Április 19,  Péntek
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Egyszerűen hátat fordítottak az össznépi nyomorúságnak

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,340,346 forint, még hiányzik 659,654 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Jó estét kívánok! Nem hiszem, hogy mindenkinek olyan sűrű és eredményes időszak áll a háta mögött, mint a fideszes Állami Számvevőszék fideszes elnökének, bizonyos Domokos Lászlónak, a járvány elleni eredményes védekezés legújabb állócsillagának. Aki Kövér Lászlót jobbról előzve levelezgetésbe fogott. Míg a sértett, frusztrált házmester 60 politikusnak címzett dörgedelemben magyarázta hosszasan, hogy az állampárt korlátlan felhatalmazási törvénye nem is korlátlan felhatalmazási törvény és egyáltalán nem is az, aminek látszik, Domokos NER-társ kiváló ütemérzékkel találta meg a kórházak élére Orbán által kinevezett parancsnokokat (katonák, tűzoltók, egyenruhások). A fideszes ÁSZ-vezér úgy látja, hogy most jött el csak igazán az ideje a spórlásnak, miután a kórházi vezetők eddig sem fektettek kellő hangsúlyt a gazdálkodásra.

[…] a jelenlegi helyzetben különösen a következők prioritása erősödött: a felesleges és indokolatlan ellátások minimalizálása, feladatok, kompetenciák és felelősségek felülvizsgálata, valamint az adminisztrációs információs kapcsolatok ésszerűsítése 

– írja Domokos, és hát nem milyen igaza van? Ha valamikor, most aztán valóban eljött az ideje annak, hogy az egyébként is szétszívatott kórházak, amelyeknek mára kellett végezniük a lomtalanítással az ágyaik 60%-ának kiürítésével, amelyeknek a békeidőben is köztudottan combos forrásaikból kellett kialakítaniuk az új intenzív osztályok infrastruktúráját (továbbra is nagyon érdekelne, hogy mi az értelme annak, hogy kifejezetten járványügyi célokat szolgáló intézmények kijelölése helyett az egész kórházi rendszert agyatlanul átalakítsák), belehúzzanak a minimalizálásba. A FELESLEGES és INDOKOLATLAN ellátások minimalizálásába.

Mi a büdös francon lehet még spórolni, NER-társak? Halasztható beavatkozásokat már nem végeznek a kórházak (hogy halaszthatatlanokat igen,  vagy nem, arról megoszlanak a vélemények és tapasztalatok), az egyébként minden időkben életbevágóan fontos szűrővizsgálatokat felfüggesztették, az aggasztóan súlyos állapotú betegeket szélnek eresztették (ITT és ITT is olvasható, hova vezet mindez). Mi az, amin még mindig van pofájuk spórolni egy világjárvány idején? Mi az, ami felesleges és indokolatlan ilyenkor? Egyáltalán milyen rálátása van egy Orbán-janicsárnak arra, hogy egy kórház világjárvány idején hogyan menedzsel, hogy mi az, ami az életmentésben ilyenkor indokolt és mi az, ami nem?

De kérdezek valami mást is: miért nem egyenesen a félistennel levelezik az ÁSZ túlmozgásos elnöke, ha már? A félisten ugyanis saját bevallása szerint éppen azért indult országos kórházturnéra, mert nem bízik meg az alattvalóiban, a tőlük kapott információkban, így azokban a komisszárokban sem, akiket a kórházak nyakára ültetett, hogy felügyeljenek? Akkor nem vele kéne egyeztetni a minimalizálásról? Hiszen ő még kihűlt állapotában is kézben tart mindent, ő számolja az üres ágyakat, ő vezeti a könyvelést, ő osztja a selejtes kínai maszkot és a még selejtesebb lázmérőt, nem? Szóval akkor sem érteném ezt a hányásszagú levelet, ha azt történetesen sikerült volna felfognom az agyammal – nem sikerült, pedig hagytam magamnak időt -, hogy mire kell 36 ezer üres kórházi ágy, ha

