Április 25,  Csütörtök
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Rálicitáltak Orbánra

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,528,300 forint, még hiányzik 471,700 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Szép estét! Na, mit mondtam, sok is lesz belőlem mára. Majd visszafogom magam. Most azonban vasárnap van és még este is, jár a megszokott jóéjt puszi.

Bevallom, úgy röhögök, hogy még a könnyem is folyik. Kezdődött azzal, hogy megtekintettem bölcs vezetőnk nőnapi műsorszámát a Facebookon, nehogy hülyén haljak meg, ha ez lenne az utolsó napom. Fontos és főként iránymutató köszöntőt sikerült kimunkálnia a stábnak, az ember szinte visszaröppent a múltba, amikor Vágási Feri és Lenke néni foglalta össze egy mondatba a tanulságot:

Viktor Orbán Viktor – egészen mostanáig nem is tudtam róla, hogy ilyen különleges neve van a Fidesz tulajdonosának – szereplése annyira jól sikerült, hogy több kollégája – köztük Deutsch Tamás, a nők nagy barátja – úgy gondolta, nem tudja felülmúlni (vagy egyszerűen nem érezte szükségét vesződni pár saját gondolattal) és ezt a videót tette fel a saját, hivatalos Facebook oldalára.

Jegyezzük meg a történeti hűség kedvéért, mit mondott Viktor Orbán Viktor:

Margaret Thatchertől azt tanultam, ha azt akarod, hogy egy dologról sokat beszéljenek, akkor bízd egy férfia. Ha azt akarod, hogy elintézzék, akkor bízd egy nőre.

Miután rögzíthetjük magunknak, hogy a magyar miniszterek elnöke még úgy is képes hazudni, hogy közben valakire hivatkozva idéz egy mondást, nézzük, valójában mit mondott az egykori brit miniszterelnök:

A politikában, ha azt akarod, hogy valamiről beszéljenek, szólj egy férfinak, ha azt, hogy
valamit elvégezzenek, egy nőnek.

Látszólag minimális a különbség a két szöveg között, valójában egészen mást jelent az eredeti és más jelent az, ami elhangzik a miniszterelnöki köszöntőben. A Vaslady a politikáról, kifejezetten a politikáról beszélt. Viktor Orbán Viktor valami egészen másról. Ha visszagondolunk arra az eszmefuttatására, hogy a nők nem alkalmasak vezető politikusi szerepre, mert túlságosan érzékenyek, arra a kijelentésre, hogy esküvő idején a nők dolga a sírás és arra, hogy ő nem foglalkozik nőügyekkel, azonnal érthetővé válik, miért hamisította meg még az idézetet is. Akkor is így van ez, ha idő közben valaki felhívta a figyelmét arra az el nem hanyagolható tényre, hogy több a női szavazója, mint a férfi, ezért váratlanul nagy karriert futott be Novák Katalin és Varga Judit.

Viktor Orbán Viktor kijelentése mögött sok minden ott van – a nőkre kell bízni a csekkbefizetést, a nagymosást, a bevásárlást, a családi ünnepek szervezését és az élet minden olyan tennivalóját, ami a mindennapokban jelen van, mert ők legalább elintézik -, csak az eredeti tartalom nincs.

És ez még távolról sem a dolog vége, mert kedvenc pártlapom rá tudott tenni egy szívlapáttal. Főcím az Origón:

Mit mondott Orbán Viktornak a legendás brit miniszterelnök, Margaret Thatcher?

Komolyan, nem füllentek:

Kérdés: no, mi a bánatos lótúrót mondhatott a volt brit miniszterelnök a mi büszkeségünknek? Az idézett mondatot biztosan nem, mert az a legtöbb forrás szerint (nem magyar források) 1965. május 20-án hangzott el a National Union of Townswomen’s Guilds konferencián. Szó szerin így szól:

In politics, if you want anything said, ask a man. If you want anything done, ask a woman.

Viktor Orbán Viktor ebben az időben a második életévét taposta, valamint a papsajtot az árok partján a faluvégi házuk előtt.

Itt most két kérdés vetődik fel: miért érzi szükségét Viktor Orbán Viktor annak, hogy még egy kétmondatos köszöntőben is hazudjon, valamint miért érzi úgy az Origo szolgálatos hírgyárosa, hogy az eredeti hazugságot jó lenne megfejelni egy másik, még nagyobb hazugsággal?

