Április 20,  Szombat
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Ki nem szarja le, mi volt tizenegy éve?

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,340,346 forint, még hiányzik 659,654 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Csillagmintás, bárányszámolgatós szép estét! Aki esetleg nem tud elaludni, az fáradjon ki a szabadba és lesse az eget. Állítólag majd jönni fog egy üstökös, amit akár szabad szemmel is lehet látni. Csak azt nem tudom hirtelen, hogy mikor lesz ez, de az eget nézni akkor is hasznos dolog, ha éppen nincsen üstökös. Mert csillagok például tuti vannak,azok pedig szépek.

Ha az égen még nem is tűnt föl, itt a Földön, konkrétan kicsiny hazánkban már jó ideje sziporkázik egy helyi üstökös. Sőt, nem is egy, hanem egy egész kosárra való, de én nem vagyok telhetetlen, egyetlen példánnyal kezdem. Szijjártó Péter néven vonul be a csillagászati kézikönyvekbe, bölcs mondásaiból lassan könyv készül, toporzékolásai világhírűek. És persze mindenek előtt a bölcsessége az, ami feltétlen figyelmet érdemel:

A keleti partnerség az Európai Unió egyik legfontosabb politikája – jelentette ki Szijjártó Péter magyar külgazdasági és külügyminiszter Tbilisziben hétfőn.

Szijjártó Péter David Zalkaliani georgiai külügyminiszterrel közös sajtótájékoztatóján aláhúzta: a koronavírus-világjárványt követően egy új világrend jön létre új erőviszonyokkal.
    „Ezen új erőviszonyok közepette az Európai Unió csak akkor tud erős lenni, hogyha képes arra, hogy sok szövetségest vonultasson fel maga mellett” – mutatott rá Szijjártó Péter.
    A miniszter egyúttal Magyarország folyamatos támogatásáról biztosította Georgiát. (MTI)

Kezdjük az elején. Georgiát mi többnyire Grúziaként ismerjük, tehát nem egy másik, eddig ismeretlen országról van szó. A keleti partnerség biztosan fontos – minden partnerség fontos -, de vannak kétségeim, hogy jelen állás szerint ez lenne az Európai Unió legfőbb gondja. Grúzia állítólag nagyon szép kis ország – kevesebb mint 4 millió ember él ott -, beékelődve Oroszország, Azerbajdzsán, Örményország és Törökország közé. Hogy miben és hogyan tud ilyen pozícióból uniós partner lenni, azt én nem tudom. Azt pedig főleg nem értem, hogy Szijjártó mit értett ezen a kijelentésen:

a koronavírus-világjárványt követően egy új világrend jön létre új erőviszonyokkal.

Miről maradtam le? Milyen új világrend jött létre, milyen új erőviszonyokkal? Nekem komolyan nem tűnt fel, de majd igyekszem éberebben figyelni. Amennyire én látom, a járvány következtében nem új világrend van, hanem gazdasági világválság, ami ellen jó lenne valamit lépni kicsiny hazánkban is, mert igen sok család maradt jövedelem nélkül, ami ellen jelen állás szerint a kormánynak van lehetősége és kötelessége is tenni valamit. Ki lehet ugyan hirdetni Grúziában az új világrendet, de talán még nem késő, ha szólok: változatlanul nem Orbán Viktor a bolygó kapitánya, és ezen a közeljövőben aligha lehet változtatni. Külön szeretném felhívni a figyelmet a címlapfotóra. Tbilisziben készült, a háttérben a magyar és grúz zászló között az uniós lobogó látható. A tragédia ebben az, ha az a fotó Magyarországon készült volna, aligha lenne rajta az Európai Unió zászlaja.

