Április 19,  Péntek
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Ha ők nem lophatnak belőle, akkor már nem is kell

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,340,346 forint, még hiányzik 659,654 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

A kormány és annak propagandistái borzasztóan büszkék arra, hogy Orbán állítólag 3 milliárd euró extrát alkudott ki Brüsszelben az országnak. Ebből leginkább annyi az igazság, hogy ez a pénz csakis azért jár nekünk, mert szegény ország vagyunk, erről már korábban is volt szó. Igen ám, viszont Orbánnak nem csak pénzt köszönhetünk – mármint azt soha nem neki köszönhetjük –, hanem azt is, hogy 214 millió eurótól esett el az ország és annak civil szervezetei, ugyanis a pökhendi nemzeti oldal akarja megmondani, hogy kik kaphatnak, és kik nem kaphatnak pénzt a Norvég és az EGT Alap támogatásaiból. Ennek eredménye nyilván az lett volna, hogy mondjuk a TASZ vagy a Helsinki Bizottság nem kap egy büdös vasat sem, de a kormány összes álcivil pénzmosdája viszont igen. Ez is csak arra kellett volna nekik, hogy mégjobban megszedjék magukat, hiszen szinte minden támogatásnak ez az eredménye idehaza.

Uniós pénzeket lopnak el (törvényesen) milliárdos nagyságrendben, és mint látszik a két alapból is szerettek volna maguknak egy keveset. Erre viszont ezen alapok tagországai azt mondták, hogy ha kell a pénzünk, mi döntünk arról, hogy ezeknek az összegeknek egy részét ki kapja meg. A kormány viszont úgy döntött, hogy ha erről nem kizárólag ők dönthetnek, akkor nem kérik a pénzt. A probléma az, hogy az emberek megkérdezése nélkül ismét saját hatáskörben hoztak döntést, miközben a legtöbb civil szervezet a kormány folyamatos vegzálásának eredményeként a csőd szélén van. Nyilván pont ez volt Orbán célja, de a legdurvább mégis az, hogy a felcsúti focistát egyszerűen nem lehet megkerülni, mindenről rajta keresztül történik, ami végső soron azt jelenti, hogy királyként képes döntéseket hozni. Az emberek többségének érdekeire fittyet hányva inkább azt mondja, hogy ha nem lophatunk belőle a saját megítélésünk szerint, akkor nem is kérjük.

Ezek a civil szervezetek azok egyébként, amelyek az állam feladatait látják el. Hajléktalanokon segítenek, éhezőkhöz juttatnak el ételt, vagy épp magukra maradt időseket segítenek. Emellett jogi tanácsokat is adnak, sőt még ügyvédet is biztosítanak azok számára, akiket jogsérelem ért, de senki nem segített rajtuk. Ők azok, akik az állam és az egyházak helyett valódi segítséget nyújtanak azoknak, akik erre rászorulnak. És teszik ezt úgy, hogy sokszor még azt sem tudják mi lesz holnap, nemhogy mi lesz jövőre vagy évek múltán. Miközben az egyházakat milliárdokkal tömik ki – amiért cserébe nevetségesen kevés valódi segítséget nyújtanak a rászorulóknak –, addig a civil szervezeteket kicsinálja a kormány.

Mert a magyar kormány ennyire gátlástalan, kisstílű és gerinctelen, hogy a porba tapossa azokat, akik nem játszanak az általuk írt játékszabályok alapján. Mindenről politikai érdekeik szerint döntenek, az emberek jóléte abszolút hidegen hagyja őket. A hajléktalanokat hagyják az utcán megfagyni, mint ahogy az idős lakossággal sem törődnek a téli hidegben. A választások közeledtével megvásárolják a szavazatukat egy pár köbméter tűzifával, de valódi segítséget nem nyújtanak nekik. A szociális rendszer szétrohasztása sem véletlen, mint ahogy az egészségügy és az oktatás tönkretétele sem. Az Orbán-kormányt soha nem érdekelte az emberek jóléte és nyugalma, őket csakis az állandó hangulatkeltés, valamint a saját hatalmuk növelése és megtartása érdekli.

Pontosan tudták azt is, hogy ha nem fogadják el a három északi ország feltételeit – amelyeket azért szabnak ők, mivel ők adják a támogatást – akkor egy vasat sem kap az ország. Ezzel együtt is megérte nekik, hiszen ha ők nem kaphatnak a pénzből, akkor más se kaphasson. Ennyire kicsinyes és szánalmas ez a kormány, nincs mit szépíteni a dolgon. Nyilván kormányoldalon majd a gaz norvégokat fogják szidni, de egyetlen oka van annak, hogy a magyar civil szervezetek több millió forinttól estek el. Ez az ok pedig nem más, mint Orbán Viktor.

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.