Március 28,  Csütörtök
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Értitek, embertársaim?

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 1,506,669 forint, még hiányzik 1,493,331 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Halihó, pusszancs és egyéb ilyen hülyeségek! Ma én hoztam a jóéjt-puszit, úgyhogy sanszos a nyugtalan éjszaka. Ettől függetlenül szép estét kívánok mindenkinek.

Nekem vidáman kezdődött a napom, amennyiben a Parlament portásával készült interjún képes voltam röhögni és nem vágtam a falhoz a laptopot. Ez a szép, szőrös ember (szakállt eresztett újabban, legalábbis a Mandineren megjelent interjúhoz csatolt fotó alapján ez a helyzet. Csak aztán össze ne tévessze valaki Szájer Józseffel) úgy kezdte a csacsogást, hogy sebtiben leszögezte:

Mielőtt bármilyen témába belekezdenénk, a miheztartás végett szeretném leszögezni: fehér, keresztyén, heteroszexuális férfi vagyok – ráadásul magyar! Mindezt a Teremtőtől kaptam, nem az én érdemem, de büszkén vállalom. A niedermüllerek meg válasszák ki a színt és a megfelelő geometriai formát, szívesen felvarrom a kabátomra. Csak azért, hogy tudják: melyik sereghez tartozom.

Értem én. Kövér Lászlónak elege van abból, hogy rendszeresen leszbikus, néger, buddhista, albán mosónőnek nézik, ezért tisztázza mindjárt az elején a dolgot. Mert rendkívül fontos. Legalább annyira, mint az, hogy hány lábujja van az embernek. Én is úgy szoktam indítani minden beszélgetést, hogy ledobom a kalucsnit, lerántom a fuszeklit és közszemlére teszem az összes lábujjamat, mert ameddig ezt nem tisztáztuk, beszélni sincsen miről. Amúgy már az interjú címe is zseniális: Én a leckét elvégeztem. Mondá Kövér öntudatosan és valószínűleg nem merül fel a szőrrel borított keresztyén fejében a mondat értelmetlensége. Jut eszembe, direkt megnéztem a szakirodalmat: a szó keresztyén alakját a protestánsok használják, mindenki más keresztényt mond. Tehát már azt is tudjuk, hogy Kövér László nem hogy nem leszbikus, néger, buddhista, albán mosónő, hanem fehér, keresztyén, heteroszexuális magyar férfi és még protestáns is! Milyen kár, hogy ezek az információk semennyire nem befolyásolják senki emberi minőségét, ezért marhára nem fontosak.

Tekeredjünk vissza a címhez: Én a leckét elvégeztem. Csak ugye a leckét általában nem elvégezni kell, hanem például megtanulni. Elvégezni a feladatot szokás, meg – vigyázat, idegen szó! – a munkát, de erről szegény házelnök nem sokat tudhat. Elég is ennyi Kövérből, bár nem állítom, hogy nem volt hatással rám, miközben azon töprengtem, hogy mennyire lehetett dicsőség a fasiszta vagy éppen a náci párt tagjának lenni. Amennyire én tudom – hogy az utóbbinál maradjunk -, Hitlert teljesen demokratikusan választották meg. A hozzá csatlakozók mindvégig úgy hitték, sőt, azt vallották, hogy a német emberek érdekében tesznek mindent, amit tesznek. Ők voltak a hazafiak, legalábbis a saját szemükben feltétlenül. Minden törvényes volt, hiszen mindenre volt törvény. Volt zsidótörvény is. Magyarországon is, Németországban is és még sok másik országban.