Ésakkor:

A baloldal megbecsülés helyett elüldözte az egészségügyi dolgozókat – kommentálta a DK és az MSZP hétfői nyilatkozatait a Fidesz. (MTI)

Igyekszem visszafogott és kulturált lenni, de nem lesz egyszerű. Fáj a fejem, szerintem hőgutát kaptam és ráadásul születetten bunkó vagyok, pluszban hulla fáradt. Tehát. Kedves Fidesz! Nem mennétek már el a pék csavaros, kóchengeres faszára? Kit érdekel, mi volt tizenegy éve? Tíz éve kotlik a gazdátok az ország élén, tíz éve ő rendelkezik minden fillér, minden törvény felett. Ha tíz év alatt nem sikerült helyrehozni, amit az elmúlttízév előtti elmúltnyolcévben mások elbasztak, akkor alkalmatlanok vagytok az ország vezetésére, a gazdátok pedig a miniszterelnöki feladatra. Ilyen a világon nincs, hogy ne lehessen semmit elvárni tőletek, mert a Gyurcsány és Mohács és mindmeghalunk és amúgy is, koraszülöttek voltatok ötven évvel ezelőtt. Ki nem szarja le, mi volt tizenegy éve? A kérdés az, most mi van. Szánalmas pondró társaság. Ez a véleményem.

Szép álmokat!

Mai cikkeink:

Most sem vagyunk sem jobbak, sem rosszabbak másoknál, legfeljebb kicsit hazudósabbak

Gépfegyverrel a sátán ellen

Aki ennyire buta, az olvasni sem szokott, ha szokott, akkor sem érti

Az egyensúly hiánya

Kásler erre sem méltó

Szélsőséges rossz arcok példaképe

Csak a csattanós pofára esésű

A hídon

Kérés a barátainkhoz

És nekünk mi marad?

Kommentek:

„hazai”gyarmatosítás jelenleg is zajlik ,csak a „mimagyaroknak”még nem vették észre!Az meg mi,hogy „keresztény kultúra”??? (András)

itt már csak egy forradalom segíthet,
a rezsim bukása után lesz majd 10 millió ellenálló , akik kívül-belül bontották a rencert (illegitim hatalmú orbánrezsim)

Meg volt egy kínai „gyarmatunk” is 1902-1918 között Tiencsin városában, Egy ottani kerület volt a magyar koncessziós terület.

Most pedig Dr Dagadt vetetett egy lepukkant olasz tengerparti olajfinomító darabkának a felét, ahol megalapozhatja a magyar hadiflottát. Majd onnan fogjuk leigázni Rómát, ha nem emelik haladéktalanul trónra Salvinit. Gyorsnaszádjaink pedig onnan kirajzva fogják a vízzel egyenlővé szántani a tengereink felől acsargó migránshordákat, kiemelten Sorost és Karácsonyt, tengeri sóval behintve még az írmagjukat is. Mert álljon már meg a menet, azért mindennek van határa. Mindenki kérjen bocsánatot! (steve roby)

A vallással nekem csak egy apró kétségem van.
Mert a vallás nem Istentől, nem Allahtól, nem Buddhától, Amon Rétől stb ered.
Emberek találták ki, emberek függőségben, néhol félelemben tartására.
A vallásból kizárólag az egyházak és azok papjai profitálnak, no meg manapság a gátlástalanul erkölcstelen politikusok.
Isten és Allah nevében hány embert is sikerült lemészárolni?
Tényleg normális dolog ez? (Miklós)

Akkor nekem is kellene tartanom valami fegyvert, hogy megvédjem az ateizmusomat. Mert azt Magyarországon igen csak támadják. Lassan kötelező lesz a hit, a templomba járás. Ez ellen kellene védekeznem. És mi lesz a gyerekeimmel és az unokáimmal? Személy szerint én meg vagyok keresztelve, de sem a gyerekeim, sem az unokáim nincsenek. Velük mi lesz? Erőszakosan fogják őket a Duna vizében megkeresztelni? A hitet ugyan úgy nem lehet eröltetni, mint a megbecsülést, a tiszteletet vagy a szerelmet. Hagyjanak békén végre a hitükkel, már rosszabbak és erőszakosabbak mint a jehovák. (Transzporter)

A nap kommentje animától:

Tisztelem a hited, az ateizmus is egy hit. Magam is hivő vagyok, de teljesen másként, mint ami most megy. Biztos hogy Isten sem a hitek szerint kategorizál, hanem mi van a fejben, szívben, lélekben, ez mit mutat meg magából a vilagban, vagyis indíttatás, szándék, gondolat, cselekedet.

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.