Április 19,  Péntek
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Kovács vadászni ment; Semjén, Lázár meglőtte; Németh megsütötte. Megették, és mi kifizettük

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,340,346 forint, még hiányzik 659,654 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Jó éjszakát kívánok! Mindenkinek.

Az embereknek annyira kell a vadászati világkiállítás, mint görénynek a Biblia. Pontosan annyira. De lesz, hiába minden orrhúzás, lesz. Mert mi vadász nemzet is vagyunk. Minimum 50 milliárd forintért. (Megjegyzem, ennyi hitelt írt alá Varga Mihály pénzügyminiszter iskolák, tornacsarnok építésére). Az urak szórakoztatására ez igazán nem sok, ugye? De a büdös életbe, a nem urak szórakoztatásra mikor jut ennyi pénz? Persze, csak akkor, ha már tele van a spájz meg a bukszánk is. Amiből elmehetünk színházba, nyaralni. Nem ám lövöldözni kis- és nagy vadakra.

A Soros-ösztöndíjból megbutult Kovács Zoltán előlépett Semjén Zsolt, Lázár János, mellett fővadásznak. Is. Arról nem tudok, hogy a Vezér mikor mennyit ül a lesen, csak arról, hogy az ellenzék minden rezdülését lesi – nehogy elszaporodjanak földön, vízen, levegőben. Kovács két pökhendi aljassága között most éppen Dortmundban élvezkedik. Nem focimeccsen, oda a főnök szokott röpülgetni. Kovács hirtelen lett vadász szakértő, úgy vágták ki miatta a közkedvelt Nimród vadászati újság főszerkesztőjét, mint egyszerű magyar futballista a zöld gyepre a teli orra maradékát. Ámulj világ, annak a Kittenberger Kálmán világhírű vadásznak és természetbúvárnak az örökébe lépett vagy inkább erőszakosan betolakodott, aki szakmai hitelességével alapozta meg a Nimród jó hírnevét. Ennek most kampec.

Lett is még a világkiállításért felelős kormánybiztos. Ahelyett, hogy a déli határon még embertelenebbül, még jobban gyűlölködve segítené a hadsereget, a rendőröket meg a Pintér nyugalmazott minisztert. Ott is lehet lőni, kicsi koma, nem baj az sem, ha nem állatokra, hanem emberekre.

Kovács már azt is tudja, hogy legalább egymillió látogatót várnak a 2021-es vadászati világkiállításra, melyet Budapest mellett négy vidéki helyszínen rendeznek meg jövő ősszel. Lesz abból kettő millió is, forduljanak bizalommal Rákay Philiphez, aki Kálmánról magyarosította a nevét, történész, Csiszár Jenő hasonmás és Orbán-kampány tudós. Minden sínen van, mint a nyugdíjas Marika néniék plusz a munkanélküli unokájuk élete. Az MTI is nagyon kíváncsi a Kovácsra, meg is mondta nekik ottan Dortmundban:

a rendezvény szervezése folyamatban van, az előkészületekkel időarányosan jól állnak. Az „Egy a természettel ” Vadászati és Természeti Világkiállítás és az ehhez kapcsolódó rendezvénysorozaton a nemzetközi kiállításon a szerződött partnerek 660 rendezvényen bemutatják, hogy mit tudnak és mit gondolnak a vadászatról.

Hóhahó! És ki a szent nyúldzsemet érdekel ez, már csak úgy nemzeti érzelemből kérdezném. Ez jó! Azt írja a 168 Óra: a Fővárosi Állat- és Növénykertnek az éves látogatószáma 1 millió, ugyanezt a kormány most egy három hetes tematikus kiállítástól reméli. Mernek tehát nagyot álmodni, miközben az országban álmodik a nyomor. Sebaj, tatarozzák már a buszokat, vinni az érdeklő közönséget a kiállításra. Már aki nem akar, pláne nem gyalog menni oda.

Kovács Zoltán Dortmundban – ahol Európa legnagyobb vadászati kiállítása és vására zajlik – azt is ígérte, a következő egy évben minden olyan nagyobb rendezvényen, vásáron részt vesznek, amely a vadászattal, a természettel, a horgászattal foglalkozik, pozicionálva ezzel a 2021-es rendezvényt.

