Április 23,  Kedd
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Ez komolyan sikernek minősül? Siralmas

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,462,800 forint, még hiányzik 537,200 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Szép estét mindenkinek! Ma vasárnap van, ami annyit jelent, hogy híreknek is igencsak híján vagyunk, de sebaj. Tegnap este a Debrecen kiesett az NB I.-ből, amit a szurkolók nem viseltek túl jól. Ugyan nem lett rendbontás a történetből, de a játékosokról levetették a mezt. Ezzel egyidőben Mészáros Lőrinc csapata, a Felcsút legyőzte a Kispest csapatát, ezzel megszerezve a bajnoki harmadik helyet, ami azt jelenti, hogy  a 2020/21-es Európa Liga selejtezőjében a bajnoki második Mol Fehérvár és a kupagyőztes Kispest mellett a felcsútiak indulhatnak. Ez óriási teljesítmény, pláne, hogy mindössze több milliárd forint közpénzbe került ez az országnak. Mi az nekünk, ugye? Egészen biztosan minden adófizető mosolyogva figyelte eddig is, hogy Felcsúton több milliárd forintból olyan csapatot hoztak létre – ahhoz tartozó akadémiával és stadionnal – ami végre kvalifikálta magát az Európa Liga selejtezőjébe.

Ez persze nem azt jelenti, hogy a Felcsút csapata lenne ennyire erős, hanem azt, hogy a magyar foci talán még rosszabb, mint korábban volt, ami már önmagában is nagy szó. Klubcsapataink egyébként is nevetség tárgyává váltak az elmúlt években – nem is beszélve a válogatottunkról – de úgy tűnik, ez a vezetést nem zavarja, pláne Orbán Viktort. Ő a fejébe vette, hogy világszínvonalú csapatot épít, kerüljön bármennyibe. Na nem neki, hanem nekünk. Az is mellékes, hogy a felcsúti nemzeti csapatában – persze nem nemzeti, de mivel minden, amihez a kormánynak köze van, az nemzeti, ezért itt is feltételezhetjük ezt – kutakodni kell, hogy magyar játékosokat találjunk. Na engem persze nem zavar, ha épp szerb vagy horvát játékos rúgja a falusi csapat góljait, csak ne állítsuk azt, hogy fellendítjük a magyar focit, ha ez nem igaz.

A Felcsút Orbán Viktor kirakat csapata, ami eddig nevetség tárgya volt – hiszen ember nem kíváncsi egyébként a mérkőzéseikre – és tartok tőle, hogy továbbra is az lesz. Ki a búbánatot érdekel ugyanis, hogy eljutottak az Európa Liga selejtezőjébe? Ott szinte biztosan ki fognak hullani már a legelején, de még ha nem is így lenne, akkor is mi van? Amennyi pénzt beleöltek abba a csapatba, annyiból akár egy normális válogatottat és létrehozhattak volna. Kinevelhettek volna fiatal focistákat, akiket szakemberek segítettek volna az évek során. Ehelyett stadionokkal telítették meg az országot, miközben nincs összesen két olyan csapat sem, amelynek mérkőzéseire egy átlag fociszurkoló szívesen elmenne. Mert ameddig egy kézilabda vagy vízilabda stadiont könnyen meg lehet tölteni hazai szurkolókkal – lévén, hogy világszínvonalú csapatokkal rendelkezünk – addig egy 20-30 ezres focistadiont maximum koncertekkel lehet megtölteni, klubmérkőzéssel egészen biztosan nem.

Nem azt mondom, hogy ebbe bele kell törődni, hiszen létrehozható színvonalas hazai foci, ehhez azonban nem csak kizárólag pénzre van szükség. Szakemberek nélkül mit sem érnek a közpénzmilliárdok, ezt az elmúlt évek már tökéletesen megmutatták. Azonban itt van egy bökkenő, ugyanis egy ország sportjának fellendítése nem nemzeti feladat, ezért az ország állampolgárai jogosan háborodhatnak fel azon, ha az egészségügy vagy az oktatás rendbetétele helyett egy huszadrangú focicsapat megsegítésére megy el az ő befizetett adójuk. A sport ma már üzlet. Nem véletlen, hogy támogatók tucatjai harcolnak azért, hogy megjelenhessenek a Barcelona vagy a Real Madrid mezein. Nekik nincs szükségük állami milliárdokra, sem stadion építéskor, sem pedig játékosaik kifizetésére.

