Május 8,  Szerda
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Már csak 210 év, és a bőség kosarából mindenki majdnem egyformán vehet

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 388,704 forint, még hiányzik 2,611,296 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Jó éjszakát kívánok! Mindenkinek.

Mi a lőtéri kutyakakát kerestek Orbán Viktor évértékelőjén katonák? Halkan jegyzem meg, úgy tudom, hogy a papoknak, a katonáknak, a rendőröknek távol kell maradniuk a politikától. Csak Magyarországon nem. A papokról tudjuk már, hogy Orbán-Semjén meghosszabbított karjai. De a hadsereg? Orbán szerint:

Hogyan is lehetne büszke magára egy ország, amely nem képes megvédeni saját magát? Nekünk modern és erős hadsereg kell, amely képes megállítani a környezetünkből érkező támadásokat, a világ bármely pontján képes teljesíteni kötelességeit, és világméretű bajok idején bekapcsol bennünket egy nagy szövetségi rendszerbe. Fontos a technika, fontos a fegyverzet, fontos a katonadiplomácia, de legfontosabb a katona. Jó katonákra és jó tisztekre van szükségünk. Ezért is örülök, hogy a tiszt urak, akik itt vannak velünk, elfogadták ma a meghívásomat. Köszöntöm Önöket! Mindenki láthatja: a magyar honvédség visszatért. Kérem Önöket, gondoskodjanak róla, hogy a pártrendezvényeken ne, de a kormányzati és civil találkozókon a katonák is ott lehessenek, és elfoglalhassák megbecsült helyüket a magyar társadalmi életben. Legyen úgy, mint régen volt.

Bocsánatot kérek, ezek az egyenruhások parancsra vagy a király iránti szeretetből ültek ott a Fidesz-bazárban? Legközelebb hol találkozunk velük (ellenség hiányában)? Hol lehet rájuk számítani? Baloldali tüntetéseken, iskolákban, netán az echte civil CÖF soraiban tűnnek majd fel? Vagy simán mosolyognak pártrendezvényeken (persze, csakis a fideszesekén)? Csak úgy Orbán demokratikus alapelveinek pofán vágása gyanánt.

Összenő, ami összenő. Nem kellett csak ma reggelig várni a nagy bejelentésre. Simicskó István negyed-ötödosztályú kormánybiztos –nem találják ki, a hazafias és honvédelmi nevelésért felelős – be is jelentette reggel az M1 cstornán, hogy áprilisban vagy májusban kaphat építési engedélyt az első öt honvédelmi sportközpont. Természetesen akarnak minden járásban építeni, merthogy ezek közösségi térként is funkcionálnak majd, de elsősorban a lövészeti és önvédelmi sportoknak adnak helyet.

A hülye közösségi dumát jó néhányszor elsütötték már a stadionokra – azóta is csak gyepközösség áll ott árván, de legalább be van fűtve alatta. Embert olyan ritkán látni, mint a Marson. Ám megmondta az álruhás Orbán, Simicskó jelmezben:

A legfontosabb, hogy szeressék a magyar fiatalok a hazájukat; hogyha szeretik a hazájukat, akkor az már könnyen alakítható át tevékeny törődéssé, óvó, védelmező, alkotó közösségé. …az átdolgozott Nemzeti alaptantervben (Nat) már hangsúlyosabban jelenik meg a hazafias nevelés, amely a hazához való kötödést erősíti.

Pontosan ez a baj, mert minálunk azt gondolja az oktatási értelemben dilettáns, lövést kapott hatalom, hogy matematikát, irodalmat csak hazaszeretetből lehet tanulni. Ja, a gyökök és az egyenletek pártfüggők, és kicsit utálják a hazát. Még megérhetjük, hogy pontosan úgy belemásznak a matematika tudományokba Kásler miniszterék, ahogyan a Horthy-korszakban vagy még korábban, a dicsőséges török vész idején. Mindegy, csak tatárjárás ne legyen. Az már nem illik a diákoknak – nem tudnák felfogni, pláne elviselni. Még azt is feltételezhetem, hogy majd Orbán tábornok urai lesznek a gyerekek szakmabeli oktatói, mert fő a puska meg a kiképzés. Ez az új nemzeti fíling.

A NER meghibbanásának esete. Más nem is hiányzik a gyerekeknek, mint a fegyver 

Puskagolyós érzés a 21. század Magyarországán. Orbánon és csatlósain jól láthatók már a totális meghibbantság jelei. Látomásaikban modern és erős hadsereg kell, amely képes megállítani a környezetünkből érkező támadásokat… Egyelőre a koronavírus az ellenség, ahhoz pedig nem kellenek tankok és gránátok sem. Azt pedig szintén halkan jegyzem meg: milyen katonai vezetés az, amelyik ott fekszik, ül Orbán lábainál politikailag, harcra készen?

