Április 20,  Szombat
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Göncz Árpád születésnapján. Mocskos ronggyal pláne nem lehet a köztársaság eszméjét eltakarni 

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,376,346 forint, még hiányzik 623,654 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Jó éjszakát kívánok! Mindenkinek.

Nincs mese. Fel kell zárkóztatni a magyar miniszterelnököt. Mégsem élhet hátrányos helyzetben Orbán Viktor. Milyen vezető az, aki olyan csóró, mint a szegény ember legkisebb fia a mesében. Az nem lehet, hogy a karmelita kolostor trónján ülve száraz kenyeret majszolgasson, miközben sírva gondoljon milliónyi vagyontalanra. Van a miniszterelnöknek lelke, bárki láthatja. De leginkább empatikus haverja és veje.

Tiborcz István vej arra az elhatározásra jutott, hogy megveszi Mészáros Lölő mágnástól a tarcali Andrássy Rezidencia Wine & Spát. Aztán majd abból a bevételből juthat kedves apósának is. Hogy kirángassa a nyomorból. Ha másképpen nem megy, akkor így.

Kicsit sajnálom a Pistit, mert jó szándékkal felvett 881 millió forintos hitelt az MFB-től. Hogy az úristenbe fizeti vissza? Ja, sehogy, ez vissza nem térítendő kölcsön. Így kupálta ki Mészáros is a szállodát 320 millió forint támogatásból. És hogy ne nagyon legyen feltűnő az üzlet, most átadja Pistinek. Hogy mi a búbánatot csinál az Andrássy Rezidencia Wine & Spaval, az egyetlen ötcsillagos hotellel ott  Borsod-Abaúj-Zemplén megyében, legyen az ő gondja.

Legfeljebb elnótázgat az após legnagyobb örömére: A Pistinek jól van dolga, egyik kastélytól, szállodától a másikra terelgeti milliárdjait, miközben fújja Orbán furulyáját, és bú nélkül éli világát. Mert az úgy van Orbán társaságában, hogy egyik zsebből a másikba vándorol nagyon sok nemzeti érték. Magyarul meg kipcsakul is: ellopják a magyar emberektől, hogy aztán úrként beszedjék a sarcot egy kis kikapcsolódásért. Pontosan úgy, mint Aligán. A szó szoros értelmében a szar, a döglött egér és a mocsokért cserébe ez a keresztény elit felvette a maga aprópénzét. Csak akkor még Pisti nem bírt adni az apósnak, mert előbb a családját kellett felzárkóztatni. Nagyon jól tudjuk, hogy egy fiatal párnak rettenetesen nehéz a saját lábára állnia. Pistinek is el kell tartania kedves Ráheljét plusz még a két gyereket is.

Na most már csak az érdekelne, ha Mészáros és Tiborcz felvásárolja a háromnegyed Magyarországot, akkor Orbán, hogy büdös francban nincs semmi megtakarítása? Nem költői a kérdés, egyszerű a válasz rá: Orbán a magyar újkori történelem egyik legnagyobb manipulátora. Hogy egészen finom legyek.

Mai kérdés. Mondd, te kit választál?

Hová jutott ez az ember? Ma van Göncz Árpád születésnapja: 98 éves lenne. Erről pontosan az jutott eszembe, hogy 2015-ben még azt mondta Orbán „mindannyiunk elnökéről”, a nemzet elnökéről a muravidéki Lendván.

Lendvától nem messze esik Csáktornya, ahol egykor Göncz Lajos, az 1848-as szabadságharc honvédszázadosa élt, „akinek a dédunokája, Göncz Árpád, mint e tradíció méltó folytatója, a rendszerváltás utáni Magyarország első megválasztott köztársasági elnöke lett”. „Ma adtuk meg neki a végtisztességet, amely őt, mint mindannyiunk elnökét, vagyis a nemzet köztársasági elnökét különösen is megilleti”.

„Köszönjük, amit a hazáért és értünk tett” – mondta Orbán.

Pedig akkorra már teljesen kivetkőzött demokratikus köntöséből. Egy példával hadd érzékeltessem, hova jutott a csökött illiberalizmusba burkolt diktatórikus rendszere. A Mi Hazánk Mozgalom a napokban a Göncz Árpád Városközponttá átkeresztelt metróállomáson akciózott: letakarták a volt köztársasági elnök vezetéknevét, így az átmenetileg és jelképesen Árpád Városközpont lett. Szélről megmocskosodott ronggyal. A radikális jobboldali párt szerint Göncz Árpád nem méltó arra, hogy közterületet nevezzenek el róla. Primitív szélsőjobbos provokáció volt ez, meggyalázása egy igaz ember emlékének.

Nyilván a Vezér tudtával. A rendőrség is inkább a csillagos eget kémlelte, még akkor is, ha bizonyítékok voltak. A fasiszta hőzöngés simán belefér a magyar orbáni rendbe, ahogyan a fekete bakancsok surrogása. Iszonyatos emberáldozatok árán kikeveredett a világ – benne mi is – a 20. század legnagyobb szörnyűségéből, és soha többet nem akarunk újnácik karmai között meghalni. Azok miatt, akik zabálják a múltat, és kiköpik a mára is.