Az egy sikeres üzleti vállalkozás, amelyet úgy is kezel a tulajdonosa. Nos, a Felcsút csapata nem egy sikeres üzleti vállalkozás, hanem egy huszadrangú csapat, amelynek működését mi fizetjük. A kérdés az, hogy mégis ki kérdezte meg, hogy hozzá kívánunk-e járulni a Felcsút felemeléséhez? Nem emlékszem a Nemzeti Konzultációban ilyen vagy ehhez hasonló kérdésére, pedig milliárdokról van szó. Vajon miért? A falusi kirakatcsapatból Orbán bukása után semmi sem marad, egyedül elrettentésként fog majd szolgálni az utókor számára. Mint ahogy az ott felépült stadion is és a hozzá tartozó akadémia is. Mennyivel jobb és élhetőbb országgá lehetett volna tenni Magyarországot, ha Orbán nem a fociért, hanem mondjuk az oktatásért van ennyire oda? De Orbán még a focihoz is tehetségtelen, hiszen 10 év és temérdek közpénz is csak arra volt neki elég, hogy egy siralmas bajnokság harmadik helyét szerezze meg. Ehhez még csak gratulálni sem tudok.

Mai cikkeink:

Csak én vagyok ennyire nemzetietlen barom, hogy nem hat meg a zászló

A nyomor fenntartása a Fidesz érdeke

A nemzetinél is nemzetibb oltóanyag lesz ez 

KD: Müller Cecília lesz a személyi felelős, ha valaki azért hal meg, mert a kórházak nem tesztelték

Unortodox báj: a spiclik spicliznek

Nem fér bele a képbe 

Mi magunktól vagyunk hülyék

Haja,haja, hagyma haja

A turul az év madara

Mai kiemelt kommentjeink:

Soha, senki ne számítson arra, hogy ezek a nagyon kiszolgáltatott nyomorúságban tengődő emberek majd fellázadnak. Ők soha, és minél többen vannak, a hatalom annál tovább tud uralkodni felettük. Mindig a fiatal értelmiség a lázadó, közülük kerülnek ki a népszónokok, ők robbantják ki a forradalmakat is. Nálunk az a különös helyzet alakult ki, hogy ez a lázadó, fiatal értelmiségi a lábával lázít: felköti a nyúlcipőt és Nyugatra távozik. És még kifogásunk sem lehet.(Virág)

Ceci mami kitalálta, hogyan szüntessük meg a kórházi fertőzéseket! Ja, nem… de laborvizsgálat nélkül nem is kell vesződni a multirezisztens, húsevő dögök áldozataival, majd szépen beleírják a papírjukba, hogy végstádiumos lúdtalpba vagy áttételes szemtengelyferdülésbe haltak bele.(Lustamacs)

Mondjuk én a kedves hozzátartozótól is megkérdezném, hogy ha NOVEMBER (tudjátok, mindjárt a választás után, mert addig minden rendben volt) óta éheztették, szomjaztatták és borzalmas higiéniás állapotban tartották a kedves édesanyját, akkor 1) miért nem tett már akkor panaszt, 2) miért hagyta ott anyukát, 3) kitől és mennyit kapott azért, hogy most hirtelen megvilágosodjon.(Pireza)

A mai nap kommentje pedig Zoltáné:

Egyetértek. A magam részéről minden diktatúra sajátjának gondolom, hogy az emberek nyomorának és tudatlanságának felhasználásával tart félelemben tömegeket. A félelemben tartott ember pedig a legjobban irányítható. Nézetem szerint pedig ez a legnagyobb hazaárulás, még ha nem is egyezik a hazaárulás jogi meghatározásával. A saját nemzet tagjainak a nyomorból és tudatlanságból való kiemelkedési esélyének a megtagadása, megfosztása végső soron a nemzet, a haza felemelkedésének az esélyét lehetetleníti el. Ameddig mindezt az ellenzék képtelen megértetni a néppel, a nép pedig képtelen erre rádöbbenni, addig nem marad más mint a tűz és a vas. Pedig a történelem ezt már sokszor beégette a kollektív tudatunkba. Mégis csak tántorgunk a sötétségben, várva hátha feldereng valami fény. A fény ami egyébként bennünk van.

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.