Szeptember 23,  Csütörtök
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Már jó ideje az jelent hátrányt, ha valaki magyarországi magyarnak születik

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 1,297,765 forint, még hiányzik 1,702,235 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Jó reggelt! Tegnap elmaradt a verőfény – legalábbis ott, ahol én vagyok -, hátha majd ma. Na, hogy mit talált ki megint jó kormányunk.

Létrehozzák a kormányzati Budapest-politika szakmai műhelyét, a Budapest Fejlesztési Központot (BFK), a nonprofit zrt. vezérigazgatója Vitézy Dávid lesz – tájékoztatta Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter és Fürjes Balázs, a Budapest és a fővárosi agglomeráció fejlesztéséért felelős államtitkár kedden az MTI-t.

    Gulyás Gergely kiemelte: Budapest jelentősége, szerepe, lakosságszáma és lehetőségei alapján is a legfontosabb magyar város. A kormányzati Budapest-politika szakmai műhelyeként Fürjes Balázs irányításával jön létre és működik a BFK. A névhasználathoz Karácsony Gergely főpolgármester hozzájárulását is megkapták, ezt köszönik neki, korrekt partneri gesztus volt – közölte.
    Elmondta, Fürjes Balázs az új Budapest Fejlesztési Központ vezérigazgatójának Vitézy Dávidot kérte föl, aki a felkérést elfogadta. “Meggyőződésünk, hogy Vitézy Dávid személye és munkája komoly hozzáadott értéket jelent a kormányzati Budapest-munkában. Vitézy Dávid a BKK korábbi sikeres vezetőjeként az egyik legtapasztaltabb, legjobb városfejlesztési szakember, remekül fognak együtt dolgozni Fürjes államtitkárral” – fogalmazott Gulyás Gergely. (MTI)

Sok szép mondat van még a közleményben, bevallom, meg is hatódtam nagyon. Az a baj, hogy gyanakvó geci vagyok. Ezért aztán az az érzésem, hogy Orbán valamiféle árnyék-városvezetést tervez. Igyekszik kivenni Karácsony Gergely kezéből a gyeplőt, a főpolgármester és a kerületi polgármesterek nélkül döntéseket akar hozni. Ne legyen igazam. De mindenesetre igen különösnek találom, hogy Vitézy Dávidnak véletlenül sem Krácsony Gergellyel, hanem Fürjes Balázzsal kel együtt dolgoznia. Lehet persze úgy tenni, mintha Orbán markában lenne a főváros gyeplője – lehet zsarolni is a fővárost, csinálja is lelkesen -, de úgy gondolom és azt remélem, Karácsony Gergelyben emberére akad. Sajnálom, amiért képtelen vagyok segítős szándékot vagy bármi pozitívat feltételezni a kormányról. Nem én tehetek róla.

Potápi Árpád János nemzetpolitikáért felelős államtitkár szerint hamarosan el fog jönni az az idő, amikor nem jelent hátrányt az, ha valaki külhoni magyar. Szerintem Potápi lemaradt a kanyarban. Már jó ideje az jelent hátrányt, ha valaki magyarországi magyarnak születik. Konkrétan az történik, hogy a magyarországi magyarok adójából a magyar kormány a külhoniakat támogatja. Ami nem is lenne akkora baj, ha itt már minden probléma megoldódott volna, de erről szó sincs. Olyannyira nem oldódott meg, hogy konkrétan gyerekek és idős emberek éheznek. És olyan országokba viszi ki a mi pénzünket Orbán Viktor, amely országok semmivel nem állnak rosszabbul, mint Magyarország. Vagy éppen jobban állnak. Ez pedig szemét dolog a magyarországi magyarokkal szemben. Tamás Sándor Kovászna megyei önkormányzati elnök pedig azt mondta, hogy:

Székelyföld az erdélyi magyarság belső anyaországa kíván lenni

Ezt elég nehezen értelmezem. Megkérdezték erről az erdélyi magyarokat is? Mármint azokat, akik nem székelyek.

Mindeközben az egykor Andy Vajna kicsi kacsóján lévő rádiókat állítólag Mészáros Lőrinc emberei vásárolgatják lefelé. Vagyis felfelé, na. Nem mintha érdekelne bárkit ebben az országban, csak úgy mondom.

Jut is eszembe! Jelen állás szerint földalatti garázsok épülnek a felcsúti uradalomban. Abban, ami kezdetben Habsburg József nádor tulajdonában volt (mivel ő építtette), aztán Orbán Viktor milliárdos apjának cégétől bérelte Mészáros Lőrinc, Orbán Viktor ekkor ott tartotta Nárcisz kutyát valamilyen okból. A pillanatnyi tuajdoni viszonyok – ha igaz – úgy festenek, hogy Orbán Győző megvásárolta a birtokot a tulajdon cégétől és most építkezik. A föld alatt. Először úgy volt, hogy porta épül, aztán majorság, most éppen több óriási garázs.

Azt hiszem, napindítónak elég ennyi. Hamarosan beszólunk, csak egy kis türelem.

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
error

Kövess minket!