Ebből szerintem ki kellene hagyni a gyerekeket. Nem ám, hogy még az áhított vallásállamban belerángatják őket a keresztény katonai élvezetekbe. Más nem is hiányzik a kölykök életéből, mint imával és puskával lenni hazafinak. Tudás és műveltség nélkül. Ahogyan a Nemzeti alaptantervben óhajtják mindezt megvalósítani. Mert a rohadt életbe, ahol hazafiságra fegyverrel akarnak nevelni, az nem demokrácia, az nem a mi országunk. Különben pedig az a fiatal, aki olthatatlan vágyat érez arra, hogy katonai egyenruhában legyen nagy hős, megteheti felnőttként, hogy szabad akaratából belépjen a hadseregbe. Addig hagyják békén és békességben őket!

Különben pedig föstékes kézzel gratulálok a miniszterelnök újabb hazugságához. Úgy rohan előre a gazdaság, hogy alig bírjuk követni. Pénzügyileg meg pláne, mert mi magyarok megint rohadtul jól jártunk. Orbán szerint. Volt képe az évértékelőn azt felolvasni a papírjából, hogy a sérülékeny csoportokat sikerült munkához juttatni. Vajon, kik azok a sérülékenyek, mert szerintem, nagyon sokan vannak. Ha a közmunkásokra gondolt, elmehet a zavarosba vele. Megalázni embereket az nagyon jól megy a NER-nek – ez az egyik legnagyobb, parádésnak vélt intézkedése a kormánynak. Lószart sikerült a munka világába vissza- vagy bevezetni ezeket az embereket. Akinek még van közmunkája, az továbbra is nyírja az árokpartot, ha kell, ha nem. És még örüljenek is, mert a számukat csökkentette a kormány, arra hivatkozva, hogy aztán most már többségük beleesett a munkának a világába. Árokparton kívül, mert nem hagyják ott őket.

Valószínűleg a sérülékeny csoporthoz tartoznak azok a munkavállalók is, akiket százasával rúgtak ki a minisztériumokból, olyan közigazgatási szakembereket, akik hosszú évek után roggyantak bele a munkanélküliségbe, vagy kénytelenek voltak – főleg a fiatalabbak – elmenni külföldre.

Nem kell rinyálni, a garantált bérminimum megduplázódott. Orbánnak köszönhetően. Ez is. Pontosan 8 (azaz, nyolc) százalékkal növekedett.

Pedig az úgy van, hogy nem a vagyonosok csúsztak lefelé, és a vagyoni egyenlőtlenségek mérsékeltek maradtak európai mércével nézve.

A gazdasági statisztikák kedvelőinek mondom, hogy a vagyoni alapú egyenlőtlenség Magyarországon a legalacsonyabb az egész Európai Unióban. Németországban és Ausztriában ez a különbség 79 százalék, nálunk csak 45 százalék. Az általános adócsökkentés politikája tehát bevált, mert a dagály az összes hajót megemeli.

Micsoda aljas (V)vezérfonal ez már megint. Kapjuk rajta a miniszterelnököt a hazug ömlengésen. Menjen a számaival együtt a bús azeri diktátorához aranyat mérni. Már csak azért is, mert olyan szegény, mint a közpénzből kikupált templomok egerei. Csessze meg! Miközben a seggünket verjük a földhöz örömünkben, addig is:

Átlagosan 637 százalékkal nőtt azon magyar országgyűlési képviselők vagyona, akik 2010 óta parlamenti képviselők – derül ki az Mfor vagyonnyilatkozatok segítségével készített összesítéséből. A Magyar Nemzeti Bank statisztikája szerint ugyanezen idő alatt a háztartások vagyona mindössze 159 százalékkal növekedett. Pontosan 129 olyan képviselő van, aki 2010 óta a parlament tagja. Pénzügyi eszközeik – vagyis a befektetéseik, értékpapírjaik, készpénzük és követelésük – 4,6 milliárd forintot tett ki. Ez 216 százalékos növekedés a 2010-es 1,47 milliárd forinthoz képest. Ezzel szemben tartozásuk 1 milliárd forintról 1,7 milliárd forintra emelkedett. Az eszközök és az adósság egyenlegeként elképesztő az összeg és a változás: a 129 képviselő össz pénzügyi vagyona 401 millió forintot tett ki 2010-ben, vagyis ha minden tartozásukat kiegyenlítik, még akkor is ennyi pénzük maradt volna. Ez az állomány 2019-re meghétszereződött: már 2,9 milliárd forinton csücsültek a képviselőink. Így egy 2010 óta a parlamentben ülő képviselő átlagos pénzügyi vagyona 3,1 millió forintról 23 millióra nőtt az elmúlt 9 évben.

Nyugodtan húzzák fel magukat: Kinek mennyi?

Na látják, ez a sokk, nem a buggyos gatya. És akkor még be sem vallottak mindent. Így lehet az, hogy az utolsó tíz évünk volt a legsikeresebb tíz az elmúlt 100 év magyar történelmében. Orbán szerint. Egyáltalán nem azt mondom, hogy drága képviselőink a falat nyalogassák szegénységi kínjukban, de ezek a számok és különbségek tuti kiverik a biztosítékot. Mert így rohadt könnyű szarni az inflációra, rohadt könnyű politikából közpénzen meggazdagodni. Én konkrétan csak azt engedném politikai pályára, aki biztos egzisztenciával bír – és nem összelopja, -harácsolja az adó-fi-ze-tők pén-zét.

