Április 25,  Csütörtök
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Se nyíltan, se sunyi módon ne provokálják az uraságokat

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,528,300 forint, még hiányzik 471,700 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Jó estét kívánok mindenkinek! Lényegtelen hülyeség, de azért szóvá teszem. Szerintem nem fog átsegíteni a pandémia szakadékán senkit, a koronavírust nem fogja legyőzni, a forint sokadik történelmien unortodox zuhanását nem fogja megállítani, de pláne az emberek biztonságérzetét nem fogja növelni, ha az ország világhírű feljelentői ez idő tájt is feljelentősdit játszanak.

Például azok, akik bűncselekménnyel vádolják a Magyar Orvosi Kamara vezetőjét. Mint ahogyan Tényi István, alighanem életvitelszerűen feljelentéssel foglalkozó, fideszkárosult (úgy értem, a Fideszből három éve indoklás nélkül kizárt) honpolgár teszi, aki szerint Kincses Gyula rémhíreket terjeszt. Pusztán azért, mert az általa vezetett szakmai szervezet kormánynak címzett 11 pontos javaslatában arra figyelmeztet: az ismertté vált esetek száma alapján a járvány Magyarországon a gyors kibontakozás szakaszában van. A MOK szerint a fertőzött, de még nem azonosított betegek száma már akár az 1 000 főt is elérheti, ez a szám pedig egy hét múlva az epidemológiai statisztikai modellek alapján a 7-8 ezer, két múlva akár az 50-60 ezer is lehet. Ha erre a feljelentés a válasz, vagy még rosszabb esetben az a válasz, hogy Gyurcsány, akkor a fene megevett minket.

Ez a feljelentősdi pontosan annyira beteg, mint amennyire elfogadhatatlan az Orbán Viktor által felállított akciócsoportok közül a kommunikációs gerillakommandónak, illetve az ő vezetőjének hisztérikus őrjöngése, amit a neki címzett kérdésre való nem válaszolás szellemében ráadásul egyértelmű, hiteles és megbízható tájékoztatásnak csúfolt. Nem akarok okosabb lenni a járványügyi szakembereknél, még káromkodni sincs kedvem, nehogy a liberálfasisztázás okán a kövek alól előmászott ügyeletes trollok eltartott kisujja sérüljön.

Simán elborzaszt, hogy felelős politikai pozícióba kinevezett figurák ennyire nincsenek tisztában a saját szerepükkel, feladataikkal, hatáskörükkel, egyáltalán azzal, hogy mit engedhetnek meg maguknak, és mi az, amit soha, sehol, semmilyen körülmények között. Akkor sem művelhetné senki azt, amit Kovács tegnap művelt, ha netán demokratikusan megválasztották volna. De Kovács Desikerült? Zoltánt senki nem választotta meg (ellentétben a Magyar Orvosi Kamara vezetőjével; ugyanitt primitív gyurcsányozás kapható, ugye), hanem kinevezték. És onnan, abból a pozícióból vizel bele a magyar emberek szájába. Félreértés ne essék: nem az ellenséges sajtó szájába, nem a diplomás kommunisták szájába, nem Soros külföldről pénzelt zsoldosai és nem is Gyurcsány szájába. Hanem annak a közvéleménynek a szájába, amely közvéleményt  joggal foglalkoztatja, hogy Pintér NER-társ miért részesül eltérő bánásmódban, mint a koronavírus elleni harc első vonalában, védőfelszerelés nélkül küzdő, minden irányból veszélyeztetett, túlhajszolt, kizsigerelt orvosi személyzet.

Bármilyen unalmas, azért hozom szóba újra, mert egyrészt végtelenítve újranéztem az operatörzs sajtótájékoztatójának vonatkozó pár percét, ami csak egyre súlyosabbnak tűnt, másrészt mert Kovács Zoltán főnökének a világon semmi problémája nincs azzal, hogy a fegyverhordozója arrogánsan lenézi és megveti az ő drága népét:

A kormánynak a kommunikációja továbbra is az emberekre összpontosít majd, ezért mindenkit arra kérek, hogy se nyíltan, se sunyi módon ne provokálják a védekezésben dolgozókat, ide értve a kormány tagjait is.

