Április 19,  Péntek
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Kultúra és kulturáltság. Akik egy Arany János díszkötetet beletuszkolnának a CD-lejátszóba

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,340,346 forint, még hiányzik 659,654 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Jó éjszakát kívánok! Mindenkinek.

Megnéztem a Karácsony Gergellyel készült interjú videóját. Készült a közpénzlopó köztelevíziónak egyáltalán nem nevezhető csatornán. Fogalmam sincs ki az a Mészáros Kata, de ez nem jelent semmit, mert nem kényeztetem magam a televízió műsoraival. Egyikkel sem. De azt gondolom, hogy a M1 csatorna jobbika, ha a szerkesztő rá merte bízni a beszélgetést Budapest főpolgármesterével. Vagy ez a normális szint ott. Akkor milyen lehet a többi riporter vagy műsorvezető vagy mi a franc abban az igen színvonalasan dolgozó Orbán-műhelyben? Azt írta az egyik kommentelő: ez a nő mitől volt ilyen arrogáns? Nem arrogáns, hanem buta, és ezzel akarta ezt palástolni. Azért is volt rettenetesen szánalmas, mert lesült róla, hogy na akkor most ő nem hagyja magát, jól megmondja, erőszakosan, szókimondóan a Fidesz közellenségének, a Karácsony Gergelynek. Az még hagyján, hogy a tudás, a tanulás és értelem istennője átfordul a másik oldalára, de most és itt kifordul a reggeli, ebéd, vacsora az ember szájából ennyi pocsék állami nívótlanság hallatán vagy hát még nézése közben.

Fölteszem ide a videót, de valamilyen rejtélyes okból egyben a YouTube-ról nem lehet levenni. Mindegy, csak azért is próbálják ki: vegyék le a hangot, és nézzék meg a két ember arcát. Szó nélkül is mindent elárul: a rosszabb sorsa érdemes nő mimikája olyan nagyon elveszíti természetességét, hogy csak szánni lehet szegényt. Pedig mindent belead. Megjegyzem, még arra sem volt képes, hogy megtisztelje a vendéget felkészültségével, kifogott rajta az a 25 perc. Persze, lehet puskázni, ha másképp nem megy, de az biztos, hogy ez a Mészáros nem a szakma valamelyik nagyjától leste el ezt a dilettanizmust, amit művelt.

Az, hogy Fürjes Balázs szerint is rohadt égő volt ez az egész Karácsony-interjú, nem érdekel, de van benne igazság.

A kormánypárti politikus szerint szerencse, hogy nem az önkormányzati választások előtt ment le ez a műsor, mert akkor még több ellenzéki polgármester lenne ma.

Azért nem hat meg az államtitkár, mert tudnia kell(ene), hogy így működik az emberektől ellopott objektív tájékoztatás. Így működik a péntekenkénti Orbán-interjú is – csak ott a soros riporter kérdezni sem mer, vitatkozni, visszaszólni pedig pláne nem. És Fürjes NER-tag eddig mintha nem tette volna szóvá a mikrofonállványok áldásos tevékenységét. Vagy ez már olyan botrányos volt, hogy nála is kiverte a szakmaiság és tisztesség határát. Ez nem elég, és lehet sértődötten picsogni Brüsszelben is, hogy nálunk minden rendben van a sajtóval meg annak szabadságával, a közszolgálatiság függetlenségével. Nem elég, mert ez a világ csúfja, ettől még Észak-Koreában is elégedettek lennének.

Én csak a kakukk közpénzlopó Kossuth rádió munkájával szoktam szembesülni. Ma reggelre is jutott élmény. Schmidt Mária udvari történész mondta el pár percben a magyar kultúra napjának alkalmából gondolatait. Amiből nem sok volt neki: ilyen szedett-vedett, makogós és semmitmondó nemzeti szósz még a közpénzlopó rádióban is ritka. Egy értelmes gimnazistát kellett volna meghívni, többet, szebbet és ünnepit kaptunk volna tőle. És akkor a Schmidt rohadtul szégyellje magát.

Mit mondjak, az orbáni média már olyan tré, hogy elveszett belőle a Fidesz-fajankók és fajankónék kulturáltsága, műveltsége, amit elvárnánk a politikusoktól is. Hülye vagyok, hogyan? Amikor egy a lényeg: mindig ugyanazt a hazugságot, félrebeszélést várja el tőlük a Nagy Tesó. Meg is felel ennek mindegyik csókos koma – csak a szint változik: lent, lejjebb és legeslegalul.

Kitört a kultúra Schobert Norbert celebből (vagy kiből) 

Sokáig gondolkodtam, írjak-e róla. Megteszem, mert a salak ellen mindenáron érdemes szólni. Közocsmányságok mindig jutnak, mert mi más lenne a kaja celeb (vagy mi) Schobert Norbert olyan buta dumája, amitől életüket hátrahagyva esnek le a madarak a körtefáról. Különben is cefetül ideges bírok lenni, ha jött-ment senkik és bárki is alázza a nőket. Megjegyzem:

  • a Facebookról két dolgot szoktam szó nélkül törölni vagy láthatatlanná tenni: az egyik, amikor akár humorosnak vélve, akár aljas indokból elkövetve tesznek fel nőket ábrázoló, csúfondárosan sértő képeket, rajzokat, bármit. Éppen a napokban láttam egy valamiféle durva mocskot egy meghízott nőről – valami botrányos szöveggel.