Lószart, ember és munkája, pláne fizetése között nem lehet ennyi különbség, csak egy diktátor őrült saját felhalmozásában. Mert itt mindenki más le van ejtve magasról. És akkor ez a miniszterelnök képes ömlengeni arról, hogy milyen k*rva jól élnek a mimagyarok. Mi közelít mihez, kihez? Megmondom.

Az OECD kutatói az egyik jelentésükben a társadalmi mobilitást vizsgálták, vagyis azt, hogyan lesz egy közmunkásból milliomos startupper. Sehogy. Ám mennyi esélye van egy szegény családba születő gyereknek arra, hogy felnőtt korára kitörjön a szegénységből?

Magyarországon a jelenlegi adatok szerint szinte semennyi, valószínűleg még az unokájának az unokája is nélkülözésben éli le az életét.

Az OECD becslése szerint nálunk hét generáció munkájával juthat csak el egy család a súlyos szegénységből (a társadalom legalsó 10 százalékától) az átlagos életszínvonalig. Az átlagosig. Szóval, már csak körülbelül 210 év, és a bőség kosarából mindenki egyaránt vehet. Beteljesülhet Petőfi álma.

Orbán pedig vagy válasszon magának másik szövegírót, vagy üljön bele a páncélozott autójába, és induljon el a Várkert Bazárból országjárásra. Nézze meg, hogy az ő népének mennyi a 8 százalék meg a 637 százalék emelés. Közben ne felejtsen el pedagógusokkal, ápolókkal, mentősökkel, könyvtárosokkal, óvónőkkel, melósokkal találkozni! Legyen neki nagy élmény a kisnyugdíjasok élete is. Tudja meg végre, milyen a jó büdös élet! De leginkább húzzon el a barna kis cipőcskéjében.

Utóirat: Ma a parlamentben a Fidesz leszavazta a családi pótlék és a gyermekvédelmi támogatás emelését. No comment.

Az önök véleménye

Tényleg ezt mondta? Szó szerint? Mert akkor én szívesen elmegyek a bíróságra becsületsértés miatt. Diplomám is van, liberálisnak is tartom magam, de hogy engem valaki (pardon, egy senki) lekommunistázzon, azt kikérem magamnak! (ufonauta)

Anyukám mesélt egy történetet,amikor még kislány korában franciául tanult….(Pengette a befőzőgumit a tolltartóján francia óra közben és ez baromira zavata a tanárt)…-Madmoaselle Kornélia ne játsza a bazári majmot,mert megbuktatom!…Hát erről az írásról szegény megboldogult Anyám jut eszembe….Möszijő (nem tudom hogyan kell írni) Viktor! Ne játsza a BAZÁRI MAJMOT,mert MEGBUKTATOM!!! Egyébként nem láttam az évértékelőt és nem is szándékozom megnézni! Fontosabb az egészségem. (T. F. Krisztina)

Van egy öreg barátom, ő mindig azt mondja: „Ne vitatkozz hülyékkel, mert végül te is az leszel!” Na, én nem csak megfogadtam a tanácsot, hanem tovább is fejlesztettem: meg sem hallgatom őket. (Gábor)

Nekem ez a rész tetszett a legjobban: „Pénzügyeinket rendbe tettük.” Ebben az egyben biztos vagyok. A pénzügyeiket nagyon jól rendbe tették. Soha jobban. (Dávid)

Orbánné egyébként azért nem volt ott, mert ő csak egy egyszerű háziasszony és még nem fejezte be a nagytakarítást. Őfőméltósága beszédében pedig nem volt semmi újdonság, úgyan ezeket szajkózza évek óta. Csak azon csodálkozom, hogy még nem tanulta meg kivülről az egészet, vagy azért olvassa papirról, hogy véletlenül nehogy igazat mondjon. A liberális egy diplomás kommunista kijelentés, hát ez nagyon jó, mert ha valaki hát ő biztosan tudja ki is az. (N. Csabáné)

Milyen ország az, ahol az elesetteknek meg kell halni, hogy a degenerált, beteg kisebbség abnormálisan jól éljen abból, amit tőlük loptal el? (anima)

Így írtunk mi

Nagyon viccesnek tetszik lenni a miniszterelnök úrnak

A tragédiákat elfelejtjük, hiszen azok helyét újabb tragédiák veszik át

Százéves magány

Állat és ember

Az ország jövője Orbán kezében van

Egyformák, mint a macskakövek

Nyald fényesre, édes

A kis virág

Esti horror mesék. Szemet szemért, fület fülért

Álszent mimózák méltósága

A nap kommentje:

Blablablablabla – hazudta Orbánelvtárs… (Vagyim)

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.