai játszma

A kutyát nem érdekli a szexbotrány. Borkai inkább arról meséljen, hogy mekkora kár érte Győr városát

Igény a demokráciára

Az ember nem az arca

A KDNP üzent az ország fiataljainak

Akadályverseny a kisunokának

Talicskáné és a népi konzultáció

Kinek fáj, emberek?

Épeszű emberenek belezsibbad a feje

Egy téeszelnökből lett népnyomorító védelmében

Mai kiemelt kommentjeink:

Borkai dumál arról, ki vessen rá követ? Lekicsinyíti azt, amire csak egy hozzá hasonló alak képes a közpénzellopástól kezdve a legundorítóbb, leggyökerebb indulatai kielégítésére. Kikérem magamnak, hogy közös nevezőre vonjon magával, habár nem akarok köveket hajigálni se rá, se másra, ezt meghagyom az ókori embereknek. Pont elég primitív indulatok kellettek ahhoz, hogy kövezzenek. Engem az töltene el elégtétellel, ha a sikkaszto csaló, a közvagyont hűtlenül kezelők végre az igazságszolgáltatás előtt felelnének a tetteikért. Éppen ezért elegem van a hozzá hasonló gyökerekből, akik a normálisan élő emberek fölött állónak képzelik magukat a mostani degenerált hatalom védelme alatt. (Anima)

A korrupció a nagyobb ügy természetesen, de azért a szexbotrány sem semmi. Megbotlani az ember véletlenül szokott, szexpartikon részt venni viszont saját akaratából. Azért van különbség a véletlen botlás és a szándékos szexparti között. Kár kicsinyíteni. (Transzporter)

A mai nap kommnetje pedig Sándortól, aki a KDNP fiataloknak szóló üzenetére reagált a következőképpen:

Nem akarom megjérdőjelezni a jó szándékot, de ez olyan mintha a sarki lángos sütő üzente volna.

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.