1) a félisten szerint a legnagyobb bazdmeg idején is 7500-800 lélegeztetőgépre lesz szükség (a félisten által példaképnek tekintett laboratóriumban, a járványkezelésben nem mellesleg sikeres Ausztriában ezerre sem volt szükség);

2) a fertőzöttek legnagyobb része (jelentősen több, mint kétharmada) lábon vagy otthon párnák közt kihordja a betegséget;

3) éppen arra hivatkozva döngetik a mellüket hetek óta a sikeres járványkezeléssel, hogy mi nem fogunk Olaszország és Spanyolország és  mások sorsára jutni, mert időben léptünk és ellaposítottuk azt a tetves járványgörbét?

Most akkor vagy nem stimmelnek a hivatalosan kommunikált számok, vagy stimmelnek a számok, de akkor meg az előrejelzések nem stimmelnek. És Müller Cecília mai lamentálása sem stimmel, miszerint nézzük meg a tévében, hogy külföldi kórházakban a földön fekszenek a betegek. De miért kellene megnéznünk, miért kellene a legrosszabbra készülnünk, amikor azzal zsibbasztanak egy hónapja, hogy minket megvédett a félisten, mi nem leszünk Olaszország?

Ezek a normális napi intézkedések, és így néz ki a kormányzati-tisztifőorvosi propaganda-kommunikáció egy olyan országban, amely más, hanyatló nyugati országokkal ellentétben időben felkészült a válságra, ahol a védekezés nem pénzkérdés, ahol a közpénzes vályú felülről nyitott, hát hiszen az elmúlt 100 év legsikeresebb utóbbi 10 évében is a gazdasági növekedés gőzmozdonya voltunk? Tényleg csak erre a totálisan értelmetlennek tűnő, ellentmondásos, de legalább közveszélyes kapkodással egybekötött parasztvakításra futja most is? Meg arra, hogy kioktassák a nehéz helyzetbe került, munkanélkülivé vált embereket és családjaikat – szintén Domokos -, hogy nevezzenek ki egy családi pénzügyminisztert, költsenek kevesebbet a bevételeiknél, azaz spóroljanak (ők is), és akkor minden fasza lesz? Tényleg? Hát nem úgy volt, hogy jobban teljesítettünk, mindenki megszámlálhatatlanul sokat lépett előre? Most akkor kiderül – ezt is Domokos írja -, hogy

jelen gazdasági helyzetben egyik napról a másikra több ezer munkavállaló munkahelye szűnik meg, és ha hinni lehet a felméréseknek mindössze a lakosság egyharmadának van váratlan helyzetekre félretett pénze. Ez nagyon aggasztó. Tehát 63 %-nak semmilyen vésztartaléka nincs az olyan helyzetekre, mint a mostani.

Nem úgy volt, hogy ezek mind sorosista álhírek, a NER-sikerekre irigy proletárok és diplomás kommunisták hőzöngései? Most akkor ha az Állami Számvevőszék elnöke számára is hivatkozási alap, hogy az ország kétharmadának nincs vésztartaléka, akkor mi a kurva életen spóroljanak ezek az emberek? Minek nevezzenek ki családi pénzügyminisztert azok, akiknek nincs bevételük, üres a családi kasszájuk, de hálából kimaradtak minden idők leghatalmasabb gazdaságvédelmi akciótervéből is? Hol van a gecinizmus legmélyebb pontja, ahonnan már nem lehet lejjebb csúszni?

Ja, amúgy Országos Müller Cecília is nagyon köszöni, hogy a családok kitalálják, összefognak és megoldják az ápolásra szoruló családtagjaik ellátását. Hogy egészen pontosan hogyan fogják megoldani a daganatos beteg gyermekük gyomorszondáztatását, hogyan oldják meg távellátásban a lebénult, magatehetetlen apjuk gondozását, vagy a súlyosan bipoláris, agresszív hozzátartozójuk ápolását, azzal kapcsolatban nem adott jótanácsokat a hipókirályné.

