Április 23,  Kedd
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Mi a magunk útját járjuk. Akár van értelme, akár nincs

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,462,800 forint, még hiányzik 537,200 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Szép estét mindenkinek!

Ma is, már a megszokottak szerint téjékoztatást tartott az operett törzs, amely ismételten nevetségesre sikeredett. Nem volt jelen Kovács Zoltán kommunikációra képtelen kommunikációs államtitkár, itt volt azonban a már megszokott rendőr ezredes, valamint a gyermekeket álomba ringató hangú tiszti főorvos is. Biztosan nagyszerűen teljesítenek mindketten a szakmájukban, csak a köz tájékoztatása nem igazán megy nekik. Mert míg külföldön az ilyen tájékoztatókon valós számokról, a fertőzés gócpontjairól és a meghozott intézkedések pontos magyarázatairól van szó, addig nálunk megmutatják hogyan mossunk kezet, valamint a HPV oltásról, továbbá az apás szülésről hadoválnak a szakértők. Tényeket a személyi jogok megőrzése céljából nem közölnek, a feltett kérdésekre pedig már napok óta egyszerűen nem válaszolnak. Nem mondják persze ezt ki, egyszerűen valami egészen másról kezdenek el beszélni.

A mai napig nem tudjuk, kik a fertőzöttek pontosan (nem név és lakcím szerint, természetesen. Nem és életkor szerint tudni kellene) és ők hol élnek (mely területek érintettek), mint ahogy a pontos számukat sem igazán lehet tudni. Nem tudni pontosan hány lélegeztetőgép áll rendelkezésre és ezek hol találhatóak, megtudhattuk viszont, hogy sok maszk érkezik. Hogy mennyi a sok? Nem tudni, de nem is tartozik ez ránk, a lényeg, hogy földrajzilag sok maszk van. Hogy ez mégis mit jelent, arról fogalmam sincs, talán az olvasók ezt jobban értik. A tiszti főorvos szerint ők tudnak mindent minden betegről és ez a fontos, a sajtó munkatársainak pedig nem az a dolga, hogy ezt kérdezgessék, hanem az, hogy tájékoztassák az embereket. Oké, de miről tájékoztassuk az embereket? Mert fontos téma az apás szülés, valamint a HPV oltások is, csak kevéssé értem, hogy egy világjárvány idején mégis mihez van bármi közük is? Mert biztosan fontos a munkanélküliségi ráta vagy a hajléktalanok száma is országos szinten, csak ez a sajtótájékoztató elviekben a koronavírussal kapcsolatban lett megtartva.

De a tiszti főorvos szinte könnyeivel küszködve jelentette be, hogy izolálták a koronavírust, mely eredményt megosztanak más országok tudósaival is. Biztosan csak én nem értem mi ezen a siker, hiszen máshol már a védőoltást tesztelik. A koronavírust nem a magyar virológusok fedezték fel, el kell keserítenem a drága tiszti főorvos asszonyt és vélhetően a védőoltást sem mi fogjuk kifejleszteni. Arra pedig kíváncsi lennék, hogy kinek küldik el az élő, vagy a halott vírust, mert már szinte a világ minden pontján jelen van és izolálták is. Lehet, hogy Afrikában akad még olyan terület, ahol nem találkoztak vele, oda talán sikeresen elküldhetjük, csak hát nem tudom ez mégis miért akkora siker. Inkább az óriási sikerek elérése és két könnyezés között koncentrálhatnánk arra, hogy teszteljük az embereket vagy arra, hogy beszerzünk elegendő mennyiségű lélegeztetőgépet.

Az olaszok, valamint a WHO is két dolgot emelt ki leginkább: készüljünk fel amennyire csak lehetséges és teszteljünk minden gyanús esetet. Nos, minket nem érdekel a felajánlott út, mi a sajátunkat járjuk. Nálunk a mai napig gondtalanul lehet sportolni tömegesen – bár nem ajánlott – vagy lehet délután háromig vendéglátó helységben étkezni mindenféle gond nélkül. A magyar ember nem zárkózik el, nem redukálja a kapcsolatai számát, a magyar ember küzd, harcol a láthatatlan vírussal, amiben óriási segítséget nyújt a piacon vásárolt csirkefarhát és a fél kiló kenyér is, amelyért mindössze fél órán keresztül kellett sorban állni egymás nyakában, egy tucat idős emberrel egyetemben. Látjuk magunk körül a példákat – a rosszakat és jókat egyaránt – azonban mi a saját utunkat járjuk. Hogy mi lesz ennek a vége? Heteken belül minden bizonnyal ki fog derülni.

