Április 19,  Péntek
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Mondd meg, ki vagy és hány darab

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,340,346 forint, még hiányzik 659,654 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Cipőtől, alias Bódi Lászlótól csentem az írás címét, egyrészt azért, hogy emlékezzünk rá, másrészt azért, mert ordító különbség van az ő kérdése és az enyém között.

Az én kérdésem ugyanis Orbán Viktor őfőméltósága, kiskakasi királysága és egyéb nagyszerűséggel megáldott személyének szól.

Nem fog válaszolni, erre fogadni merek. Nem csak a személyes utálata okán, amire megvan minden alapja, hanem főképpen azért, mert azt gondolom, már a kérdést sem érti.

Na nem baj, menjünk tovább.

Az úgy volt, hogy őnagyszerűsége nemrég elindult újabb harcát megvívni Brüsszellel, amihez még a magyar parlament felhatalmazását is kierőszakolta a szavazógépekként funkcionáló hűbéreseitől. Ki akarta iktatni a jogállamiság szót az Európai Unió dokumentumaiból, és a fontos döntésekből.

Ez nem jött össze, a nagyok asztalánál magát kis cézárnak képzelő nagyon kisember labdába sem tudott rúgni, nemhogy beleszólni az érdemi csapásirányokba. Ki lett ültetve a kispadra. Szerény véleményem szerint az öltözőben jobb helyen lenne, de hát én ehhez nem értek.

Na mindegy. A lényeg az, hogy a maratoni EU-csúcstalálkozó önmagához képest igen konstruktív és meglepően felelősségteljes döntéseket hozott. Nem csak az új, hétéves költségvetésre gondolok, hanem arra a 750 milliárdos hitelcsomagra is, amit az EU felvesz azért, hogy csökkenteni tudja a koronavírus által okozott károkat. MINDEN tagországban.

Hosszú napok óta az folyik a kormánymédiából, hogy Orbán Viktor  öt nap alatt szerzett (??) 3 milliárd eurót, azaz 1100 milliárd forintot az országnak (arról nem szólt, ebből mennyit tervez és fog lenyúlni). A valóság az, hogy nem szerzett, mert ezt a pluszpénzt úgy érte el,  hogy bevallotta az EU-nak: Magyarország szegény ország, ezért nekünk több támogatásra van szükségünk.

Magyarország lakosságának jóval több, mint az egyharmada (cirka három millió ember – szerk.) él az uniós GDP-átlag fele alatt teljesítő régiókban.”

Ezt volt kénytelen beismerni Orbán Viktor, és nem csak beismerni, hanem tényekkel is kellett igazolni, hogy de tényleg, a magyarok egyharmada lassan éhen hal, 16 évnyi EU-tagság után.

Ezért kap Magyarország több segélyt, mint más országok. Az EU-csúcson született megállapodás 57. pontjában minden részlet megtalálható.

Ezért aztán diadalmaskodva arra hivatkozni, hogy több pénz szerzett az országnak – anélkül, hogy bevallaná, hogy ennek oka az a mérhetetlen szegénység, amelybe áldatlan politikája kényszerítette az ország jelentős részét –, pont akkora szemfényvesztés, mint minden egyéb győzelmi jelentése.

Annyival rosszabb csak, hogy élő emberek nyomorúságán próbál meg további pénzek lenyúlásához jutni. Elvileg nincs min csodálkozni. Aki megteszi, hogy rég halott embereknek küldet ki szavazócédulákat, amikor szükség van a szavazatukra, akit nem zavar, hogy több tucat ember van bejelentve romos, lakatlan ingatlanokba azokban a régiókban, amelyek szegénységére hivatkozva most neki megint habzsidőzsi lesz, aki…

Nem folytatom. Aki akarja, tudja, aki meg nem, annak úgyis hiába próbálom felnyitni a szemét.

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.