Éljen a vadászati kormány turizmus! Hogy ez a mászkálás majd megint mennyibe kerül nekünk!

A világkiállítás központi témája lesz a természetmegőrzés fontosságára felhívni a figyelmet, valamint a fenntartható természethasználat népszerűsítése. A vadászat és a vadászok, a halászat és a halászok a kulturális örökség részei, a 2021-es világkiállítással a sikeres 1971-es vadászati világkiállítás ötvenedik évfordulóján ismét a nemzetközi figyelem középpontjába kerülhet Magyarország.

Reméltem is, azt pedig főleg, hogy a vadat, halat, s mi jó falat eszem-iszom kulináris élvezetek sem maradnak ki a programból. Már készül Németh Szilárd baka, szakács a sütésre, főzésre. Nyilván különvonat viszi ide is a rászorulókat. Enni.

Megértem én az állatok, a természet biológiai egyensúlyának fönntartását, de az úgy van, hogy Laci barátom, bigott vadászként – nyilván valamelyik vadásztársaság tagjaként -, saját pénzén teszi mindezt. Ül a lesen éjjel, nappal, télen, nyáron. Lacinak ez a hobbija, lelke rajta, élvezze úgy, mint más a bélyeggyűjteményét – kialakult formában, de senkire nem ráerőltetve a mániáját, pláne nem a mások pénzéből. Pedig Kovács megmondta: több mint 3 milliárd forintot utaltak ki vadásztársaságoknak, megyei kamaráknak, kulturális egyesületeknek, szakmai szervezeteknek.

Semjén Zsolt, a nagy va-va-va-va-dász

…mert a vadászat pénz, pénz és pénz, nagy üzlet! Nekem pedig jogom van erről az állami rangra emelt úri szórakozásról nem tetszésemet kifejezni. Például engem a hideg rázna a sok-sok puska láttán. Mert a lovakat lelövik, ugye? és időnként a vadásztársakat is lelövik, ugye. A sok fegyverből nem egyszer egy-egy véletlenül elsül akkor is, amikor nem szabadna. Meg akkor is, amikor Semjén fő kereszténydemokrata rénszarvas orvvadászattal öregbíti pártja jó hírnevét. Nem véletlenül dolgozik azon, hogy Magyarország ismét vadászati nagyhatalommá váljon. Magyarország lassan mindenben nagyhatalommá válik, reszkess, Ámerika!

Lázár János az elejtett nyulak királya

A mértéket vesztett Lázár János is csak úgy komédiából kisgyerekek kezébe adta a fegyvert egy vadászaton. Hadd szokják. Ő nyúlban és fácánban jó. Meg az arisztokraták között ő a legelőkelőbb magyar úr. Akkor is az volt, amikor például Soponyán vendégül látta Habsburg-Lotharingiai Mihály főherceget, Gróf Károlyi Lászlót és feleségét, Miklós liechtensteini herceget és feleségét, aki a luxemburgi főherceg húga. Meg is sértődött a mi Jani urunk, amikor a sajtó kicikizte. „Látom óriási hűhó lett egy vadászatból, amin részt vettem! Miért kell politikai ügyet csinálni mindenből?!!” Bevallotta, nagy szenvedélye, és egyelőre nem tud leszokni róla. Pedig dohánybiztosként tudnia kéne, hogy a cigiről is le lehet szokni, sőt kötelező, mert jönnek az állami dádák.

Kovács Zoltán harci díszben, harcra készen

Ne csak a mikrofon előtt lássák Kovácsot eltorzult arccal, amikor a gyűlölettől, leginkább a Sorostól meg a migránsoktól hörög. Lássák gyönyörű harci díszben is! Kisimult arcát. Mégis csak élvezhetőbb – van mellette két kutya. Olyan gyönyörű ez a kép, mintha a legamatőrebb giccsfestő varázsolta volna elő a festéktartójából. Nem nevet! Nagyon komoly dolog ez. A drága Kovács úr szerkója biztosan kóstál több százezer forintot, azért olyan elegáns benne.

