Március 29,  Péntek
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Ki az, aki eltorzult arccal gyűlölködik?

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 1,506,669 forint, még hiányzik 1,493,331 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Szép jó estét!

Miután a kormánypárt tagjai felszólították a kormányt arra, hogy ne ratifikálják az isztambuli egyezményt – a jól bevett genderező és migránsozó álkifogások miatt, természetesen – meglehetős felháborodás tört ki az állásfoglalás elfogadását követően. Persze elég egyértelmű volt már a KDNP javaslatának benyújtását követően is, hogy azt mindenképpen meg fogják szavazni. Minden olyan kezdeményezés, amely nem a nemzeti oldalról érkezik, alapból elítélendő. A Fidesz-KDNP szerint a kormány eddig is mindent megtett azért, hogy a családon belüli erőszakot elkövető egyéneket felelősségre vonják, ezért semmi szükség nincs arra, hogy az egyébként a kormány által elfogadott isztambuli egyezmény ratifikálásával teret adjanak a nyugati genderlobbinak, valamint beengedjenek több millió agresszív migránst az országba, akik ellopják a kultúránkat és megsemmisítik múltunkat, jelenünket, jövőnket. Én itt kínomban humorizálni próbálok, ám az úgynevezett nemzeti oldal ezt véresen komolyan így gondolja. Az isztambuli egyezmény lett az (egyik) új Soros-terv.

Ma a parlament politikai nyilatkozatban utasította el az isztambuli egyezményhez való csatlakozást, ezt a lépést több ellenzéki képviselőnő is elítélte. Ehhez meg is van minden joguk, legalábbis meg lenne egy demokratikusan működő ország parlamentjében. De nem kockáztatták, hogy a házmester ismét azt játssza, hogy poénból lekapcsolgatja a felszólaló ellenzéki képviselők mikrofonjait, ezért a szavazást követően sajtótájékoztatót tartottak, ahol a következőket mondták el:

Szabó Tímea, a Párbeszéd frakcióvezetője azt mondta, hogy Orbán Viktor miniszterelnök, Kövér László házelnök és a kormánypártok háborút indítottak a nők ellen. A döntés elvette annak lehetőségét, hogy hatékonyan lehessen fellépni a nők és a gyermekek elleni erőszak ellen – jelentette ki. A képviselő hangsúlyozta, minden magyar nőért ki akarnak állni, mert az erőszak nem ismer sem pártokat, sem származást, sem vallási hovatartozást.

Vadai Ágnes, a DK országgyűlési képviselője arról beszélt, hogy a fizikai erőszakot mindig megelőzi a verbális erőszak. Azt állította, hogy az elmúlt hetekben nem csak a parlamentben tapasztalták az ellenzéki képviselőnőkkel és szavazókkal szembeni verbális erőszakot, de a kormánypárti képviselők közösségi oldalain is az látható, hogy az ő szavazóik is „egyre inkább erre az útra tévedtek”. Hangsúlyozta, a verbális erőszak gyakran torkollik fizikai erőszakba, az ellenzék azonban nem szeretné, ha az ország egy olyan úton indulna el, ahol meg lehet verni azokat, akik mást gondolnak a politikáról, az egészségügyről vagy az oktatásról.

Elég egyértelmű, hogy a Fidesz számára ez is csak a politikai játszma egyik felvonása, mint ahogy ahhoz sem fér kétség, hogy több, mint jelzésértékű volt az üzenet. A Vadai Ágnes által felvetett gondolat pedig jól látható, valóban szembetűnő az utóbbi napokban – bár korábban is szembesülhettünk vele egyes politikusok közösségi oldalain –, amit a propagandaoldalak oly előszeretettel vesznek át és csócsálnak szét. A kormánypárt a nőket teljesen hülyének nézi, miközben az Orbán szavait szolgaian ismételgető Novák Katalint és Varga Juditot tolják maguk előtt, mégpedig fontos pozíciókban. Már azt sem értem, hogy ez a két nő mégis miért adja az arcát ehhez a viselkedéshez, bár ránézésre ők maguk is borzasztóan élvezik a hatalmat, legyen ennek bármi az ára .