Amellett, hogy rendkívüli módon helyeslem azt a hat kormányzati intézkedést, amelyet ma a parlamentben Orbán bejelentett (kicsit furán, nehezen vette a levegőt, remélem, nem beteg a doktorminiszterelnökúr), és én is elkerülhetetlennek találom ezeket a rendkívüli korlátozásokat a járvány terjedésének lassítása szempontjából, szeretném jelezni, hogy a miniszterek mindenható elnöke Kovács Zoltánostul és Kocsis Mátéstul és Harrach Péterestül hatalmas tévedésben van. Már amennyiben azt feltételezzük, hogy ez egy komoly ország, amelynek élén egy kormány áll, nem egy önérzetes, hatalommániás amatőr színházi társulat. Egy válsághelyzet kellős közepén a kormánynak nem az a dolga, hogy megsértődjön, hanem hogy egyenesen beszéljen. És ha X vagy Y szereptévesztett janicsár nem tud közérdekű kérdésekre válaszolni, akkor mondja azt, hogy nem tudja a választ, de kezét-lábát töri azért, hogy mielőbb kiderítse. Aki nem tud közérdekű kérdésekre válaszolni, viszont kikéri magának, hogy őt provokálják, ahelyett hogy bocsánatot kérne azért, mert amit reggel állított, azt estére szembeköpte, aki szerint egy világjárvány közepén a sajtó kioktatása és megalázása a feladat, az vagy aljas, vagy minden tekintetben alkalmatlan a feladatára. Miért? Azért, mert itt nem Soros nevetésének megakadályozása, nem a brüsszeli bürokraták kockázat és következmény nélkül gyalázása, hanem emberi életek sorsa a tét.

Amit pedig csak súlyosbít, hogy a kormány emberekre összpontosító kommunikációja ma is maga alá rottyantott. A koronavirus.gov.hu hivatalos, az egekig magasztalt kormányzati oldal, mint hiteles tájékoztatási forrás ma csúcsidőben omlott össze. Mielőtt összeomlott volna, még ma reggel 8 óra előtt készítettünk egy képernyőfotót. Ezen az látható, hogy nem csak hitelesek és megbízhatóak a kormány információi, de rendkívül naprakészek is:

Aztán közvetlenül mielőtt összeomoltak volna tájékoztatásilag ma 12 óra után nem sokkal, készítettünk még egy képernyőfotót:

Egyáltalán nem provokációból raktam ide ezt a két fotót, egyiket se én hamisítottam. Mindössze azt szeretném jelezni, hogy tényleg vissza kéne venni a nagy arcból, mindannyiunk érdekében. Tudom, hogy Dömötör Csaba rogánista államtitkár szerint hackertámadás történt (hogy ki és mi a fenéért akarná meghekkelni ezt a remek oldalt, soha nem fog kiderülni), de akkor is. Most tényleg szerénynek és alázatosnak kellene lenni, mert a jelek szerint bőven van mire. Ez már nem az a műsor, amit felvettek öt éve, azóta is végtelenítve tolják, csak néha elemet cserélnek a hasbeszélő készülékekben. Ez élőben megy, teljesen más hozzáállás kellene. Ezt a forgatókönyvet most nem Habony írja, hanem az élet. Mivel nem feltételezem, hogy a halottak feltámadnak, vagy hogy a koronavírus fertőzés egyik napról a másikra elmúlik – akkor sem, ha a mindenható nemzetvezető személyesen átvenné a vírust, mer az ő széles válla esetleg jobban bírja -, arra kell gondolnom, hogy a háttérben igen gyakran a hozzá nem értés, a kapkodás üli az ő torát a társadalom biztonságérzete fölött. Az arrogancia és a hazudozás itt már nem segít. Már csak azért sem, mert ahogy Esterházy írja: kutya nehéz úgy hazudni, ha az ember maga sem ösmeri az igazságot.

