Április 19,  Péntek
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Amikor nem a világnak, hanem a demokráciánknak lesz végleg vége

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,340,346 forint, még hiányzik 659,654 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Jó éjszakát kívánok! Mindenkinek.

Hogy a fene essen belé! Nem elég, hogy be van borulva, szakad az eső, és akkor még feltornásszák az idegeimet a plafonra a huhogók. Olvasom a címet, júliusra itten lesz a világvége. Megint, basszus, azért évente vagy havonta mégsem bírunk ki kettő finist. Ugyan az idén még nem volt, de tisztelettel kérném, hogy a júliusit is halasszák el. Van dolgunk itt a földön elég, előbb valamilyen formában ezeket be kellene fejeznünk, mielőtt itt a világnak és Magyarországnak a vége. Fuss el véle!

Megmondom őszintén, hogy nagyon aggódom egy halért. Pont egy pontyért. Mert pont elveszett a ponty. Én az egyedüli, mindenre felkészült operatív egytörzs, kérem szépen, keressük meg a gyékényesi kavicsbánytóból eltűnt harminc kilós halat. A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal Állami Halőri Szolgálata (Nébih) arra kéri a horgászokat – a ponty nevében is – hogy találják meg a halat. Ez egy különleges és ugri-bugri ponty, mert már 2017 óta több alkalommal kifogták, és a vízbe visszaengedték. Hol a büdös francban lehet? Állítólag 2018-ban egy Szabolcs-Szatmár megyei halastóban akadt horogra.

Nagyon nagy a kár, mert, ha nem kerül elő pont az a ponty, akkor meg nem erősített hírek szerint, bevonják a nyomozásba az Interpolt is. Mert azt mondja a Nébih a közleményében, hogy

minden horgászatot szerető ember érdeke, hogy a nyilvántartott halgazdálkodási vízfelületeink halállománya fennmaradjon, és az ÁHSZ célul tűzte ki a horgászattal-halászattal kapcsolatos feketegazdaság felszámolását, ebben kérik most a horgászok segítségét.

Drukkolok, most sajnálom csak, hogy soha nem ütöttem el az időt egy frankó, és csendes horgásztó partján. Más kukacát belelógatva a szép tiszta vízbe. És ez most teljesen komoly. Wanted! Hungarian carp. Várjunk azzal a júliusi véggel!

Nekem nagyon gyanús Áder János, javasolnám végezzenek házkutatást a köztársasági elnöki palotában. Hátha aranyhal lett közben a pontyból. Mit kívánsz, édes gazdám? – még meg is szólítaná a halak állami kipecázó mesterét. Mit is kívánna Áder? Vagy mi tőle. Elvárásilag.

Ferenc pápa meghívása, egy-két ritka és széles elnöki mosollyal a Vatikánban, kipipálva. A meghívás meg a mosoly is. Magyarország, azaz Orbán bejelentett príma klímaterve, kipipálva. Be- vagy kizöldül a narancs, mindegy, így is, úgy is penészes már, azt meg nem esszük. A nemzet egységének az államszervezet demokratikus működése őrzőjének rejtőzködő életmódja, kipipálva. Fideszre, Orbánra bólogatás és aláíró golyóstollnok, kipipálva.

A hallgatás koronázatlan elnökének lenne itt még tennivalója. A koronavírus közeliben. Történtek az elmúlt hetekben a magyar emberek véleményét felforgató események, olyanok, amelyek nem bújtak meg Orbán és a Fidesz zsákjában. Szándékosan kieresztették az egész országra; a gyöngyöspatai romákra és a börtönbizniszre saját kommunikációs gyűlöletüket. Ami nem az. Mert a Központi Nyomozó Főügyészség elutasította Horváth Aladár Orbán Viktor elleni feljelentését – írja a Népszava.

A roma polgárjogi aktivista azért fordult az ügyészséghez, mert szerinte megalapozta a hivatali visszaélés és a becsületsértés gyanúját, amikor a miniszterelnök az iskolai szegregáció miatti kártérítésekkel kapcsolatban arról beszélt, hogy Gyöngyöspatán az „etnikailag meghatározó népcsoport tagjai” nagy összeghez jutnak „mindenfajta munkavégzés nélkül”, ami nagyon igazságtalan.

Az ügyészség megvizsgálta, hogy megvalósult-e a közösség elleni uszítás tényállása, de végül arra jutottak, hogy nem. Az indok: a kijelentés nem alkalmas arra, hogy az emberek nagyobb tömegében a szenvedélyeket olyan mértékben tüzelje fel, hogy az gyűlölet kiváltására, ezzel pedig a társadalmi rend és béke megzavarásához vezessen.

Hát akkor mi? Ez még nagy menet lesz ezekkel a hergelős keresztény istennyilákkal . Hanem…

…az Országgyűlés kedden a kormány kezdeményezésére felfüggesztette a börtönviszonyok miatti kártalanítások kifizetését. A kártalanítás rendszerét ugyanaz a kormány hozta létre, amely most elfogadhatatlannak nyilvánította. 

Ezek után senki nem lehet biztos abban, hogy a jogerős ítéletben foglaltakat úgy hajtják végre, ahogy az az ítéletbe bele van rögzítve. Megkérdőjeleződött a bírói hatalom sérthetetlensége, és ezzel a legmocskosabb törvénytervezet kerül Áder János köztársasági elnök elé. Pedig ez nagy szó az Orbán-éra jogtiprásai között.