A Fidesz viszont nem hagyhatta annyiban, és közleményben csaholtak vissza az ellenzéki képviselőnők reakcióira. Az MTI-hez eljuttattak egy nem kicsit nevetséges nyilatkozatot, amelynek már a címe is undorító és cinikus: Az ellenzék hagyja abba a hergelést! Hergelés tehát az, ha valaki nem ért egyet azzal, amiről a Fidesz-KDNP döntött. Minden, a kormánypártétól eltérő vélemény a magyar nemzet megtagadása, valamint hazaárulás. Csoda, hogy egyáltalán létezhetünk még ebben az országban, tényleg csoda, hogy még mindig élhetjük az életünket. Az persze igaz, hogy már sokszor kiderült, hogy mi egyébként nem vagyunk a magyar nemzet részei, sőt, vélhetően magyarok sem vagyunk, hiszen nem hatódunk meg úton-útfélen attól, amit a magyar kormány tesz. Kövér László több alkalommal is kinyilatkoztatta, hogy semmi keresnivalója a hozzánk hasonló nemzettagadóknak Magyarországon, hiszen minden igaz magyar Fidesz szavazó.

„Akkor még egyszer: Kövér László azokról az ellenzéki képviselőkről beszélt, akik eltorzult arccal gyűlölködnek, botrányt botrányra halmoznak a parlamentben” – közölte a kormánypárti képviselőcsoport.

Azért érdekelne, mégis kik ezek az emberek név szerint? Mert eltorzult arccal, gyűlölködve beszélni és botrányt botrányra halmozva cselekedni nagyjából egy embert láttam a parlamentben, aki nem más, mint Kövér László. A kommunista típusú gyűlölet elég sűrűn robban ki a házmesterből, aki bunkó módon utasítja rendre az ellenzéki politikusokat, vagy nevezi hazaárulóknak azokat a szavazókat, akik szerinte többek között a kommunizmus maradványait képezik. Ha valakinek a viselkedése felháborító a parlamenten belül és kívül is, az Kövér László, nem pedig az a fél tucat ellenzéki képviselő, akiknek mikrofonjait Kövér percenként kapcsolgatja le. Egy ország szégyene ez az ember, aki ritkán képes másra, mint a másokkal szembeni gyűlölet kimutatására. Kövér volt az, aki valamit félreértett, nem az ellenzék, vagy a liberálisnak nevezett média.

Mai cikkeink:

Ezt a kárt már valóban nem lehet helyrehozni

Lehetnek ennél is gyávábbak?

Egy asszony élete. Diktatúrából diktatúrába 1.

Büntetés alapú rendszer

Már csak ennyire futja?

Illiberális szentháromság, unortodox szentnégység

Az iskolában hatvanan vagyunk

Hamarosan a libatelepek is katonai parancsnokot kapnak, mert megjelent a madárinfluenza

Az ország kiplakátolása most nem lesz elegendő

Mai kiemelt kommentjeink:

Ettől a „Mi magyarok”-tól már lassan kiütést kapok. Valami reklám (talán sör?) is van, ami így kezdődik, ha azt hallom akkor is felhördülök. Nagyon sok „mi magyarokkal” nem akarok egy platformon szerepelni, többek között a péntek reggeli nyilatkozóval sem, úgyhogy kérem ne értsenek bele engem is ebbe a gyűjtőfogalomba. Bár ahogy Kövér házmester kijelentette, nem vagyok a magyar nemzet része, így nem is fenyeget ez a veszély. (Szinbád)

Kell fantázia egy összeszerelőüzemet munkaalapú társadalomnak nevezni/tekinteni. (Ferenc)

Sose felejtem el, amikor berobbantak a politikába. Nagyon sokan el voltak ragadtatva, Petőfit látták Orbánban, meg hogy majd ezek a fiatalok hozzák az új időket, hát elhozták, annyi szent. Nekem már akkor se voltak szimpatikusak, a semmi tapasztalatukhoz képest mérhetetlen és tenyérbemászó volt az önbizalmuk, azóta minden cselekedetükkel bizonyítják, hogy jól láttam, mostanra azoknak is csalódást okoztak, akik hittek bennük, még akkor is, ha ezt nem akarják látni. Most már nagyon szeretném a nevüket is elfelejteni. (Melinda)

Ha az elmúlt tíz évben történteknek csak töredéke történne más, európai országban, az utcák tele lennének tüntető tömeggel, akik addig nem mennének haza, amíg nem értek el valamit. De ehhez ugye az kell, hogy egy országnak legyen morális értékrendje és tartása. Sajnos azt orbanisztán már nyomokban sem tartalmaz… (Andrea)

A nap kommentje Izabellától:

Amúgy meg a néppárt pont azt kapja, amit megérdemel. Kell nekik még mindig a szar? Megkapják. Nem akarnak elhatárolódni egy fasiszta népirtó diktátortól? Csak maszatolgatva ejnyebejnyéznek? Hát akkor itt van. Kapjátok be!

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.