Április 24,  Szerda
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Novák Katalin mosolya

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,518,800 forint, még hiányzik 481,200 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Jó éjszakát kívánok! Mindenkinek.

Az a rohadt komcsi, libsi, hazaáruló, migráns zongora. Az. Az az oka mindennek. Még hogy majd mindezek mellé Chopin, Liszt, Schubert, Bartók… Lópikulát! Ezeket úgy, ahogy vannak, szét kell verni. Ne zajongjanak, ne csörömpöljenek ott, ahol emberek járkálnak, ülnek, állnak, olvasgatnak, beszélgetnek, jegyet vesznek – mert utazni akarnak. Kérem szépen ez egy vasútállomás, ne klimpírozzon senki. Mi az istent keres egy fekete zongora a vasútállomáson, hát még ha az közösségi?

Úgy, mint Pécsett. Lefeszegették a billentyűk csontburkolatát, tönkrevágták az egyik pedálját és elvitték a zárófedél tartóját annak a zongorának, melyet január közepén helyeztek ki a vasútállomás várótermébe, hogy azon bárki zenélhessen, akinek éppen kedve szottyan rá, és még a fekete-fehér billentyűket annak rendje-módja szerint bírja leütni. Pontosan úgy, hogy akár még élvezhetővé is válik a várakozó közönségnek. De nem, azt ütni, verni kell – ami belefér, és amíg elhallgat sebesülésében.

Mindegy az, hogy a hangszer a bécsi Stingl Fivérek (Gebrüder Stingl) műhelyében a 19. és 20. század fordulóján készült. Elég régen, ugye, éppen megérett a likvidálásra. Egy névtelenséget kérő magánszemély jóvoltából került a váróba, a vasútállomás ajándékba kapta tőle a zongorát.

Csakhogy a rongálás nem nagyon tetszett a MÁV-nak, a rendőrségnek sem, és szerencsére a hülye művészeket vette a kamera. Pech. Mert feljelentették őket.

Javításra szoruló zongora – és magyar országimázs

Kérem, a pécsi vasútállomás nem egészen Európa, mert, ha nincs más, és elfogyott már a tépni, firkálni, zúzni való a vasúti kocsikban, akkor jöhet a hangszer. Miért? Csak. Magyarosan, gyűlöletből, eszementen pusztítani mindent, ami a barmok útjába kerül. Mert nálunk, ami nem kívánatos néhány ember számára, azt ki kell iktatni. Valahogyan úgy van ez a nagyvilág jobbik felében, hogy létezik zongora repülőtéren, metróban, vasútállomáson. És ott nem zavar senkit. Csak nálunk. Mert a zene is ellenség lett. Idióta, botfülü banditáknak.

Az ATV riportjában Biber Anett, a MÁV sajtóreferense a csatornának kedden elmondta, a hangszert megrongálták, eltávolították 10 billentyűnek a csontburkolatát, az egyik pedált és a zárófedél tartóját is elvitték. Egy zongorajavító még aznap megpróbálta orvosolni a bajt, szerinte a pedál le volt szakadva, a kitámasztó rúd ki lett törve, és a kottatartójáról le lett törve maga a kottatartó rész. A hangszert folyamatosan javítják.

Remek országimázs. Ez is. Tudják, én már biztosan nem élem meg azt, hogy szellemiségben, kultúrában és kulturált viselkedésben felzárkózzunk a nyugati világhoz. Már csak azért mondom, mert az sacckábé 60-70 év. Rossz a magyar közéleti, politikai talaj, ebből pedig nem nagyon szokott kivirágozni semmi.

Aki(k)nek az agya folyamatosan a pénz, a hatalom, az értéktelen, erőszakos, igazságtalan ideológiájával fertőződik, az bizony szétver egy zongorát. Először. És másodszor?

Pedig a zene mindenkié. Így. Halló, itt London!

Amúgy nincs itt semmi látnivaló. Csak egy mosoly. Csak? Novák Katalin szép nőies mosolya. A partnerrel, büszkén. Rómában. Gondolták volna valaha is erről a Fidesz-asszonyról? Gondolták volna, hogy nem csak nemzeti szülészeti felelősként nagyszerű, hanem abban is, hogy Silvio Berlusconi volt miniszterelnökkel, az ellenzéki jobbközép Forza Italia (Hajrá, Olaszország!) párt vezetőjével van közös dolga? Ha már elkísérte Olaszországba Orbán Viktort (lehet, hogy Orbán kísérte el őt?) a Nemzeti Konzervativizmus Konferenciájára.

(Nem) csak egy mosoly

Nincs itt semmi látnivaló. Barátkozni ment Novák a levitézlett olaszhoz, aki még 2003-ban azt találta mondani, minden bizonnyal nem tréfából:

„Mussolini soha nem gyilkolt meg senkit” – mondta meglehetősen sekélyes történelmi ismeretekről tanúbizonyságot adva Berlusconi. „Mussolini valójában nyaralásra küldte a bebörtönzötteket.”. A kormányfő szerint Szaddám Huszeinnel összevetve „Mussolini nem is olyan rossz”. (2003, Index)

Van még gyöngyszem.

Első fokon hét évre ítélte a politikust a bíróság, a vád kiskorú prostitúcióra való kényszerítése és hivatali visszaélés. Ez a lehető legnagyobb Berlusconi botrány, mert a “rocksztárt” örökre eltiltották a közhivatal viselésétől.

