Március 29,  Péntek
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Orbáni akarat. Hidegvérrel hidegre tett életek

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 1,567,959 forint, még hiányzik 1,432,041 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Jó éjszakát kívánok! Mindenkinek.

Most konkrétan az jutott eszembe, hogy miközben már 122-en fagytak meg az országban, aközben a kormány közpénzből 1,9 milliárd forintot költ az idén a Puskás aréna üzemeltetésére. Az üres arénára, amit 190 milliárd forintból építettek fel. Stadionok üzemeltetésére örökségül hagytak a nagyvárosok önkormányzatainak is milliókat. Mostanában szembesültek például az ellenzéki polgármesterek a bődületes fenntartási költségekkel.

Amikor Orbán Viktor végigszlalomozta a Modern városok program néven futó, a mennyei mannát is megígérjük mell- és közpénzdöngető nagy utat, abban az természetesen nem volt benne, hogy majd a városlakók pénzének rovására kell a stadionokat, sportcsarnokokat is fenntartani. Szegény ember is bír annyit ígérni, amennyi kifér kacsalesőjén. Márpedig Orbán szegény, de semmi baj, Magyarország gazdag, és bírja az állami pénz szuflával. Üres stadionok, ahol körülbelül egy héten egyszer aranylábú focisták játszanak néhány száz néző előtt. Arról nem is beszélve, hogy nagyon jó hely egy-egy mérkőzés a szélsőjobbosok és huligánok tombolására. Mert éppen itt a friss hír:

  • Az MLSZ honlapján megjelent tájékoztatás szerint a testület az FTC-szurkolók részéről a Kisvárda elleni idegenbeli, valamint a Honvéd és a Fehérvár elleni hazai bajnoki mérkőzésein történt rendzavarások – megbotránkoztató, obszcén kifejezések bekiabálása, tárgyak bedobálása, nagy mennyiségű pirotechnikai eszköz használata – valamint a mérkőzés rendezésével kapcsolatos szabályzati előírások megsértése miatt rótt ki a Fradinak 5 millió forintos pénzbüntetést.

Jaj, éppen hallottam a kakukk közpénzlopó rádióban, amikor az egyik meccsen azt mondta a riporter: könyörgöm, legalább csak valami puha tárgyat dobjanak be! Itt tartunk. Sportima a kólásüveg ellen, mert az ölhet is. Mint tudjuk. Amúgy pedig, akkor mi van, ha megbüntetik a klubot? Semmi.

Ezerszeresen pótolják ezt a mi tao-pénzünkből. Tudják, még az a tétel sem igaz, hogy előbb legyen a magyar labdarúgásban pénz; legyen európai színvonalú infrastruktúra, aztán lesz majd foci is. Nem lett, sőt! Orbán agyament mániája befuccsolt, csak éppen a más sorsra érdemes csilliárdokat vitte el. A pénz az nagy úr, a focistáknak is – főleg akkor, ha a seggüket sem kell felemelniük a kispadról sem, úgyis fizetnek százezreket nekik.

Ott, ahol a madár sem jár…

Mondjanak még egy olyan munkahelyet, ahol teljesítmény nélkül is megelőlegezik a bizalmat, körbenyalják a kedves munkavállalót, és a semmire is fizetnek. Ilyen csak Orbán haveri körében fordul elő, de ott naponta és folyamatosan.

…és nincs olyan, aki elszámoltatná a narancsosokat az esztelen és semmire sem való herdálás miatt. Mert az Állami Számvevőszéktől Polt Péterig mindenki a Vezér kezében van. Onnan csipegetik a kegymorzsát. És ennek soha a büdös életben nem lesz vége, amíg hatalmon vannak.

Az üres stadiont üzemeltetjük majd’ kétmilliárdból. Plusz a díszkivilágítás, hogy, amikor Orbán egy pillanatra elhagyja trónját, és kiballag a karmelita kolostor erkélyére, csorogjon a nyála a hasára a csillogó (egyik) fő életművétől. Szerintem, ennek az embernek már az égvilágon nem mond semmit az a szó, hogy milliárd. Olyan, mintha a szotyit köpködné szét a haveroknak, családtagoknak: van belőle doszt. Pontosan olyan ez, mintha a bukszányi ötforintosok kápráztatnák el a magyar családok többségét – csak azokkal nem mennek semmire.

