Március 29,  Péntek
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Jelentem az elvtársaknak, hogy minden felszerelés rendelkezésre áll

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 1,567,959 forint, még hiányzik 1,432,041 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Megtörtént, aminek meg kellett történnie: a Jahn Ferenc Kórház feljelentette Bencsik János független képviselőt azért, mert állításuk szerint valótlan kijelentéseket tett a nemrégiben Facebook-oldalán posztolt videóban. Ezzel a riporttal mi is foglalkoztunk korábban, hiszen Bencsik bemutatta, hogy mit rejtenek azok a Kínából érkező dobozok, amelyek oldalára azt írták, hogy egészségügyi felhasználásra nem javasolt. Emiatt több független és ellenzéki politikus is kérdéssel fordult az illetékes intézményekhez, azonban senki nem volt hajlandó válaszolni arra az igen egyszerű kérdésre, miszerint mit tartalmaztak ezek a dobozok? Ha Szijjártó ugyanis olyan büszke volt a a portyázó tevékenységére, valamint arra a több millió Kínából érkező maszkra, akkor miért nem volt arra is büszke, hogy meséljen arról is, ezek milyen minősítésűek?

Bencsik nem várt a végtelenségig a válaszra, ezért inkább fogta magát, és megnézte a saját szemével, hogy mit is rejtenek ezek a dobozok. Hogy a módszere mennyire elfogadható, vagy sem, az megítélés kérdése, viszont ha nem játszotta volna ki a szabályokat, akkor szinte biztos, hogy soha nem deríthette volna ki, hogy mi is az igazság a szállítmányok kapcsán. Gondoljunk csak bele, mi lett volna, ha a kórház igazgatójától kér engedélyt arra, hogy személyesen is megtekinthesse azok tartalmát. Magyarországon parlamenti képviselőket gond nélkül lehet földre vinni, kivonszolni, vagy egyenesen kidobni egy közintézményből úgy, hogy aztán még őket jelentik fel. Ezek után mire lehetett volna számítani vajon? A kórházigazgató azonnal megtiltotta volna az eszközök megtekintését, majd lehetetlenné tette volna, hogy bárki is hozzáférhessen, aki nem rendelkezik ehhez engedéllyel.

A kormány befogta a kórházvezetők, valamint az ott dolgozók száját egyaránt, akik félve az esetleges megtorlástól, inkább elfogadták a kiadott utasításokat. Két ember volt, aki szembe mert szállni a döntéssel, de őket azonnal kirúgatta az emberminiszter, ami sajnos jól láthatóan működött, hiszen sikeresen megfélemlítettek szinte mindenkit. Bencsik azonban képes volt rávenni arra egy kórházi dolgozót, hogy ha csak címszavakban is, de elmondja a tapasztalatait az ottani helyzetről. De nem elég, hogy mesélt a körülményekről, abba is belement, hogy bemutassanak egy kínai szállítmányt. Igen ám, csak jött a kórház vezetése, és azonnal letagadta az egészet, majd tegnap megtette feljelentést is. Erre Bencsik nyilván számított, hiszen már jóval korábban megtette a feljelentést saját maga ellen, ugyanis kíváncsi arra, hogy mivel tudja megvédeni magát a kórház vezetése az ügyben.

A kórház honlapján olvasható nyílt levél visszaröpíti az embert a kommunista időkbe, amikor is csak és kizárólag tökéletes dolgok léteztek, aki pedig ezzel az evidenciával ellenkezett, az a rendszer ellenségévé vált. Nos, jelen esetben nem csak Bencsik, de a neki nyilatkozó nővér is azzá vált, valamint mindazok, akik részt vettek az akcióban. Biztosak lehetünk abban, hogy a portástól kezdve, a nővéren keresztül, egészen a takarító személyzetig kihallgattak mindenkit, hogy megtalálják a „bűnösöket”. Ezeket az embereket könnyen lehet, hogy megfélemlítették és megfenyegették, ami jól láthatóan működött, hiszen szinte mindenki hallgat azóta is. A nővérek, ápolók és orvosok sem álltak ki a videó mellett. Nem mondták azt, hogy ez így igaz, valóban ez történik a kórházban. Ennek két magyarázata lehetséges. Vagy hamis állításokat tartalmaz a videó – amit nem igazán hiszek, mivel ez elég gyorsan kiderülne -, vagy pedig igaz a videó, azonban a dolgozók jobban félnek a hatalom vasöklétől, mint attól, hogy elkapják a vírust.

A koronavírussal fertőzött, illetve a fertőző gyanús betegek ellátását biztosító osztályok főnővéreinek/főápolóinak 2020. május 18-án tett írásbeli nyilatkozata alapján egyértelműen és kétséget kizáróan megállapítható, hogy a feladatok ellátásához szükséges minőségű és mennyiségű védőfelszereléseket a dolgozók számára a kórház maradéktalanul és folyamatosan biztosította.

Értem. Tehát ez minden kétséget kizáróan bizonyítja is, hogy minden rendelkezésre állt. A kórház honlapján azt is közölték, hogy a hatóságok rendelkezésére bocsátanak minden dokumentációt, amiből majd ki fog derülni az igazság. Csakhogy. Van bárki, aki el tudja azt képzelni, hogy bármelyik hazai hatóság olyan megállapításokra jusson, amelyek nem egyértelműen a Fidesz nagyszerűségét támasztják alá? Lehet még hinni a független igazságszolgáltatásban, csak hát sok alapja annak nincs. Az egyetlen valódi megoldás az lenne, ha az ottani dolgozók beszámolnának a valóságról, de ez sajnos nem várható, ugyanis túlságosan féltik a munkájukat ahhoz, hogy ezt megtegyék. Pedig ha összefognának, nem lenne az a vezetés, amelynek lenne pofája vagy bátorsága egy teljes osztály dolgozóit elbocsátani egyik napról a másikra. Bátor véleménynyilvánítás, vagy gyáva sunnyogás. Ez a két lehetőség van jelen állás szerint.