Március 28,  Csütörtök
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Ez újabb világsiker lesz

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 1,506,669 forint, még hiányzik 1,493,331 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Szép estét mindenkinek! Nagyszerű hírről számolhatunk be, amennyiben dr. Szlávik János, a Szent László kórház infektológusa bejelentette az operett-törzs mai sajtótájékoztatóján, hogy már a nyáron megkezdhetik a vakcina felhalmozását az országban. Ez felettébb nagyszerű, viszont az azért érdekelne, hogy melyik vakcina felhalmozását kezdik meg? Merthogy koronavírus elleni hatékony vakcina a világ egyetlen pontján sincs még. Tehát ha nincs elérhető védőoltás – és vélhetően idén már nem is lesz –, akkor mégis mi a búbánatot akar a nagyszerű kormányunk felhalmozni? Értem én, hogy valószínűleg ismét tudnak valamit, amit nem közölnek a nyilvánossággal, csak ezzel már korábban is pórul jártunk. A mai napig nem közölt számokra hivatkozva szabadítottak fel közel 40 000 kórházi ágyat úgy, hogy az onnan elküldöttek egy része napokon belül, saját otthonában halt meg.

A felelőtlen döntésnek akkor halálos áldozatai voltak, amelyért ameddig Orbán van hatalmon, egészen biztosan nem is fog senki sem felelni. Itt azonban a vakcina felhalmozás kérdéskörénél ismételten felmerül, hogy nem követ-e el hibát a kormány akkor, amikor olyan vakcinát kíván vélhetően százmilliókért, ha nem milliárdokért felhalmozni, ami könnyen lehet, hogy soha nem is fog működni. De lássuk pontosan mi is hangzott el a sajtótájékoztatón ezzel a témával kapcsolatban:

Jelenleg három olyan klinikai kísérlet zajlik a koronavírus elleni vakcina elleni védőoltással kapcsolatban Magyarországon, amelynek biztatóak az eredményei; az ellenanyag elkészülte után, akár már ezen a nyáron azonnal megkezdik az országban a vakcina felhalmozását a gyógyszertárakban és kórházakban, hogy ha eredményes lesz a tesztelés, azonnal elérhetővé váljon mindenki számára – mondta el az operatív törzs szombati sajtótájékoztatóján Dr. Szlávik János, a Szent László kórház infektológusa.

Biztató eredményekkel már teli van a padlás, azzal viszont nem megyünk sokra. Az elmúlt hetekben jóformán már mindenről is kiderült, hogy hatékony a koronavírus ellen, aztán szép csöndben az összes ilyen nagyszerű hatóanyagról kiderült, hogy vagy hatástalan, vagy konkrétan veszélyes az emberi szervezetre. Egyáltalán nem akarom alábecsülni a magyar kutatókat, de nem hiszem azt, hogy azzal a pénzügyi háttérrel, valamint elérhető eszközökkel, amelyek a rendelkezésükre állnak, legyőzhetik a teljes világot vakcina-fejlesztésben. Az Egyesült Államoknak, Németországnak vagy az Egyesült Királyságnak százszoros, ha nem ezerszeres költségvetése van arra, hogy előállítson egy védőoltást, amellyel aztán idővel immunissá lehet majd tenni az emberiséget. Arról már nem is beszélve, hogy a védőoltás kifejlesztése egyfajta háborút szült a legnagyobb országok-nemzetek között, amelyek versenyt futnak azért, hogy elmondhassák, ők voltak a vakcina kifejlesztői.

Kizártnak tartom, hogy ne egy gazdaságilag jelentős ország kutatócsoportja legyen majd az, amelyik sikeresen kifejleszti a védőoltást, és nem azért, mert a német vagy angol tudósok jobbak, mint a magyar tudósok, hanem azért, mert a költségvetés sokszorosával dolgozhatnak, ezért számukra a határ a csillagos ég. De azt is megemlíthetjük, hogy Orbán nem éppen a tudás, a tudomány híve, ezért minden olyan intézményt tönkretesz, amelyek egyébként előbbre vihetnék az országot. Előre rettegek attól, hogy mennyi pénzébe fog kerülni az a magyar adófizetőknek, hogy a kormány úgy dönt, elkezdenek felhalmozni országos szinten egy olyan oltóanyagot, amelyről aztán később kiderül, hogy használhatatlan. Félre ne értsenek: ha éppen a magyar tudósok fejlesztik majd ki ezt, akkor én leszek a világ legboldogabb embere, azonban kevéssé tartom ezt valószínűnek.

