Április 26,  Péntek
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Már most nagy árat fizetünk a jelenünkért, a jövőnkért. Sokkal nagyobbat, mint a dráguló húsért

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,544,300 forint, még hiányzik 455,700 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Jó éjszakát kívánok! Mindenkinek.

Van, aki e nevet nem ismeri? Olyan nincs, hiszen feltűnt egy újabb, elég ritkán látott fideszes csillag ebben a kicsit hűvös, kicsit ködös, fázós időben. Bodó Sándor, az Innovációs és Technológiai Minisztérium foglalkoztatáspolitikáért felelős államtitkára. Újabb államtitkár. Lassan megváltoztathatjuk az ország nevét: Magyarország Államtitkárság. Államformája: Orbanista Monarchia.

Úgy látszik, a többi államtitkár költi az év végi jól megérdemelt milliós jutalmát, ezért szegény Bodó lett a soros. Ugyanolyan, mint a többi, csak eddig kicsit eltakarták a nyilvánosság elől. Ám most végre eljött az ő ideje is. Megmutatni, semmivel sem jobb és rosszabb, mint például a Kovács Zoltán, minden magyarok legirritálóbb politikusainak egyike vagy jobbika, ki tudja. És még nem szőrös a Bodó. Csak a szőrt állítja fel sok ember hátán. Életbevágó témáról beszélt. Nem az ő életébe, hanem a sok suttyónak tartott magyar ember életébe, mindennapjaiba vág bele. A téma.

Bodó Sándor államtitkár lett a legújabb soros az ömlengésben

Vegyék elő harsonájukat, győzelmi tószt következik. Éri a zenét. Mert az úgy van, mondta el a Bodó a sajtótájékoztatón:

Magyarországon 2010 és 2019 között – vagyis a gyönyörű Fidesz-korszakban – a családi adókedvezményt is figyelembe véve a nettó keresetek 87 százalékkal emelkedtek.

Ez így azért nem nagyon konkrét, de majd most:

a szociális partnerek között 2018 decemberében létrejött kétéves bérmegállapodásnak köszönhetően idén január elsejétől a bruttó minimálbér 161 000 forintra, a garantált bérminimum pedig bruttó 210 600 forintra emelkedett.

Emelkedik itt minden, mint a gázzal töltött lufik, van is elég gáz szép hazánk egén meg földjén. Amúgy örülök, kapóra jött Bodó úr igazságos ömlengése, mert éppen tegnap tettem el a fagyra azt a húsmennyiséget, ami tavaly még pontosan 1 200 forinttal kevesebbe került. Gondolom, 2010-ben pedig ennyi pénzért háromszor-négyszer több husika fagyott volna meg a mélyhűtőben. És ezt csak úgy minden statisztikai adat nélkül mondom.

Olyannal is el tudom kápráztatni önöket – már csak azért is, hogy innen messziről kötekedjek az állami muftival a mi rohadt jólétünkről. Képzeljék el, ha belerohadok is, viszek a Bodónak ajándékot, mert én minden ember sorsát a szívemen viselem. Bodó örül, haj, de szép, haj, de jó. Aztán nagy szerénységgel szólnék neki: ugyan fizesse meg az árát, így vagyunk kvittek. A bal kezemmel adok neki, a jobbal pedig elveszem. Bodónak nem marad semmi-semmi többlete.

Így vagyunk mi is. Azért is kellett volna egészen konkrét jóléti számokat mondania, mert a magyar emberek egyre kiválóbb matematikusok lesznek, nem mondom, kényszerből ugyan, de tudnak számolni. És még azt is megkérdeznék teljesen véletlenül, hogy a nyugdíjemelésekkel nem tetszenek-e átvágni, mint hülye gyerek a macskát a palánkon? Vagy azt is, hogy a nemzethy szülészeti mozgalomban, miért nem tetszettek volt emelni a családi pótlékot? De leginkább arról érdeklődnének, hogy miért egyre nagyobb a forgalom a nyugati határon, ha itt tíz év alatt megszületett a Magyar Kánaán. Konkrétan nem a csellengő migránsokra, hanem az angolosan magyarosan távozókra gondolok. Segítek, megmutatom, milyen nagyon jól el vagyunk eresztve, mimagyarok.

Nem csalás és nem ámítás, ez itt Magyarország (Forrás: Népszava)

Meg aztán az ember nem csak azért született a világra, hogy teletömje a bendőjét, vannak egyéb fizetnivalók is. Bodó úrnak elárulom, hogy nem tíz, hanem csak néhány hónap alatt

  • A szolgáltatások tarifái 3,3 százalékkal;
  • A lakbérek 10,9 százalékkal;
  • Az üdülések 5,9 százalékkal;
  • A postai szolgáltatások díja 4 százalékkal emelkedett.

