Április 19,  Péntek
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


A magyar csoda

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,340,346 forint, még hiányzik 659,654 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Szép jó estét mindenkinek! Gulyás Gergely ma reggel bejelentette, koronavírus-fertőzöttség szerint három kategóriába (vörös, sárga és zöld) sorolja a világ országait a kormány. A sárga vagy vörös országból érkezőknek a határon egészségügyi vizsgálat lesz, ami, ha igazolja a fertőzésgyanút, karanténba kell vonulni. Rendben, az ötlet érthető lenne, ha a listát átbogarászva nem az derülne ki, hogy Szerbia, az USA és Románia is a sárga listán szerepel, nem pedig a vörösön. Utóbbin Ázsia és Afrika országainak nagy része szerepel, ami egyes esetekben érthető, azonban messze nem mindenhol. Úgy tűnik, ez a lista inkább politikai döntés eredménye, mintsem egy átgondolt, járványügyi szempontokat is szem előtt tartó döntés eredménye.

Az Egyesült Államokban, Szerbiában, Romániában és Horvátországban is súlyosbodik a helyzet, mégis az első három ország mindössze sárga jelzést kapott, utóbbi pedig zöldet. Vajon mégis miért? Nem arról van szó, hogy a beutazási korlátozásért szurkolnék itt, hanem arról, hogy ha ezt a döntést jól átgondolták korábban, akkor hogyan jutottak erre az eredményre? Nem több ez, mint egy ostoba politikai döntés, amivel azt próbálják megmutatni az emberek felé, hogy ők mindent megtesznek azért, hogy a magyarok egészségét megőrizzék. Idetennék egy pár grafikont, csak azért, hogy bizonyítsam, nem én beszélek hülyeségeket:

Horvátország

Románia

USA

És ne feledkezzünk meg a szintén sárga besorolású országról, Norvégiáról sem:

Miért van az, hogy a kormányt leginkább csak a látszat érdekli? Norvégia besorolása egyértelműen politikai válasz arra, hogy a skandináv ország nem szerepelteti listáján Magyarországot, mint biztonságos országot azért, mert  a magyar kormány hat hete nem szolgáltat fertőzési adatokat az Európai Betegségmegelőzési és Járványvédelmi Központ (ECDC) számára. Norvégia ezzel szemben szolgáltat, és mint látható, nincs is jelen állás szerint veszélye egy második hullám kitörésének. Ennek ellenére kötelezi a magyar kormány orvosi vizsgálatra az onnan hazánkba érkezőket. A norvégokkal amúgy is szeret packázni a kormány, ez messze nem az első eset. Csoda, hogy még nem kérette be Szijjártó a norvég nagykövetet. Jut is eszembe, merre jár az ország leghíresebb futsalosa? Kimerítette a kínai légihíd folyamatos fenntartása, valamint a 16 000 lélegeztetőgép beszerzése? Esetleg ment Dzudzsák Balázsnak gratulálni, amiért leszerződik a nagyszerű, nemrégiben Debrecen önkormányzata által felvásárolt Lokihoz? Persze fontos dolgok ezek, így meg is értem a külügyminiszter távolmaradását.

Magyarország továbbra is szinte csodaszámba menő fertőzöttségi adatokat produkál, ami amennyiben valóban igaz, úgy nagyszerű hír. Ha tényleg még csak nyoma sincs annak, hogy a régió összes országát szinte egyidőben sújtó újabb járványhullám minket is érintene, akkor mi valamit nagyon tudunk itt, a Kárpát-medence kellős közepén. Ha nálunk annak ellenére sem terjed a kór, hogy még csak kötelező maszkhasználatot sem írnak elő és a szabályozások is igen megengedőek, akkor valami megmagyarázhatatlan dolog védi meg a magyarokat a koronavírustól. Félreértés ne essék, én boldog vagyok attól, hogy elviekben csak pár ezren estek át eddig a betegségen, csak valahogy igen nehéz hinni a számoknak. De ez legyen az én bajom. Meglátjuk, meddig tart ki a magyar csoda.

Mai cikkeink:

Amikor a fideszesek aggódni kezdenek az ellenzékért

Nem több ő, mint fogaskerék a Fidesz gépezetében

A németek helyében 

Lónak lenni jó

Az irány jó, de vajon a molesztáló papokat is megbüntetik végre? 

Orbán egyenruhás álmai

Kénytelenek szintet lépni és az uniós tagállamokat kell zsarolniuk

A siket lantos

Nem gondoltam volna

Betlerjes gyűlöletgalacsin

Mai kiemelt kommentjeink:

Ne tessék nevetgélni Kásleren. Hiszen már a gyerekdalban is benne volt: ingyom bingyom tálib-e? 😀 Szegény doktorban csak benne ragadt valami gyerekkori emlék, így most a második gyerekkorban előhozakodik vele.
Na jó, nem röhögcsélek.
Ennek az országnak a legnagyobb tragédiája, hogy a cseppet sem 100-as vezetője csupa hasonszőrűvel veszi körül magát. Az, hogy valaki szolgalelkű, nem jelenti azt okvetlenül, hogy hülye. De amit ezek a csicskák mondanak, az sajnos arról szól, hogy elmeroggyanatak. Nem a parancsra elböfött hazugságokból derül ez ki, hanem az ilyen megszólalásokból, a piros pöttyös popsitól az afgán ősökig. (Judit)

A közösségi oldalon ma reggel az első 4 szembejövő poszt (mindet tanult ismerősök osztották meg!): 2 konteó-videó, hogy koronavírus nincs is, ketten pedig arra hívják föl a figyelmet (egyikük tanár, a másik közgazdász), hogy miért haszontalan a maszk viselése. Legszívesebben ordítanék! Újra rendszeresen van alkalmam tömegközlekedési tapasztalatokat gyűjteni távolsági viszonylatban, elvétve takarja el valaki szabályosan az arcát a buszokon, vonatokon. Se a jegyvizsgálók, se a sofőrök nem szólnak rá az utasokra. Friss élmény: kisebb tizenéves diákcsapat tanárral a vonaton, maszk senkin. Kolléga azt magyarázza a gyerekeknek, hogy hülyeség az egész vírus, csak akkor kell föltenni a maszkot, ha látja a kalauz, nehogy megbüntessenek…
A Fidesznek egyébként konkrétan ma sincs meg a kétharmada a balesetben elhunyt képviselő miatt. Persze ott van talonban még pár bátor, aggodalomra semmi ok. Egyébként is országoscilike bármikor benyögheti a kézivezérlést, szóval nincs itt semmi látnivaló. Ha semmilyenzsótinak megárt a holdvilág, még írhat egy olyan törvényt is, ami megtiltja a közös indulást a pártoknak… a fiúk fantáziája kimeríthetetlen, ha a hatalomba csimpaszkodás a tét.

A fertőzöttségi számokról pedig továbbra is csak annyit: a magyar halálozási ráta a legfényesebb bizonyíték a hazudozásra. 4229 fertőzöttre 595 haláleset, 14%. Ahol van egészségügyi ellátás és nem felfutóban van a járvány, tehát tudják kezelni a betegeket, ez az adat 1-3%. (Madárlátta)

A mai nap kommentje pedig Krisztinától:

Ha az Unió elég erős és egységes lenne, Orbán már rég nem a hatalommal való visszaélést gyakorolná, és nem folytathatná a “kisded” játékát az összes tagállammal mint amit az országgal tesz.

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.