Április 27,  Szombat
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Hogyan is lehetne másként?

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,544,300 forint, még hiányzik 455,700 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

A megszokott vasárnapi csend még jobban érzékelhető, mint általában. Vészhelyzet van a járvány miatt, így szegény spanyolok már a szombat estéjüket sem tudták a kedvenc szórakozásukkal, a különböző nyilvános helyeken eltölteni. Már szombat reggel óta egy kávézó sem volt nyitva, gyakorlatilag csak a gyógyszertárak és az élelmiszer-boltok, no meg a trafikok működnek, az utóbbiak elvileg élelmiszert is árulnak, ezért.

Szombat éjjel az egész országban volt egy kis éjszakai koncert, sokan kiálltak a teraszukra, ablakukba, tapsoltak, lábast vagy egyéb cuccot ütögettek ritmusra, így köszönve meg az egészségügyi dolgozók nagyon nehéz munkáját.

Tizenöt nap vészhelyzeti állam, állapot, ahogy tetszik. Majd csak lesz valahogy… az állandó szerződéssel rendelkezők megkapják a teljes fizetésüket, így a tanárok, a könyvtárosok, a bolti dolgozók, stb. A fodrász, ha nem fél, kinyithat, aki nem akar, az nem. Még alakul, még szokjuk, sokan tudunk otthonról is dolgozni.

A „majdnem” legutóbbi adatok: több, mint 9191 fertőzött és  334 halálos áldozat. A fél, ha nem az egész ország a TV előtt ül és figyeli a járvány terjedését, az aktuális eseményeket.

Gondoltam, megnézem, mi újság a témában Magyarországon – 39 esetről számol be az index. És arról is, hogy a vészhelyzet elhárításáért felelős kormánytag a miniszterek elnöke.

Ki más is lehetne? Hogyan is fordulhatna elő, hogy bármiben nem ő dönt? Egészen biztosan mindent tud ezzel a témával kapcsolatban is, mindenhez ért, mindent meg tud oldani és mindenkit meg fog védeni vagy menteni vagy gyógyítani. Az istenek már csak ilyenek, mindenhatóak, egy nekem nagyon tetsző szóval kifejezve omnipotensek. Mindenre és bármire képesek, mert korlátlanok a képességeik.

Remélem, a rajongói tábora nagyon boldog, újabb nagyszerű győzelem várható attól, akiben feltétel nélkül hisznek és bíznak. Ha mégsem, ha lesznek áldozatok, ha tovább terjed az országban a járvány, hát, minden háború áldozatokkal jár. A vezér személyesen intézkedik és dönt mindenben, ezért csak nagyon jó lehet minden.

És ha mégsem úgy lesz? Akkor vajon az imádóknak eszébe fog-e jutni az, hogy egy kifejezetten egészségügyi vészhelyzetben nem az Istenükre van szükség, hanem szakemberekre? De miért is jutna eszükbe egyébként, amikor tíz éve szinte sehol sem szakemberek irányítják a dolgokat, hanem ugyanannak a Vezérnek a kedvencei, rokonai, családtagjai?

Tulajdonképpen tíz éve tart Magyarországon a vészhelyzet, az uram-bátyám rendszer, a lopás, az arrogáns, a mások érdekeit semmibe vevő politizálás és jogtiprás, miért is lepődnének meg éppen most azok, akik ezt elfogadhatónak tartják? Mitől jutna eszükbe, hogy pont ennek a katasztrófának a kezelésében lenne szükség bárki másra? Minek ide egy járványügyi szakember, egy tisztifőorvos, egy válságkezelésben tapasztalt ember vagy bárki más?

Orbán Viktor eddig is megoldott mindent, „tette a dolgát”, ahogy szereti mondani. Nyerészkedett mindenen, a legkisebb dologtól, ami az útjába került, a lehető legnagyobbig, amit engedtek neki az őt csicskának használó nagy hatalmú „barátai”.

Elgondolkodtam azon, vajon a COVID19 esetében ez hogy fog működni? Kitől kap valami jutalékot, vagy mit ad ő cserébe a koronavírusnak azért, hogy hozzásegítette egy kicsit még nagyobb hatalomhoz?

Meg fogjuk látni az újabb nagyszerű győzelmét, ebben már most biztos vagyok. Lesznek, akik ennek is bedőlnek majd. Hacsak ágynak nem dőlnek – senkinek nem kívánom, őszintén mondom – és talán ráébrednek arra, hogy régóta rossz kezekben van az életük irányítása, a sorsuk alakítása, a védelmük és az ép eszük egészsége.

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.