Szóval érteni vélem, hogy a doktorminiszterelnök szerint, aki nem virológus (de látott már ilyet éppen ma, különben meg mindenhez is ért), az van, hogy olyan a vírus természete, hogy nem tudjuk szűrni, tehát nem lehetséges kiszűrni, de akkor nem értem, hogy Pintérnél hogy sikerült mégis kiszűrni a mit? Mert ha nem tudjuk kiszűrni, és az országos tisztifőorvos – akit ma pár nap dugdosás után előkaptak a sufniból Kovács helyett, úgy is, mint egészségügyi szakembert – megerősítette, hogy a lappangási idő végéig nem kimutatható a vírus, akkor Pintér esetében miért nem várták meg a lappangási idő végét a teszttel? Mert a vírus természetébe az is beletartozik, hogy közemberekben lappang, Pintérben meg nem lappang? Akkor az Egészségügyi Világszervezet is hülye? Ők se tudják, hogy nem lehet kiszűrni a vírust? Akkor miért javasolják, az országoknak, hogy minden gyanús esetet teszteljenek, mert ez a leghatékonyabb módszer a járvány lelassítására?

Mindegy. Müller Cecília ma annyira összezavart az operatörzs sajtótájékoztatóján, hogy megint több kérdésem lett, mint ahány megválaszolódott. Pedig törekszem, tényleg. De akkor se értem, hogy az miért nem baj, hogy orvosok megfelelő védőfelszerelés nélkül napkogi kezelhetnek teszteletlen koronás betegeket egyes kórházakban? Majd biztos megértem, ha megnézem a ma esti eligazító vitaműsort a párttévében, az alábbi ajánló alapján biztos jól fogok aludni.

A mai étlap:

Vakulj, paraszt!

Összefogás

Gumikesztyűkkel táncoló

Matolcsy György: Magyarország meg fogja nyerni 2021-et!

Vagy drasztikus intézkedésekkel, vagy sehogy

A lónak a… lázmérőjét, avagy bombabiztos recept koronavírus ellen

Csigakonzerv

Az ihlet perce

Hogyan is lehetne másként?

S szabad nemzetnek csúfoljuk magunkat

A nap olvasói hozzászólásai, amelyek között saját hatáskörben, önkényesen, senkivel nem egyeztetve, illiberálisan válogattam:

• Igen. A stróman jelleg kiterjedt mindenre, egyházi, „állami” ingatlanokra is. Kevesen veszik észre. Ma már mindegy, kinek a nevén van, egy személy rendelkezik vele. A magántulajdon is nemzeti lett. (Kiss Lajos)

• Bokros Lajos mióta hangoztatja, hogy nem erős országra hanem okos országra van szükség!!!!Viktor mindent erőből akar megoldani ezért nem kellenek a szakemberek csak karhatalom! (Tamás)

• A hülye németeknek mentőterv kell, de mimagyarok úszunk az árral (szemben) 12 pontos javaslatcsomagon ülve, egyensúlyi mutatókkal evezve és kanyarban előzzük 2020-at, hogy nyerjünk. Vagy valami ilyesmi. (Sirius)

A nap kommentje Elektől:

No para, nyet pánik! Emberminiszter már toborozza az önkénteseket. Úgy látszik, hogy a 6000 fölösleges orvos elment horgászni.
Addig is mindenki nyomja meg otthon a popóját, gyerekek csetelgessenek, nyuggerek álljanak ki az erkélyre kornyikálni, mint a hanyatló nyugatiak, ha kiszáradt a torka, álljon át a szomszéd erkélyre, nemsokára fel lesz újítva az Operaház is és az egyházi ökörségvédelem is meg lesz védve, halleluja. 

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.