Mai cikkeink:

Ha az arcába röhögtek volna, az sem lenne megalázóbb

Jelentem az eltvársaknak, hogy minden felszerelés rendelkezésre áll

Bocsánatkérési körmagyar

Koherencia

Feljelentést tettem a Budapest-Belgrád vasútvonal felújítási beruházása kapcsán hűtlen kezelés gyanújával

Ennyit a demokráciáról

Elfognyi az ölelésben

Utópia – 2. rész (innentől disztópia)

Hátborzongató történelmi érdemek

Mai kiemelt kommenjtienk:

A gerinctelenség és a beszarisàg fertőzőbb, mint a koronavírus. Úgy tűnik, néhány kórház vezetése és annak dolgozói el is kapták. Tisztelet a kivételnek.
Sajnálom, nem tudok velük együtt érezni, addig legalábbis nem, amíg mindenki csak a saját kis dolgával van elfoglalva és bokáig fossa magát, ha ki kellene nyitnia a száját. (Andrea)

Az a baj, hogy tényleg ott tartunk: mindegy mit mond, mit tesz Orbán, a hívei ájultam hozsannáznak hozzá.
(Naponta látom, olvasom Orbán face oldalán.)

Az értelmetlen/korai/ok nélküli halálokban pedig könyékig benne van az eü minden dolgozója.Mert meg kellett volna tagadni először az ellátást megakadályozó, majd a kórházkiürítésről szóló utasítást.

Ahogy a pedagógusoknak sem arra kellene büszkének lennie, hogy erőfeszítésen túl megoldották a gyerekek 2/3-ának oktatását, hanem gondolni kellett volna az egyharmad leszakadóra is, aki kimaradt az online oktatásból, mert nem számítógép, netje nincs, hanem kaja is alig.

Mutogathatunk mi a hívekre, amíg egyes megalázott szakmák sem hajlandók kiállni magukért (és mi nem állunk mögéjük) addig itt nem fog változni semmi. És ahogy egyre mélyebbre süllyedünk egyre kevesebb az esély. (Judit)

A hatvanas évek végén német szakos hallgatóként kiröhögtük az NDK-ból érkezett nyelvi lektort, aki komoly képpel bizonygatta, hogy a győztes szocialista német nyelv más, mint a halódó kapitalista német az NSZK-ban.Most meg látom, hogy a fidesz alternatív valóságot építő magyar nyelve valóban eltér attól, aminek fejlődését akár a Tihanyi alapítólevél óta figyelemmel kísérhetünk. (György)

A mai nap kommentje pedig Kormitól:

Viktor! Egy nagy lószart vagy te fickós, és macsós! Egy utolsó mocskos, aljas, tolvaj diktátor vagy,aki tönkretetted, és kifosztottad az országot! A Magyar történelem legkártékonyabb alakja vagy, pedig már olyanok is vezették hazánkat, mint Horthy, és Rákosi! Az emberség, a humánum, a szolidarítás még nyomokban sincs meg benned! Sosem voltál keresztény, és demokrata(???) sem! Csak Sorosozni, Gyurcsányozni, és Brüsszelezni(de azért a lóvét küldjék csak nyugodtan) tudsz, illetve az ellenzéket ócsárolni, és lejáratni! A tíz éves ámokfutásod alatt, tönkretetted az egészségügyet, az oktatást, és a szociális ágazatot, széjjelverted a jogállamot, és a demokráciát, és lebontottad a fékek, és ellensúlyok rendszerét! Kezedben van a „független” ügyészség, és bíróság, az ÁSZ, az alkotmánybíróság, és a médiatanács is! Felvásároltad a médiát(90%-ban) és a strómanjaidon(Mészáros, Garancsi) illetve a családtagjaidon(Tiborcz, Rühellke, Gyöző apuka) keresztűl az ország leggazdagabb emberévé váltál! Akár még egy normális, gyarapodó országot is építhettél volna(tíz év alatt 15-ezer milliárdot adott az Unió gazdaságfejlesztésre, felzárkoztatásra) de te a hatalom megtartását(bármi áron) és a mérhetetlen lopást választottad! Egy mentálisan beteg, cezaromániás, pszicho, és szociopata személy vagy, még egy budi vezetését sem bíznám rád, nemhogy egy országét! Remélem akik eddig rád szavaztak, 2022-ben felébrednek a rémálomból, és lesz még esélyünk arra, hogy egy élhető, demokratikus országban élhessünk még sokáig! Azon meg jót nevettem(kinomban) amit mondtál a hentesminiszterről, hogy az érdemei történelmiek! Több száz ember haláláért felelős, amiért értelmetlenűl, és feleslegesen „szabaditottak” fel kórházi ágyakat! Ezért(is) , együtt fogtok majd a bukás után bíróság elé állni! Regina családjának pedig őszinte részvétem, nagyon sajnálom, hogy egy kétgyermekes anyának meg kellett azért halnia, mert össze-vissza küldözgették kórházról-kórházra! Felháborító, és vérlázító! NYUGODJON BÉKÉBEN!!!

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.