Március 29,  Péntek
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Minden elmúlik egyszer

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 1,506,669 forint, még hiányzik 1,493,331 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Az utóbbi napokban kicsit elhanyagoltam a magyar közélet napi szexvideóinak, ki kinek mit üzent és milyen stílusban, és hasonló érdekfeszítő események figyelését. Többek között azért, mert „vendégünk” volt: egy valamiért éppen Glóriáról elnevezett vihar dúlt a környéken. A mi tartományunkban „csak” három napig tombolt az egy hete tartó katasztrofális időjárás, 8 halálos áldozatot, 4 eltűnt személyt, használhatatlanná tett lakásokat, boltokat, tengerpartot hagyva maga után. Sok millió euró a keletkezett kár, a vége még nem látszik, mert Glória tovább garázdálkodik tőlünk északra és délre is.

Ezúton üzenem az egyik „kedves” rendszeres hozzászólónak, aki „kutyusnak” címzi saját magát, hogy gondolja át még egyszer azt a kijelentését, amely szerint „a klíma mindig változik”. Ez tény. Mint ahogy az is, hogy egyre jobban érzékelhetően nem a jó irányba folynak ezek a változások. Egyetlen példa a Glórián kívül: az utóbbi 2-3 hónapban háromszor éltünk meg elektromos vihart. Ami fizikailag azt jelenti, hogy hosszú ideig (a legutóbbi több, mint egy órán át tartott) sem a villámok, sem az égdörgés nem szűnik meg egyetlen másodpercre sem. Fenséges látvány és ijesztő élmény. Ráadás a körülbelül 100 km/órás hatalmas szél visz mindent. Most láttam először teljesen bedeszkázott üzletportálokat errefelé. Pont, mint az USA-beli hurrikánok idején. Egyes szakemberek szerint SOHA nem voltak ehhez hasonló jelenségek a Földközi-tenger térségében.

Ennyit erről, mert már van áram, szinte egyfolytában, az internet is magához tért, bár a fűtési rendszer még halott. És az a mára 13 ember is, akik áldozatul estek az egyesek szerint nem létező klímakatasztrófának – az utóbbiról azt gondolom, hogy igenis létezik, és igenis mi okoztuk/okozzuk.

Kicsit belekotorásztam hát a kimaradt időszak magyar híreibe, őszintén szólva az jött le nekem ezekből, hogy a Nirvána még odébb van. Továbbra is. Sőt, egyre távolodni látszik.

Már volt szó arról, hogy mindössze egy enyhe ejnye-bejnye volt a véleménye az Unió parlamentjének a magyar jogállamiság csorbításának (???) ügyével kapcsolatban. Az is kiderült, hogy az Néppárt gondolkodik még azon, eléggé szélsőséges-e a Fidesz ahhoz, hogy kizárják a pártot az EPP frakciójából. Nem is kell elkapkodni a döntést, tessék jól megfontolni, megvárni a Hitler-bajuszt, és az azzal az ideológiával társítható intézkedéseket. Gyöngyöspatai ügyekről is volt már szó, arról is, hogy a még nem felkent egyszemélyi magyar döntéshozó simán kidobott a kukába egy jogerős bírósági döntést. Mert nem tetszett neki.

Erre sem volt rest reagálni az Unió egyik legfelsőbb szerve:

Az Európai Bizottság szóvivője szerint a bírósági döntéseket Magyarországon is be kell tartani.

Tényleg? Szinte hihetetlen…

Már nem is érdemes tovább kutakodni, mert ebben a mondatban minden benne van. Kivéve azt, hogy kinek is kell azt betartania.

Ha engem jogerősen elítél a magyar bíróság, mert nem fizettem meg 1234 forint villanyszámlát, például – mire véget ér a per, ebből az összegből akár 123 400 forint is kerekedhet, figyelembe véve a perköltséget és egyebeket. Nekem ehhez kell tartanom magam. Mert csak egy pondró állampolgár vagyok, és ha nem tudom megfizetni, jön a végrehajtó, a felszámoló, aki meg fogja tudni nyitni a pendrive-omat, és megtalálja, hogy valóban nem utaltam.

Ha Te, a jogerős bírósági határozatodat lehúzod, mondjuk a WC-én, mert igazságtalannak tartod, és nem vagy hajlandó eleget tenni a döntésnek, akármi is lehet a következmény.

Ha fideszes bárki követ el bármit, nincs következmény. Megszüntetik a nyomozást, eltűnnek a bizonyítékok,  beázik-elázik a dokumentum-raktár, az ügyészség nem talál okot a nyomozás folytatására. Legyen szó plakátlopásról, gázolásról, bizonyított lopásról – a kormányfő csókosai egészen biztosan megúsznak mindent. „A jogállamiság helyzete romlott Magyarországon” – véli az Európai Parlament. Hacsakúgynem.

A Glória nevű vihar elvonult, rengeteg kárt és veszteséget hagyva maga után. A Fidesz-éra is véget fog érni egyszer – mint minden más jó is sajnos, és a rossz is. Ma még meg sem lehet tippelni az általuk okozott kár nagyságát. A Glória „ára” több millió euró, és katasztrófa sújtotta területek sokasága. A Fidesz dübörgésének ára: több millió tönkretett élet, egy katasztrófa sújtotta ország. A Glória utóhatása: az összefogás a károk elhárítása terén, egymás segítése, a közösségek összekovácsolódása. A Fidesz után egy gyűlölködő mentalitású nép, a „dögöljön meg a szomszéd is, ne csak a tehene”, egy összefogásra képtelen, szellemileg megnyomorított és elbutított közösség marad majd.

Maradok a Glóriánal, ha lehet választásom.

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.