Mai cikkeink:

Tessék mondani, velünk most mi lesz? 

Választhatunk

Nem elég, ha mi figyelünk az idősekre

Egyre többen csúszunk lefelé, akárhogyan kapaszkodunk is

Új fázisba léptünk

Pofázni vég nélkül

Higgadt vidék

Bődülj torony

Olasz sapka, török átok

A vírust kellene legyőzniük, nem a saját honfitársaikat

A mai legjobb kommentek:

Minden reggel áttekintettem a kialakult helyzetemet és kiértékeltem, hogy korábbi megállapításaimnak megfelelően továbbra is és kizárólag akkor lennék nyugodt, ha ez az alak(Kovács Zoltán szerk.) többé nem tekintene át és nem értékelne, pláne nem nyilatkozna semmit.(Zoltán)

Tegnap gyógyszertárba kellett mennem. Eljutottam néhány Patikába, sorban állás, fogdostam több tucat kilincset, elolvastam számtalan felhívást, miszerint:
„Kézfertőtlenítő nincs!”
„Szájmaszk nincs!”
„Védőkesztyű nincs!”
Körülöttem bevásárlók tömege agyon pakolt kosarakkal, hosszú sorokban a polcok között, pénztárak előtt (Tesco). A kormányzati tájékoztatónak köszönhetően megtudtam, hogy „vigyázzunk magunkra”. Így üres kézzel inkább hazamentem (néhány doboz vitaminnal), és otthon háromszor is jól kezet mostam. Lehet ha ki sem megyek, csak elmormolok néhány imát, több haszna lett volna 🙂 (Hopkincs)

Bemásolom az üzenetet, amire ébredtem ma reggel az Ausztráliában élő barátnőmtől:
“Uj Zealnd kormany bejelentette, hogy mindenki, aki a virus miatt arra kenyszerul, hogy otthon maradjon es emiatt kiesik a jovedelme, heti $600-t kap az allamtol tamogataskent.
A tendencia eddig az volt, hogy amit NZ bejelent, azt kis faziskesessel itt is bejelentik “

Hasonló üzenetek érkeznek szerte a világban élő barátoktól, ismerősöktől. Szörnyű dolog azzal az érzéssel szembesülni, hogy mindenkit szerencsésnek tartok, aki nem itt él. Mind a szociális háló, mind a szervezettség, mind az ellátottság tekintetében. A leginkább viszont azért, mert mindenhol felelősen, egységben, összetartva éli meg ezt a felfoghatatlan helyzetet az adott társadalom. Itt nem. Borzalom.(Rita)

Hány éves vagy királyfi?
Ez a kormány operatív törzsek felállításán kívül (amikben még véletlenül sincs szakember) semmit sem tesz. Egyetlen állampolgáráért sem.
Illetve bocs. Csányi felajánlotta a frissen beszerzett luxuskórházát járványkórháznak. Meg van oldva drága jó pártunk és kormányunk, és azok családtagjainak, valamint szomszédainak elhelyezése vész esetén. És az Uniós támogatás is biztos kezekbe fog kerülni.
Nem akarok morbid lenni, de azt hiszem egyszerűbb, ha elkezdem hímezni a szemfedőmet.:( (Judit)

A nap kommentje pedig Másikszempontté:

Én az alapvetően racionális énem ellenére hiszek az intuícióban, de most egész egyszerűen nem tudok elképzelni olyan szcenáriót, hogy ez az alapvetően gonosz, önző, gerinctelen, autokrata és korrupt személyiségekkel terhelt rendszer át tudna lépni a korlátain, és az emberek, azaz a teljes társadalom szolgálatába állna.Embertelen kutyából nem lesz emberarcú szalonna.

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.