Hofi Géza 1996-ban a Magyar Köztársasági Érdemrend tisztikeresztjét vehette át Göncz Árpádtól. Apró baki a Parlamentben: leesett a kitüntetés, együtt keresték

„Vissza akarom csempészni a mosolyt a politika színpadára.” Ezt még ’90-ben nyilatkozta a volt köztársasági elnök, és ehhez tartotta is magát. Érdekes, mosolyára mindig mosolyt kapott az emberektől. Ő ilyen volt. Tényleg, csak egy apró észrevétel: látták önök Orbán Viktort szívből, igazán, önfeledten mosolyogni/nevetni? Fenét, egy állandó hatalmi görcsben élő ember nem tud. Elkopott. Ellenben Göncz Árpáddal, aki kivételes egyénisége volt Magyarországnak. Hiszem, hogy a rendszerváltás óta az egyetlen magyar politikus volt, aki nem használódott el, hatalmi vágytól fűtve nem szorult bele mindenfajta idegen eszme béklyójába. A köztársaságnak volt a köztársasági elnöke. Egy ember, akinek nem volt Pistije és Lölője sem. Egy ember, aki soha nem akart Isten lenni.

Göncz Árpád Faludy Györggyel és Jancsó Miklóssal a Szárszói találkozón 2003-ban

…és a mosoly eltűnt a politika színpadán. Eltűnt az egész országból. Erre hajaz Gyurcsány Ferenc évértékelő beszédének azon gondolata is:

„Azt szeretném mondani magyar honfitársaimnak hogy gyalázatos úton járunk és nem fogja nekünk megbocsátani sem a teremtő, sem a történelem, ami történik velünk. Lehet, hogy be lehet kerülni a híradóba, lehet, hogy el lehet üldözni emberek sokaságát és megbélyegezni őket, de lehet mást is csinálni. Embernek is lehet maradni. Teszek rá, hogy mit gondol erről a hatalom, soha nem fogok egyetlen lépést sem tenni ebből hátrafelé.”

Itt akciózott a Mi Hazánk szélsőjobbos alakulat. A letakart nevet nem mutatjuk

Én pedig azt gondolom, hogy mocskos ronggyal sem lehet eltakarni a köztársaság eszméjét. Ha belegebednek jobbról, egészen szélsőjobbról, akkor sem. Ragaszkodunk a Göncz-i örökséghez.

Az önök véleménye

Vérfrissítés. Ilyen szemetek ezek a mocskos multik. Ja, bocs, ez színmagyar cég. Legalábbis az ukránokra utalásból nekem ez jön le. (spermahajder)

A hosszú házasság receptje: végy két deci rumot… Annyira nevetséges. Ismerek hosszú házasságban élőket, akik úgy gyűlölik egymást, hogy az félelmetes,nincs egy emberi szavuk a másikhoz, és elváltakat is, akik komolyan gondolják, hogy a gyereket együtt kell felnevelniük, normálisan beszélnek egymással. (Judit)

Summázva; van egy ország, ahol csak azok maradnak életben, akik valahogy a fidesz lélegeztetőgépéhez kapcsoltak a többi dögöljön is meg. De kérdezem; mi lesz, ha tényleg megtörténik? Habár a kapcsoltak magánvagyona őket eltartja, a többi meg mit számít? A kirúgott magyarok helyett el és kitartja az ukrán, stb. „vendégmunkás?” Mindez nyakonöntve hazug vallási, nemzeti mázzal. Félreértést elkerülve, nincs bajom az egészséges hitekkel, nemzettudattal, a hangsúly a hazugon van, aminek fidesz mértékegysége kalota, borkai. (anima)

Különböző ábrázolások,és tanúk elmondásai szerint,az UFO-k ,kör alakúak.Tehát amikor írta, a:”Kör közepén állok”,című nótát,akkor az azt jelenti,hogy nemcsak kétszer vitték el kirándulni a földönkívűliek. Akkor is Spöttle volt a menedzsere.(kamaszként szerettem egyébként). (v. janos)

Ahol a NAT-ba nem fér bele Örkény, Katona, vagy Madách … (S. Béla)

Így írtunk mi

A máz, ami alatt bűzlik és rohad minden

Ki igényli ezt?

Nem lábtörlő, nem felmosórongy

Kapóra jön a kormánynak a tanárok elleni erőszak

A kormánypárt nemi identitást akar adni gyermekeinknek

Libsi kánont felböfögő szerencsétlenek?

A kussolás joga

Szózat a sírból

Ki szedje fel a macskakövet?

Zseni nem lehet gazember

A nap kommentje:

Csak Szűz Mária szobra fényesre legyen vaxolva, meg a rózsafüzér láthatóan fityegjen a visszapillantó tükörről. A többi nem számít. (Tibor)

 

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.