Április 25,  Csütörtök
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Van is mire büszkének lenni, kérem szépen

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,528,300 forint, még hiányzik 471,700 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Szép estét mindenkinek! Az ország kedvenc helyettes államtitkára megszólalt egy nem kormánypárti televízió riporterének kérdésére, sok köszönet azonban nem volt a dologban. Azt eddig is tudtuk, hogy Rácz Zsófia fél a valódi kérdésektől és a valódi nyilvánosságtól, ami most csak még inkább bebizonyosodott. Úgy hihette, azzal, hogy válaszol az RTL Klub riporterének egy-két kérdésére már le is tudta helyettes államtitkári feladatait, csak hát ez nem egészen így működik. Azt is elfelejti Rácz, hogy nem azért foglalkozik vele a hazai független sajtó, mert egy fiatal nőről van szó, hanem azért, mert semmiféle valódi szakmai tapasztalattal nem rendelkezik. Sőt, beiktatásához utólag még törvényt is kellett módosítani, ugyanis még diplomája sem volt. De ez nem csak hogy nem zavarta a kormányt, de a kisasszonyt sem zavarja, hiszen felemelt fejjel áll ki amellett, hogy neki ez a pozíció nem túl sok, ő a feldatait el tudja látni.

Nos, ez olyannyira nincs így, hogy a nem kormánypárti újságoknak szinte soha nem nyilatkozik, ha mégis előfordul, az is csak azért lehet, mert véletlenül a riporter éppen belefutott a történetesen a helyszínen parádézó Ráczba. Stílusa pökhendi, okoskodó, ami persze nem egyedi a kormánypárti politikusok sorában. Rácz ugyanis nem több ennél, és nem is érdemes őt másként kezelni, csak azért mert fiatal. Ugyanúgy egy szerepet játszik, és úgyanúgy elveszi a lehetőséget olyanoktól, akik eseteleg megfelelően el is tudnák végezni a munkáját. A fiatalokat jól láthatóan nem képviseli, miközben pontosan ez lenne a feladata, ennek ellenére kitart amellett, hogy ő nagy erőkkel dolgozik. Ezzel magyarázza azt is, hogy miért nem nyilatkozik a nem kormánypárti sajtónak, azt az elvet vallom, hogy akkor nyilatkozok, akkor beszélek valamiről, miután már valamit letettem az asztalra. Jelenleg még a munka fázisa zajlik.

Facebookon és Instagramon posztolgatni nem igazán számít munkavégzésnek, hiszen ott nem valódi elvégzett munkákról számol be Rácz, hanem arról, hogy épp a TV2 vagy az M1 stúdiójában járt, esetleg levendulát szedett Tihanyban, vagy lenézett Pestre Budáról. A Pedagógusok Szakszervezetének Ifjúsági Tagozatával csak 5 hónapnyi egyeztetés után sikerült leülni, míg random ifjúsági házakat átadni bőven volt ideje. De arra is szánt pár órát, hogy interjút adjon a Magyar Nemzetnek, miközben azt állítja, hogy csak akkor nyilatkozik, ha már letett valamit az asztalra. Ezek szerint viszont a független médiának azért nem ad interjút, mert még nem tett le semmit az asztalra, a kormánypárti médiának mégis nyilatkozik, ami azt sejteti, hogy valamiről mégiscsak tud beszélni, még ha nem is tett le semmit sem az asztalra.

Az RTL Klub riportere ennek ellenére sikerrel mikrofonvégre kapta, de sajnos egy ellentmondásos nyilatkozatnál többre nem futotta Rácztól. Azt mondta, hogy ahogy most is, bármikor nagyon szívesen válaszol. Élve a lehetőséggel, a riporter meg is kérdezte, hogy mit gondol arról, hogy törvényt kellett módosítani azért, hogy kinevezhessék, de erre természetesen egyáltalán nem válaszolt, viszont elmondta, hogy nekem nagyon erős küldetéstudatom van azzal kapcsolatban, hogy a fiatalok hangját képviseljem, az ő hangszórójuk legyek, ha úgy tetszik, vagy a lobbistájuk. És megtisztelő az, hogy ezt egy ilyen pozícióból tehetem. Ezt követően pedig fogta magát, és jó fideszes szokás szerint egyszerűen faképnél hagyta a riportert. Ennyire kíván tehát bárkinek is a hangja lenni, és így válaszol szívesen a feltett kérdésekre.