Persze ez még nem minden. A forint olyan gyenge, mint a kiscsikó a háromnapos hasmenése után. Büszke lehet hős bakánk, másodállásban RezsiBiztos Szilárd, mert a háztartási energia 0,7, ezen belül a tűzifa 6,0 százalékkal, a szén pedig 6,7 százalékkal drágult. A propaganda kiválóan működik, és ez a Bodó biztosan nem mondana ennyi valótlanságot, ha Magyarország másik felén élne. Mert legalább háromfelé, még pontosabban négyfelé szakadtunk – ebben konkrétan most nem a török Erdogán a bűnös, ő elvan Orbánnal nagy diktátori lamurjában.

  1. Vannak a burzsujok, akik összeharácsoltak már mindent, akiknek mindig jó felől, Orbán felől fújja a szél a milliárdokat; akiknek még ez sem elég, és törvényesen ellopják a magyar emberek pénzét; akiknek folyton győzelemre áll a közös zászlónk. Nekik mindent szabadon szabad.
  2. Vannak, akiknek a kenyér is gond az asztalukon; munkához nem jutnak – se közmunka, se közpénz; lakásuk a csillagos ég; életük a reménytelenség. Nem nekik áll a közös zászlónk; néha behúzzák az ikszet a nemzeti, keresztény zászlótartóknak, mert kiszolgáltatottságukat azt kihasználják a nagyságos urak és hölgyek.
  3. Vannak, akik elvannak, mint a nagymama lekvárja, kivárnak. Aztán lesüllyednek a szegénység küszöbére. Vagy megpróbálnak dörgölőzni a hatalomhoz, hátha kicsit megérinthetik a közös zászlót. Ehhez elég erősnek és keserűnek kell lenni, gerinccel mindenképpen. Vannak, akik mégis valakik – emberi tartásban, erkölcsben.
  4. Vannak még… Akik már nem itthon élnek, és többnyire nem is érzik ezt rohadt büdöset, ami ebben az országban terjeng. A közös zászlót talán még megismerik, alatta sírva nevetnek a markukba. Talán.

Bodó Sándor, nem árulok el nagy titkot, az első kategória kitartottja. Már most nagy árat fizetünk a jelenünkért, a jövőnkért. Sokkal nagyobbat, mint egy kiló húsért.

Az önök véleménye

És akkor ne az ostoba fideszbarmokra legyek dühös, akik olyan hülyék, hogy simán elhiszik, minden az ő érdekükben történik ebben az országban? Ha holnap kiderülne Orbánról, hogy pénzért eladta az országot Putyinnak és ebédre gyerekeket eszik, ez a sok vakhitű nyomorult akkor is rá szavazna. Követnék a tűzhalálba is. Ennek az országnak annyi. (Kókusz)

Azért van némi különbség a motivaciós pénzek között.:( Államtitkár majd’ 2 milla, nyugger 9eft prémium (?). Újra mondom: nem szeretnék most fiatal lenni! Soha ilyen kilátástalan, reménytelen nem volt az élet. (Manci)

Abban megmi a jó nekem, ha külföldi tőkések, idegenszívű soroslibsik helyett magyar bűnözők jutnak magyar tulajdonhoz? Elárulom; az égvilágom semmi. Ellenben vam egy javaslatom: vagy módosítsák a Btk-t Jtk-ra=jókat büntető törvénykönyvre, vagy az egészet dobják ki a francba. Hiszen már úgyis ott van. (anima)

Ki beszél itt nem elég fizetésről? Ebben a mélyen hívő keresztény országban, a földi helytartóknak az isten pénze sem elég. Ez a motivációs alap. (Old Sátorhand)

Figyu, viktor ! Eddig nem hallottam sehol, hogy “hangosan , és érthetően” felháborodtál volna azon , hogy a miniszterek, államtitkárok “ mindenféle munkavégzés nélkül “ milliós fizetéseket tesznek zsebre ! És akkor a bónuszokról még szót se ejtettem… szerinted ez nem bántja ez emberek “igazságérzetét “???? (Krisztina)

Így írtunk mi

Nem annyira új szint, mint inkább logikus következmény

Valóban megdolgozott a jutalmáért?

Ez nem az a rendszer, amit egyszerre utálni és támogatni lehet

Last minute iskolaérettség – a szülők elutasítják az új rendszert

Idézőjeles leépítés

Mi a magyar? 

Hány családapának, családanyának és gyermeknek kell még meghalnia azért, hogy végre ne eltávolodjunk, hanem közelítsünk egymás felé?

Körúti hajnal

Minden elmúlik egyszer

Hogy annak az elmebajnak ő állhasson az élére

A nap kommentje:

Bocs a túltengésért, de én ezzel kezdtem volna, merthogy ez a lényeg: „Vonják vissza a kötelező hat éves beiskoláztatásról szóló törvényt, és kezdődjön az oktatás valamennyi kérdéséről érdemi szakmai, társadalmi párbeszéd!” (József)

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.