Tudják, az azért rohadt dolog, hogy a hatalom basáinak mániáit, hobbijait meg egyszerű aljas kívánságait nekünk kell kifizetni.

  • Orbán várbeli trónját, meccsnéző röpködéseit;  a papa bányáját, a vejkó kastélyait, várait; a lánya milliós óráját, a haver Mészáros mittudoménmár mennyi milliárdos finomságait.
  • Az urak külföldi luxus útjait – szeretőstül, feleségestül.
  • Polgármester közpénzen kufircolását.
  • Vadásztivornyákat.
  • Nagy zabálásokat.
  • Üres fociarénákat.
  • Üres templomokat…
  • Cilikét, Ráhelt, Kósa mamát, Szijjártó testvért meg az egész NER-hóbelevanc közpénz heppjét.

Mint a középkorban. Urak és cselédek. Egy biztos, arra ne számítsanak, hogy majd még a lakkcipőjüket is velünk köttetik be ezek az itt maradt sötét, erkölcstelen, lezüllött földi atyák. Egyenes gerinccel nem lehet le- és meghajolni. A cipőfűzőjükhöz sem. Intézzék maguk fölényeskedő gerinctelenségükben – az orruk már a földet túrók orráig ér. Mint a vaddisznóké, mielőtt golyót eresztenek beléjük. Jó vadászatot!

Az önök véleménye

„Lassan megváltoztathatjuk az ország nevét: Magyarország Államtitkárság. Államformája: Orbanista Monarchia.”S a korszak: a „dinasztikus Viktorianizmus” kora. (Lásd: dr. Kovács József fideszes képviselő a fiát ültette a NAV békés megyei főigazgatói székébe, M.Kiss Sándor a lányát (M.Kiss Rékát) neveztette ki a Nemzeti Emlékbizottság elnökének..Tovább is van. Mondjam még? (Választási Malac)

Ezek azt gondoljàk, hogy èvente egyszeri krumplival, tüzifàval, tízezer ft-os utalvànnyal kompenzàlni lehet ! Csak az a baj, hogy a cèlközönsèg is azt gondolja , hogy az azonnali ” segitsèg” megoldàs. Pedig nem az… (Krisztina)

Nem értem az állampártot. Ha ennyire piszkálja a csőrüket a liberális nemzedék, miért nem hoznak törvényt a liberalizmus ellen? Vagy egyszerűen csak tiltsák be, mint a hajléktalanságot. Hiszen ez eddig minden olyannal szemben működött, ami eddig nem tetszett a fényességesnek. 2 nap alatt át is lehet vinni, majd diadalittasan világgá is lehetne kürtölni: Ismét győztünk! (J. János)

Az a legszomorúbb az egészben, hogy rengeteg ember fogékony a gyűlöletkampányukra. Sokan át sem gondolják, nem is értelmezik, hogy miket fröcsögnek az arcukba napi szinten. Nem értem. Lehet, hogy nagyon naív vagyok, de engem a hányinger fog el amikor gyűlölködve beszél. Az emberek ennyire szeretnek gyűlölködni? Nem jobb lenne békében, nyugodtan, mosollyal az arcon élni? Jobb így befeszülve, görcsösen, félelemben? (Hortenzia)

Így írtunk mi

Dermesztő, hogy az állampárt mennyire kiskorúnak tekinti a magyar társadalmat

Idehaza és odahaza

Egy sláger születése

Tanult tehetetlenség és tanult telhetetlenség

Sompolyog a polgárháború

Szardíniák

Hol van az az erkölcsi alap, amire fel akar kapaszkodni a család?

Indián szerenád

Ne csináld!

Normálisabb helyeken, ahol a nép nem egy nagy szimbolikus puskaporos hordón ül tíz éve

A nap kommentje:

Most gyorsan elmondok egy fohászt, hogy engem, szeretteimet, barátaimat, illetve fele – vagy félig se – barátaimat, innentől már csak Niedermüller Péter sértsen meg, rekesszen ki, vagy vegzáljon. Ámen! (rita)

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.