A kérdés tehát az, hogy a hithű nácik jó emberek voltak? Jó emberek voltak, amikor az általuk – pontosabban a legitim kormányuk által – létrehozott törvényeknek megfelelően kirángatták az otthonaikból a zsidókat, cigányokat, fogyatékkal élőket, ellenzékieket, verték, megalázták, kifosztották, meggyilkolták vagy táborokba szállították és ott gyilkolták meg őket? Hiszen a nácik mindent Németországért tettek. Mindent jogszerűen csináltak. Becsületes, hazaszerető, családcentrikus, dolgos, jó emberek voltak. Fehérbőrűek. Lehetőleg szőke hajúak és kék szeműek, bár az nem volt kötelező, mert akkor nem nagyon maradt volna kormánya az országnak. De heteroszexuálisok voltak zömmel, mert aki nem, azt a hatályos törvények alapján, a legitim kormány és a hazaszerető német polgárok többségének döntése értelmében meglincselték vagy halálra dolgoztatták valamelyik lágerben.

Aki a náci időkben ellenzéki volt, az gyűlölte a saját népét? Gyűlölte a németeket? Gyűlölte az országot? Aki nem volt náci és nem is akart az lenni, az hazaáruló volt? Az szemét ember volt? Azt el lehetett taposni? Bizony el. De az utókor is úgy értékeli, hogy Hitler a legnagyobb hazafi volt, a hívei becsületes, jó emberek voltak, az ellenzékiek pedig aljas elárulói a német népnek? Érdekelt valakit a nürnbergi per során, hogy meggyőződésből vagy parancsra cselekedett az, aki a vádlottak padján ült? Elhitte valaki a háború után, hogy annyi millió német ember semmit nem tudott a népirtásról, fogalmuk sem volt a koncentrációs táborokról?

Ha a német emberek nem fordították volna el a fejüket, ha nem engedték volna át a gyerekeik nevelését az uralkodó pártnak, ha nem hitték volna el olyan sokan, hogy nekik joguk van mindenhez, amit tesznek, ha nem hitték volna el, hogy jobbak, értékesebbek más népeknél, ha nem szálltak volna be nagy kedvvel maguk is a zsidók, cigányok, ellenzékiek üldözésébe, ha nem hittek volna az aljasság jogszerűségében és helyességében csupán azért, mert mindig volt megfelelő törvény, amivel le lehetett takarni az embertelenséget, akkor Hitler nem lett volna más, mint egy ágáló szerencsétlen ripacs.

Hogy mindez miről jutott eszembe? Nem is tudom. Talán csak azért írtam le, mert hazaáruló vagyok. És cigány vagyok. És néger vagyok. Sötétbőrű. És homoszexuális vagyok. És nem vagyok hívő. Értitek, embertársaim?

Elég is volt ennyi mára belőlem. Nézzük, ti mivel gazdagítottátok ma egymást és minket:

Régi igazság, hogy nagyon meg kell gondolni, hogy ki kivel fotózkodik. Berlusconinak már mindegy, nem hinném, hogy a fényképezést ő kezdeményezte volna. Nem. Valaki más, aki a társaságát nem szégyelte. Sőt. És ne csodalkozzék, ha a látványra beugrik az unga-bunga. (Miklós)

Mi köze van Brazíliának a Közel-Kelet keresztényeihez, és egyáltalán a migrációhoz? Brazília fehér lakossága mind migráns származású, vagy maga is migráns. Van nekik éppen elég bajuk a favellákban élő több tízmillió saját állampolgárukkal. persze azt sem értem, mi köze van Szijjártónak a Közel-Kelet keresztényeihez, mikor a magyarországi keresztényekkel sem törődik a kormány?(Virág)

A nap kommentje Tibortól:

Ez a NER a buták bosszúja. A „most mi jövünk” felkiáltással előre törő futottak még kategóriás kontraszelektált idióták akolmeleg birkahodálya.

És ez volt a mai termés:

Ki sem rúgták, vissza sem vették

Fejjel lefelé zuhanunk az üregben

Az „ellenforradalmár”

A szélsőjobb a szélsőjobbal barátkozik

Önérzetes pártfunkci

Ismét megmutattuk, hogyan nem szabad kezelni ezt a helyzetet

Este volt s a bőrünk összeért

Hősök?

Jelentés az antialkoholisták klubjából

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.