Az a szép ebben az egészben, hogy a mai magyar nyomorúság kulcsa lényegében pontosan ez. A miniszterek elnöke, az ő médiája és a hazugság. Azt hiszem, nincsen szükség több magyarázatra.

Szép álmokat!

Mai étlapunk:

Nem Orbán feküdt keresztbe az uniós javaslatoknak?

Az önfényezésen kívül van még valami a tarsolyban?

Reménysugár a romok között

Különleges bánásmód

Ha nem Soros és Gyurcsány, akkor a menekültek

Szili Katalin, a hazacsábító

A tél szépsége

Narancssárga és kék

A boldog nőnap árnyékában

Kommentválogatás:

A fiatalok (azok különösen, akik kint tanultak), nem fognak hazajönni. Nem csak a jobb körülmények (no pláne a megtapasztalt demokrácia) miatt, hanem mert aki dolgozik, azt megbecsülik. Legkisebbem 2 éve dolgozik egy nagy cégnél, pár napja kapott egy sms a nagyfőnöktől, aki megköszönte a kemény munkáját. Nálunk a nagyfőnök azt sem szokta tudni, hogy mit csinál a kezdő mérnök a cégnél.
Úgyhogy elveszítettünk egy egész generációt.
A következőt az oktatás miatt fogjuk elveszíteni.
Nem látok kiutat. (Judit)

Vajon a koronavírus által okozott esetleges gazdasági válságba bele fog rokkanni ez a kormány, ahogy a szocik belerokkantak a 2oo8-asba? Valamikor vége lesz ennek az újkádári-urambátyám hibrid rendszernek Magyarországon? Jó lenne, ha végre tényleg nem csak névben fiatalok vennék át a vezetést. Óriási munka lesz rendbe tenni azt, ami itt el lett cseszve az elmúlt években. Lehet elölről kezdeni az egészet? (Steve)

Nem valószínű sajnos. A magyarok túlnyomó része vagy egyetért ezzel a fasiszta tempóval, vagy magyar szokás szerint legyint mindenre, de tényleg mindenre. Az elmúlt tíz évben talán az internetadó volt az egyetlen, ami elérte az ingerküszöbüket. A jogállam lerombolása, az egészségügy, oktatás szétverése, Magyarország Európa segglyukává züllesztése tökéletesen rendben van.

Majd akkor lesz itt változás, ha a magyarok igényei megváltoznak. Akkor kibaszott gyorsan meg fog változni minden. Addig soha, semmitől. (Antifasiszta)

A nap kommentje Annától:

Természetesen, a szegénység és a munkanélküliség problémáit helyben kell megoldani. A migráció ennél sokkal bonyolultabb kérdés, amit már a témával kapcsolatos rengeteg nemzetközi egyezmény is tükröz. Egy nem háborús vagy polgárháborús példa: a 60-as és 70-es években hány török vendégmunkás érkezett Németországba? Akik rengeteget dolgoztak azért, hogy az ország ma ott tartson gazdaságilag, ahol tart. Gazdasági migránsok voltak, sokuk le is telepedett ott, családjuk lett és több generáció óta ott élnek. Nemigen romboltak a német identitáson.

Azok a menekültek, akikkel én dolgozom, bizony, 90-95 százalékban háborús viszonyok között éltek, elvesztettek szinte mindent és/vagy mindenkit maguk körül.

Ez egy nagyon súlyos probléma, senkit sem lehet egy kalap alá venni a többiekkel – mindannyian EMBEREK, a maguk szerencsétlen sorsával. Amennyit én tudok az Afrikát segélyező programokról, akciókról, az elég elkeserítő abból a szempontból, hogy a pénzek, segélyek, szállítmányok egyszerűen eltűnnek a korrupt politikusok, rendőrök, katonák és egyéb mocskok miatt.

Nagyon összetett kérdés, és kontinensenként is különböző kell legyen a megoldás, szerintem. A tűzoltás, a kapkodás, az át nem gondolt vagy össze nem hangolt tettek nem sokat segítenek – és ma zömében ennek vagyunk tanúi.

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.