Magyarország nem demokrácia. Nálunk nem a nép uralma van, hanem első személyben Orbán Viktoré. És ott tartunk, hogy az Országgyűlést is kisajátították: ez már nem a parlamentáris demokrácia. A hazug népszeretet és a többségi akaratból kormányzás csak hatalmas Orbán-lufi, színjáték. Miközben az ország nagy többsége (nem a Fideszre szavazók) nem erre a keresztény és bűzös ámokfutásra adta a voksát. Ki a büdös franc gondolta 2010-ben, hogy Stadion Diktatúra leszünk? Nálunk a fontossági sorrendet Orbán határozza meg, tehát ő a diktátorok legjobbika. Földi Isten rangban.

  • 1. Én.
  • 2. Az én akaratom.
  • 3. A mániáim.
  • 4. Az én pénzem.
  • 5. Az én országom.
  • 6. Az én stadionom, repülőm, családom, haverom. Meg, amit még akarok.

És ez pontosan így is van. Az emberek nem számítanak, rájuk nem kell sok figyelmet fordítani, mert, ugye, a nemzetét paplan alatt is imádó kormány és a párt megteremtik a lehetőséget arra, hogy élhessen vele bárki. Ha nem, hát nem, Atyuska csak jót akart. Orbán gyűlölt, belföldi migránsai vagyunk saját hazánkban. A demokratikus világ blamázsai lettünk. És ha már a fagyhalállal kezdtem, hadd mondjam el, hogy szerintem, egészen gyalázatos módon nálunk Orbán Viktor fűtött gyepje ad meleget. A magyar emberek otthonának és lelkének, jövőjének melege helyett.

A Fidesz-KDNP nemzeti, keresztény és dögkeselyű uralma hidegvérrel tette hidegre a nemzetet.

Az önök véleménye

Sajnos nem tudnám bemutatni a kérdőíveket, mert bontatlanul ment mind a négy a szelektív hulladékgyűjtőbe. 🙁 (Bocs! A férjem felbontotta és csak utána dobtuk ki.) (B. Ildikó)

Az, hogy a flòri szabadlàbon van…meg se lepődök…hisz naponta okàdjàk telibe a sajàt maguk alkotta torvènyeket ! Azonban az, hogy mèg ôk vannak felhàborodva a be NEM tartàsuk miatti szàmonkèrèsen…az agyam eldobom ! (Krisztina)

Én is félek a vírustól. Múlt héten banki ügyintézni valóm volt.Maszkban és kesztyűben mentem be,az unokaöcsémnek vásárolt műanyag pisztollyal a nadrág szíjamban.Nem gondoltam volna, hogy ennyi rendőrautó van a kisvárosban,és hogy ilyen gyorsak.Azt sem értettem amikor beléptem,hogy a biztonsági őr miért teszi föl a kezét,meg úgy sikoltoztak az ügyfelek. (j. v.)

Ez már maga a diktatúra, az utolsó lépés az államcsőd lesz, amikor nincs nyugdíjkifizetés és korlátozva lesz a kp felvétel. Ahogy a görögöknél volt. (illegitim…)

Mint a régi, hetvenes, nyolcvanas évek újsághírei, mikor XY elvtás találkozott Z elvtárssal: „Megbeszélték a két ország fejlesztésének fő irányvonalait. A találkozót a szívélyes elvtársi légkör és a teljes nézetazonosság jellemezte.” (agador)

Szemere Miklóst főként a lovak és a kártya érdekelte. Ajánlom mindenkinek, Kellér Andor: Zöld gyep, zöld asztal című regényét. (Zebike)

Így írtunk mi

Veszélyes vírus

Amit Hadházy művel, az az emberek képviselete. Akár tetszik, akár nem

Mákos tészta és csirkepörkölt

A hívás

Vetélkedő a hazaszeretet erősödéséért

Marad még palló?

A miniszterelnök és az ovis feliratok

Dzsuang Dszi álma

Megmutatta az alattvalóknak, hogy kinek az oldalán áll a hadsereg

Valóban rég rossz, hogy az egyik végétől a másikig elfideszesített közmédiába csak így lehet bekerülni

A nap kommentje:

Jön a Huxit és utána csatlakozunk az USA-hoz 51.-k államként, miközben Oroszország egyik autonóm kipcsak körzetévé is válunk. (Tibor)