Ádernek most állást kell foglalnia. Ebből nem húzhatja ki magát. Bár nincsenek illúzióim továbbra sem áldástalan elnöki tevékenységéről, de kötelessége lenne az Alkotmánybírósághoz fordulnia, és előzetes normakontrollt kérnie.

  • Az előzetes normakontroll legismertebb fajtája az elfogadott, de még ki nem hirdetett jogszabályok vizsgálata, amelyre a köztársasági elnök tehet javaslatot. Ha a köztársasági elnök a parlament által elfogadott törvényt alkotmányellenesnek tartja, akkor aláírás helyett megküldi azt az Alkotmánybíróságnak (alkotmányossági vétó). Ilyen esetben az Alkotmánybíróság soron kívül dönt a törvény alkotmányosságáról.

Nem olyan nagy vasziszdasz ez: jogilag maradna is az eredeti helyzet, ha az Alkotmánybíróság Orbán és a Fidesz(meg imatörpék) törvényjavaslatára nemet mond. Ám! Akkor sem ér véget a gyűlölködő hecckampány, mert jön az álságos, hiszterizáló közpénzmilliárdos konzultáció.

Valamelyik közjogi méltóságnak most már észnél kéne lennie, mert eljutunk Észak-Koreába. Normális törvénytisztelőként most én azt mondom, totál nem érdekel, hogy a börtönben mit esznek, mit isznak a rabok, konkrétan hány ágy van egy cellában. Szar ez nekik így is, úgy is. De a hatályban lévő jogszabályok alapján az elítéltek javára meghozott bírói döntéseket be kell tartani. Mindenkinek. Ha a rosseb eszi Orbánt és fideszes-kádéenpés mamelukjait, nekik is. Mert ma én, holnap te, aztán mi és ti leszünk soron – vivát, Mao-Orbán Ce tung!

Nem úgy van az a fogadalomban (esküszöm), hogy akik politikára adták a fejüket – a mi voksainkkal -, azok a törvényeket betartják, és betartatják? Hazug, agyament esküszegők lettek, menjenek a büdös francba. Tiszteletük úgyis már lenn van a legmélyebb és legsötétebb lyukban.

Talán (talán)  most Áder János és az Alkotmánybíróság kezében van még a magyar demokrácia egyik utolsó kulcsa, és megállítják az őrülteket. Ha mégsem, akkor nem a világvége jön el júliusban, hanem a magyar demokráciának, jogállamnak lesz végleg vége. Ha képes figyelni Áder János az ő népére, felfoghatná, hogy ez most pont(y) így van!

Az önök véleménye

Volt egy dédnagyanyám, ő a végletekig elment ebben, mesélték, hogy már pezsgett a bableves, annyira nyilvánvalóan romlott volt, ő akkor is jó étvággyal megette, mondván, hogy „nem pocsékolunk” – ez azóta nálunk szállóige a családban. (Melinda)

És lehet is látni, hogy a kistelepülés kisboltosa a Tescoban, Metroban vásárol be, majd megduplázza, háromszorozza az árat és azt adja tovább. (agador)

Ha hozzávesszük, hogy kb 800 ezren, egymillióan elhagyták ezt az országot Orbán áldásos tevékenysége miatt, akkor sokkal kevesebben vagyunk. : (Judit)

A helyzet az, hogy minden szóval egyetértek. Én is tisztelem TGM-et, és ugyanakkor már régóta nem értem, hova tűnt az igazi. Aki – sok mindennek köszönhetően – rengeteg mindent tehetett volna az elmúlt tíz évben. Humanistának lenni erény, meg jó is, de amikor a „nyakadig ér a sz@r”, akkor ennél sokkal többet is kellet volna tenni. Tény, hogy az életkorral az emberben csökken a tenni akarás – fáradt, elfásult, esetleg betegségektől szenved – de egy volt közszereplőnek két választása van: vagy teljesen visszavonul a közélettől, legfeljebb a közösségi médiát használja véleményének kifejtésére (pl. Kuncze Gábor), vagy nem vonul vissza. És ha nem vonul vissza, akkor saját magát és eddigi életművét járatja le azzal, amikor rácsodálkozik azokra a dolgokra, amelyek tíz éve fojtogatják – nem csak az ő torkát.  (Anna)

Nem az van, hogy tovább gyorsult a népességfogyás, Katalin? (Vagyim)

hihi: „és több mint húsz százalékkal magasabb a gyermekvállalási kedv” – és kb. 20%-kal kevesebben születnek, lásd a friss KSH adatokat (glorianna)

Így írtunk mi

Lábjegyzet az aranykorhoz

Már ott is hallatszik a vasalt csizmák dobogása?

A gazda engedte ki egy kicsit az udvarra csaholni

Tisztelet és hála nekik

Boszniába vitte Novák Katalin a magyar csodát

A fideszes nője

Nem a bűzös politikai elvárások hatására lesz értékessé, magyarrá, nemzetivé

159. szonett

Nem, a világvége még nem jött el, ezért nem is kellene így tenni

Közeledik Trianon megünneplésének mindent elsöprő megünneplése

A nap kommentje:

Dániel Zoltán: Milyen a hangulat tifelétek? Pelikán: Hááááát… Dániel Zoltán: Azt olvastam kitűnő. Pelikán: Hol olvastad? Dániel Zoltán: A hangulatjelentésben. Pelikán: Akkor biztos kitűnő. (Teofil)

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.