Csak annyit szerettem volna mindezzel mondani, hogy nemigen látni a fideszes gondoskodó állam hozzájárulását ennek a pusztulatnak a kezelésében. Látom a melldöngető Facebook-plakátokat a csilliárdos kínai szállítmányokról, a patetikus, könnyesbús, összefogásra szólító, színesen üvöltő lózungokat ugyanott, a Karácsony Gergely ellen indított okádék kirohanásokat is látom, meg a propagandista pofátlanság csúcsra járatását is (ami ma reggelre az OORI leváltott főigazgatója kapcsán felöklendezett sorosozásig fajult).

Csak egyvalamit nem látok. Hogy miközben mindenki értse meg, legyen türelemmel, spóroljon, húzza meg magát, találja ki, fogjon össze, ürítse ki, oldja meg, csinálja meg, hol van ebben az egyenletben a fideszes állam – és az összes Mészáros Lőrince, akik tíz évet vidáman végigharácsoltak, most is harácsolnak – hozzájárulása? Hol van a felülről nyitott, alulról feneketlen költségvetés, hol van az állami támogatás, hol van az, hogy valamit visszaadnak az állmapolgáraiknak, ha valóban akkora a baj, hogy már a néphülyítő migránsozásukat is pihentetniük kell? A kérdés költői, a valóság prózai: ezeknek a rosszarcú alakoknak az állampolgáraik csak felesleges és indokolatlan bajt és kiadást jelentenek. Egyáltalán nem is csinálnak titkot belőle, hogy végérvényesen hátat fordítottak az állampolgáraik nyomorúságának.

Ajánlom magamat és a mai étlapot:

Rohadtul dühös vagyok

Lehet kérni, csak értelmetlen

Nem elég nekünk a járvány?

Mintha

Nem találtak semmit, ezért tovább vizsgálódnak

Zajos kesztyűbábok

Lomtalanítás

Utolsó szonett

Egy szék ára a Puskás Arénában

Nem most kell választási kampányt tartani

Olvasói vélemények:

• Lehet nem szeretni az éhséglázadást, akkor cserébe marad minden, vagy lesz még rosszabb. Volt már még rosszabb a magyar történelemben, annak csúnya vége lett. Ha arra várunk az majd egyszer megint be is következik. Megúszni nem lehet mindig mindent úgy, ahogy a rendszerváltáskor mi megúsztuk. Ráhagytuk a jövő nemzedékeire, de ezzel csak felhalmoztuk a problémát. Az egyszerű parasztnál is a szar csak egyre nagyobbra halmozódik. Ki kell azt neki szórni a földekre, hogy azok még termékenyebbek legyenek. Enélkül nem fog menni. (Zoltán)

• Ezt a világot nem a széplelkeknek találták ki. Magyarországot főleg nem. De ezt a mocskot el kell tüntetni és az egyszerű ám de rosszindulatú és vérostoba fidesz fanokkal is kell majd valamit csinálni – ez az igazi probléma. (Ken guru)

• Dr. Müller Cecília Országos Tisztifőorvost Isten bizony megsajnáltam,hogy orvosi diplomája mellett abszolút tájékozatlan a fertőtlenítőszerekről és azok használatáról, és csak a Hypót ismeri. Igaz ugyan én csak általános iskolát végeztem, de tudom Hyperol, Neomagnol,Hipermagán-ezeket lehet gyümölcsük, zöldségek, tojás, és eszközök fertőtlenítésére használni.Influenza, bakteriális,-vírusfertőzés és egyéb fertőzések esetén a fogkefét és a fogmosó poharat naponta kell fertőtleníteni. Gyógyulás után új fogkefét kell használni. Elnézést kérek, hogy beleszóltam az Országos Tisztifőorvos tájékoztató munkájába. (Zebike)

A nap kommentje Vagyim Zaglagyintól a Pesti úti idősotthonban folytatott hatósági vizsgálattal kapcsolatban:

Csak sikerül a végén becsempészni egy illegális 10 dolláros bankjegyet valamelyik otthonlakó Bibliájába!

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.