Rácz sajnos ugyanannyira szánalmas, mint az általa képviselt párt. Nem érdekel, hogy hány éves, ugyanis ha volt képe elvállalni ezt a pozíciót, akkor el kell fogadnia azt is, ha kritikák érik a szánalmasan gyenge munkavégzése és nevetséges kinevezése kapcsán. Rácz többé már nem csak egy fiatal egyetemista, hanem egy közszolga is, akinek törvényben előírt feladatai vannak. Ezeket akkor is köteles teljesíteni, ha ezek nem tetszenek neki. Az más kérdés persze, hogy a Fidesz díjazza az ilyen gyáva tehetségeket, ezért minden gond nélkül meg fogja védeni a mostani akcióját követően is. Mondjon bárki egy olyan kormánytagot, vagy egyszerű fideszes politikust, aki még ne rohant volna el neki nem tetsző kérdések elől? Orbán Viktor szinte heti rendszerességgel teszi ezt meg, miért lenne hát más ez helyettes államtitkári pozícióban?

Mai cikkeink:

Csak úgy mégis érdekelne, ki készül megtámadni minket mostanában?

Ha ők nem lophatnak belőle, akkor már nem is kell 

Nem kellene erőltetni az új évadot

Közben egy 15×20 centis rongydarab ellen lázad. Miért?

Az állampárt szélsőjobbos hergelésétől jobbra

Nem fontos a másodperc tört része, de még a másodpercek, percek sem 

Töklámpás

Ez is azt bizonyítja, hogy szükséges a változás

Játszottam a kezével

Szereposztó terasz

A mai nap kommentjei:

Egy komoly országnak általában van un. katonai doktrínája, amelyik kijelöli a lehetséges fenyegetettséget, az ellenségképet, a védekezés céljait, módszereit, a szükséges eszközöket, költségkeretet, azok ütemezését, létszám- kiképzés stb. felkészítési célokat. Ráadásul ezt a doktrínát pártok feletti konszenzussal szokás elfogadni. Ettől függ a katonai költségvetés, a költések ütemezése, minden. Ezzel szemben nálunk? (Béla)

Több lehetőség is van Vagy tudtunk nélkül hadat üzentünk már megint az USA-nak vagy az un. fukar országoknak, akik nem akarják az oligarcháinkat gazdagítani vagy ha Brüsszel büntibe tesz minket, akkor nekik. De bármelyik ellen esélyük sem lenne. Marad az, hogy ellenünk készítik fel őket, ha véletlenül felébrednek a magyarok, még ha az ellenzéki emberek már nem is magyarok a szemükbe. Ha nem sikerül 22-ben kellőképpen elcsalni a választást, akkor jól fognak jönni a rendőrök, a TEK-esek, a vadhajtásosok mellett a katonák is. Meg akkor is, ha végre összefognak az emberek és hatalmas tiltakozási hullám lesz valami okból, amire nem sok reményem van. Nem az ország megvédésére kellenek a katonák, hanem orbán és bandája védelmére. (Transzporter)

Visszaérkezik 1.5 millió konzultációs fecni. Akkor megint annyi lesz a „mi magyarok”. Szerintem adót is csak ennyi magyartól szedjenek akkor. Sőt. Loptak eleget ahhoz, hogy vegyenek egy szigetet, vigyék ezt az 1.5 millió „igaz magyart”, és alapítsanak egy matyó mintás, pirospaprika (vagy banán) köztársaságot. (Singing Jungle)

A nap kommentje pedig Siriustól:

Elképzeltem a főhonvéd RezsiSzilit, amint fölhág a várfokra és forró pacalporkölttel nyakon önti az ellent.

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.