Augusztus 18,  Csütörtök
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


A szélsőjobb a szélsőjobbal barátkozik

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 949,660 forint, még hiányzik 2,050,340 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Magyarország kormánya továbbra is keresi a partnereket ahhoz, hogy különböző nemzetközi szervezetek együttműködéseit megfúrja. Ezúttal Szijjártó Péter épp a szélsőjobboldali Bolsonaro hazájában, vagyis Brazíliában járt, ahol Ernesto Araújóval, az ország külügyminiszterével találkozott. Innn tudjuk, hogy egy közös megelőzési mechanizmust hozott létre a két ország kormánya azért, hogy a Globális Migrációs Csomag különböző határozatokban „elbújtatott” egyes részleteit ne hajthassák végre. Ehelyett inkább közel-keleti keresztényeket szeretnének támogatni. Hogy mégis mi az összefüggés? A fene sem tudja, mindenesetre többek között erről volt szó a megbeszélésen:

Magyarország és Brazília szorosan együttműködik az ENSZ-ben annak érdekében, hogy a magyar kormány által korábban elutasított Globális Migrációs Csomagot a világszervezet ne tudja részenként a nemzetközi jog hivatkozási alapjává tennie – közölte Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter az MTI-vel Washingtonból csütörtökön, miután tárgyalt Ernesto Araújo brazil külügyminiszterrel.

A miniszter kiemelte: az elmúlt időszakban számtalanszor “buktak le” ENSZ-szervezetek azzal, hogy a Globális Migrációs Csomag részeit különböző határozatokban próbálták meg elfogadtatni. “Ennek kivédése érdekében közös megelőzési mechanizmust hoztunk létre a brazilokkal” – mondta. Szijjártó Péter és Ernesto Araújo megállapodott abban, hogy a két ország összehangolja tevékenységét a közel-keleti keresztények támogatásában. A miniszter hozzátette, hogy véglegesítés alatt áll az első közös közel-keleti beruházás.

Szijjártó Péter közölte, hogy az oktatási együttműködés érdekében Magyarország 250 ösztöndíjat biztosít brazil hallgatók számára a magyar egyetemeken, emellett magyar lektort küld a Sao Pauló-i egyetemre. (MTI)

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
error

Kövess minket!