2009-ben Berlusconi azt mondta, hogy 30 ezer katonát vezényelne az olasz városokba, de tudja jól, hogy bármennyit is küld, nem tudják majd megakadályozni, a sok szép olasz lány megerőszakolását. (2013., 24.hu)

Orbán haverja a szexpartikról is hírhedtté vált volt olasz miniszterelnök, akihez most már csatlakozott Novák Katalin is. Mert Orbán barátja a család- és ifjúságügyért felelős államtitkár barátja is lett. Nincs itt semmi látnivaló, csak a szokásos út, amelyen dicsőségesen jár a magyar kormány. Egy olyan államtitkár nővel, aki feltette életét a demokrácia levetkőzésére. Az új ruhája sötét és szürke diktatúra. Tényleg, miért nem mutatta meg a jelenlegi olasz miniszterelnöknek?

A következőkhöz nem kell kommentár, ki-ki ítélje meg maga a ki sértett meg kit összecsattanást – Novák mosolygós becsületéért. Ki a kihívó, ki az erkölcsi vesztes. Vagy valami ilyesmi ebben a magyar kirakós játékban.

Imádkozom, nehogy összekeverjék a meghívókat véletlenül, és Novák Katalin nehogy egy bungabunga parti szívében találja magát a keresztény családi értékekkel kapcsolatos véleménycseréje helyett – ezt  posztolta Jávor Benedek a Twitterén  Novak Katalin és  Silvio Berlusconi fotójával illusztrálva,  “omg” és “bungabunga” hashtaggel ellátva.

Novák pedig egyenes Karácsony Gergelynek írt levelet.

“Tisztelt Főpolgármester úr!

2020. Január 1-től, az Ön személyes megbízásából párttársa, a szintén árbeszédes” Jávor Benedek képviseli Budapestet, és a budapestieket Brüsszelben. Az elmúlt évek során bizonyára volt alkalma megismerni pártjuk egyik alapítóját, ha mégsem, talán levelem segítségére lesz ebben, és így abban is, hogy időben felülvizsgálja korábbi döntését.

A Fidesz külügyekért is felelős alelnökeként Rómában találkoztam Silvio Berlusconival, testvérpártunk, a Forza Italia elnökével, Olaszország korábbi miniszterelnökével. A találkozó tényéről a nyilvánosságot is tájékoztattam.

Ezt követően az Ön által frissen kinevezett Jávor Benedek egy primitív, ocsmány üzenetet tett közzé, mely Önökhöz is méltatlan.

Főpolgármester úr! Ön kinevezése után azt mondta, hogy olyan főpolgármester szeretne lenni, aki azokat is képviseli, akik nem Önre szavaztak. Én 24 éve Budapesten élek, és nem Önre szavaztam. Joggal várom el tehát, hogy olyan embereket nevezzen ki felelős beosztásba, akik nem gyalázzák mások emberi méltóságát.

Bízom benne, hogy Főpolgármester úr tájékozódik, levonja a következtetéseket, elhatárolódik párttársa és személyes kinevezettje mocskolódó kijelentésétől, és olyanokat bíz meg a jövőben a budapestiek képviseletével, akik nem gyűlöletet szítanak. Ha már Niedermüller Péter kirekesztő kirohanását megvédte, ne kövesse el még egyszer ezt a hibát! Üdvözlettel: Novák Katalin”

Tudják, úgy van ez a mai Magyarországon: a szétbarmolt fekete zongora esetleg még javítható, de csak akkor lesz itt változás, amikor Novák Katalin arcára is ráfagy a mosoly. Végleg. …és tisztábban szól majd minden hangszer. Üdvözlettel, Magyarország!

Az önök véleménye

Bízom benne, hogy nem csak városi legenda, hogy a börtönben sem tűrik azokat, akik gyereket bántottak. (Madárlátta)

Most komolyan: hogy birja a szervezete, az egeszsege, hogy ennyit repcsizzen? A polgarok penzen? Az lenne az idealis mindannyiunk szamara ha Felcsuton maradna es nem beszelne senkivel es senkihez. Azt is ertekelnem ha nem egetne bennunket a tovabbiakban se belfoldon. Se kulfoldon. Egyszeruen latni se birom, hogy mindenhol ott paradezik. (Namostmareleg)

Gondolom hiába kuncsorog, vezető a szélsőjobbnál sem lehetne, csak árnyék lenne salvini és berlusconi mellett, meg még ki tudja hány erős fasziszta szerüség van köztük. Ő ott is maradna az a kisember, mint bármelyik más közösségben. Csak itthon a vezír, a mi bánatunkra. (Transzporter)

Szóval azért emelkednek most brutálisan az élelmiszerárak, mert a kormányzat mindent megtesz annak érdekében, hogy ne emelkedjenek! Szuper! Ezek utén jobb lenne, ha nem tennének semmit! (Mariann)

Így írtunk mi

Gigászok ugatják a holdat

A NAT csak a probléma egyik része

Világfőváros Hungária

Orbán naplója

Ha mások fizetik, akkor gond nélkül klímasemlegessé válunk

Kiszolgáltatott alattvalók

Akkor végre nyugalom lenne

Emlékezz

Most majd nagy lesz az Egyesült Királyság. Vagy mégsem?

Pofánvágással a gyűlölet ellen

A nap kommentje:

Ez ám a tudathasadásos állapot! Pár órával korábban fénylő csillagunk Brüsszelben még arról fufnyogott, hogy nem szabad kevesebb píízt adni a volt szocialista, keleti országoknak, így nekünk sem. Fel kell zárkóznunk és még a becsületet is megemlítette saját magával kapcsolatban, ami egy kész oxymoron. Majd megérkezik fasiszta haverjaihoz és előadja, hogy mekkora a fejlődés, virágzik a gazdaság, még szárba is szökkent, egyébként is, ő Európa motorja. (agador)

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.