Március 29,  Péntek
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

VENDÉG


Ki szedje fel a macskakövet?

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 1,506,669 forint, még hiányzik 1,493,331 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Jó ideje irkálok aktuálpolitikával kapcsolatos verseket, prózákat. Bizonyára sokan vannak olyanok, akik foglalkoznak hasonlóval.  Valószínűleg sokaknak valaki feltette már a kérdést: és te öcsém mit tettél a rendszer ellen? Voltál tüntetni?

Persze ha visszakérdezel – bár én nkább el szoktam engedni az ilyen beszólásokat -, akkor jön a válasz, hogy én már kettőn voltam, vagy én ott vagyok mindegyiken, te miért nem, stb.

Nos, én több okból nem járok tüntetésre. Írhatnék személyes okokat is, de abba most inkább nem mennék bele. A lényeget azonban megpróbálom felvázolni.

Ha valamennyi tollforgató letenné a lantot, és tüntetésre járna, akkor nem lenne aki téged baszogasson, hogy emeld fel a segged a fotelból, és húzzál ki az utcára. Mert ugye mikor engem cseszegetsz, valószínűleg nem a Kossuth téren lengeted a zászlót, hanem csipszet majszolva, és sört kortyolgatva osztod az észt a számítógéped elől.

Tehát úgy gondolom, hogy nekem nem feltétlenül az a dolgom, hogy felszedjem a macskakövet, hanem az, hogy erre téged vegyelek rá.

Tennem kell mindezt többek között azért, mert például az ellenzéki pártok tíz év alatt nem voltak képesek kivinni százezer embert az utcára Budapesten.

Aztán tennem kell azért is, mert amíg olyan sötétség van a fejekben, hogy egyesek szerint a túlóratörvény csak egy libsi hazugság, addig nekem le kell írnom az igazat.

Tennem kell azért is, mert azt látom sajnos, hogy az ellenzéki pártok is épp úgy kezdenek szektává válni, mint a Fidesz, ahol mindegy hogy milyen baromságokat mond a párt eminense, akkor is benne látják a Messiást.

Tennem kell azért, mert pontosan ez a szektásodás (is) az oka az ellenzéki pártok széthúzásának.

Tennem kell azért is, hogy leírjam itt most neked a tüntetések érdekességeit, amelyekből le kell hogy vonj némi konzekvenciát.

Kimegy tüntetni a tanár, nem megy vele a szülő. Kimegy tüntetni a diák, nem megy vele a szülő. Kimegy tüntetni a melós, nem megy vele a szakszervezet. Kimegy tüntetni a polgár, nem mennek vele a pártok. Kimegy tüntetni az egészségügyi dolgozó, és nem megy vele senki. De közben mindenki üvölti, hogy össze kéne fogni. Kapizsgálod?

Tennem kell azért is, mert évek óta látom, hogyan lopják szét szeretett hazámat. Hogyan válnak milliomossá azok az oligarchák, akik életükben nem dolgoztak. Hogy hogyan gazdagodik a slepp, az a kiszolgáló személyzet, amelynek üdvös a mostani rezsim ténykedése. Hogy hogyan képesek egyes tudósok, írók, zenészek, stb. elveket feladva, a rendszer kiszolgálóivá válni, némi koncot remélve.

Tennem kell azért is, mert rá kell egyelek arra, hogy ne várd meg amíg az orwelli csizma valóban rátapos az arcodra, mert akkor már késő lesz.

Tennem kell azért is, mert ahogy már ezt más is mondta, le kell írni mindent, hogy nyoma maradjon. Le kell írni, mert elhazudják, mert letagadják, mert megjamisítják a tényeket.

Mert ezeknek ott a mókuskerékben édes mindegy, hogy mit fognak tudni az eljövendő nemzedékek erről az időszakról. A mi múltunkat már meghamisították, a jelenünket ellopták, a jövőnket pedig sajnos már felélték.

Nekünk annyi lehetőségünk maradt, hogy felborítsuk ezt a mókuskereket, és börtönbe juttassuk mindazokat, akik ezt tették a hazánkkal.

De ehhez az kell, hogy mi, akik írunk, megpróbáljunk némi világosságot vinni a fejekbe. Hogy azok, akik még ma is hisznek ebben a nyomorult rendszerben, azok is felébredjenek gyermeteg álmukból.

„Bár az erdő zsugorodott, a fák továbbra is a fejszére szavaztak. Mivel a nyele fából volt, így azt hitték, hogy közülük való.”

Nos, amíg ilyen fák vannak, barátom, nekem az a dolgom, hogy írjak.

Neked pedig az, hogy a megfelelő időben és a megfelelő helyen felszedd a macskakövet.

Ha segítség kell, szólj! Én ott leszek.

Kocsis Lajos

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.