A másik most nem érdekes. Konkrétan úgy vagyok vele, hogy nem szoktam soha senkitől megkérdezni, soha senkire célzást tenni: miért olyan kövér, miért olyan sovány. Tapintatlan és sértő kérdés, mert nem tudom az okát, és egyáltalán nem tartozik rám. Mert az úgy van, hogy az ember jellemét nem súlyban mérik, csak az ilyen magamutogató, a semmire nagyképű valakik teszik meg.

Ugyan, ki ez a fickó? Nem több bárki másnál. Azt mondja, a nők a szülésnél cseszik el, kiskomám, te már régen elcseszted, hogy a civilizált férfiak sorába tudjunk. Tényleg úgy van, ahogyan a pszichológusnő mondta: az ostoba mindig tökéletesen megvan elégedve magával. Nem akarnék sokat foglalkozni ezzel az egyénnel, de azért még megkérdeztem Zsókát, neki mi a véleménye erről az emberről. Zsóka nagyon csinos, okos nő, úgy nagyjából hallott már róla, látta már ezt az ember. Kértem, olvassa el miről is van szó, miért érdekel a véleménye arról, hogy Schobert szerint:

Rengeteg házasság tönkremeneteléért a nők felelősek, mivel nem fogynak le szülés után és így a férjük már nem kívánja őket.

Zsóka később megjegyezte: – Te most ezzel a barommal baromsággal zaklatsz? – Ezzel. – Megírod, amit mondok, vagy magánhasználatra lesz? – Megírom. – Figyelj, akkor mondom, ez a kategória az, amikor, ha ketten lennénk egy szigeten vele, akkor inkább… Kimondjam? – Ne-ne-ne. Szerintem, mindenki érti. Már csak a magyar kultúra napja alkalmából: van nekem egy díszkötésű Arany János kötetem, és azt hiszem, ha ennek a lájtos eszű komának meg a hasonszőrűeknek a kezébe adnám, rohanna betenni a CD-lejátszóba.

Pedig ma nem a nemzeti ostobaság napja van. Hitték volna?

Az önök véleménye

Ezzel a rendelettel pont azokkal szúrnak ki, akik megtették, amit a fideszorbán akart. Abba az iskolába iratkoztak, amit nagyon próbaltak eröltetni. Egyik pillanatról a másikra hozzák a legeszementebb döntéseket. Ez már szerintem a vég, mármint agyilag már teljesen elborult. (Transzporter)

Akkor mégsem pályázom meg a babaváró hitelt. A nyugdíj biztosított időnek számítana egyébként? Mindig mondom, nem szeretnék most fiatal lenni.:( Jól kicsesztek megint az éppen legjobban rászorulókkal.:( (Manci)

A hétvégi Népszavában is volt egy elemzés erről az új képződményről, és ott is arra jutottak,, hogy a főváros „árnyékkormányt” kap. Nem tudom, melyik lesz az a legutolsó csepp a pohárban, de ez az emberkedés a tökéletes út arrafelé, szóval csak így tovább. A vulkánon se látszik az utolsó pillanatig, hogy ki fog törni. Belhoni magyarként pedig inkább nem kommentálnám a külhoni magyarok potyaleső (figyelem: potyautasok!) vezetőit. (Madárlátta)

Engem nem erdekelne a latvany! Sot az sem erdekelne,hogy szaz nyelvcsapas es rangas kozepette tudna e valami ertelmeset mondani. En jogerosen AK-47 esek ele allitanam mindegyiket. (Mint annak idejen a karpatok geniuszat meg a roman akademia elnoket aki hat elemi osztalyt vegzett.) No az a latvany megfizethetetlen lenne a szamomra. (Bryan King)

Mélygarázs ? Minek?! De abban biztos vagyok , hogy legalább 30 évre titkosítja a “nagy hős “.. hiába , na… ez a rezsim úgy fog bekerülni a történelem sötét lapjaira , mint a titkok országa …:( tisztára mint az 1001 éjszaka …csak már több mint háromszor annyi ideje tart… (Krisztina)

Kedves András! Ott egye a fene! Megyek én is a bíróságra. Akkor is igazad van! Pilhál meg az a másik, – tudomisén, minek hívják – meg rohadtul ne sértődjön az én nevemben! Ugyanis akár tetszik nekik, akár nem: én is magyar vagyok. Csak velük ellentétben, nekem elég merev és stabil a gerincoszlopom. (Noémi)

Így írtunk mi

Már jó ideje az jelent hátrányt, ha valaki magyarországi magyarnak születik

Nem kívánok én sem mást, mint hogy kénytelenek legyenek a korrupt tolvajok átélni azt, ami megilleti őket

A kocsi előállt

Ők aggódnak a magyarságért, én aggódom a gyerekeimért

Az EMMI büszke

A látszat nem minden

Izgalmi állapot

Ajándék

Csenget majd a postás?

Napi 414 forint

A nap kommentje:

Megtiszteltetés a nemzethy oldal ellenségének lenni. (Tibor)

Tegnapelőtt volt a születésnapja Fischer Ivánnak, a magyar (zene)kultúra jeles képviselőjének.

 

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.