Április 26,  Péntek
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Sunyi. Varga miniszternő a bajban lévő nőtársai ellen

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,544,300 forint, még hiányzik 455,700 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Jó éjszakát kívánok! Mindenkinek.

Makaóban az igazság, Makaóban a magyar jövő. Fedezd fel Makaót, legyen a tiéd is. Makaó a magyar embereké is. Álmában Szijjártó Péter rábökött a térképre, aztán az ujja ugyan kicsit kilógott Makaóból, de hát ott még nem járt. Elment, és telefonon az MTI-nek rögtön meg is mondta, hogy

Makaóban számos területen mutatkozik komoly igény a magyar prémium termékekre és szolgáltatásokra. 

A külgazdasági- és külügyminiszter személyében először látogatott magyar külügyminiszter a Kínához tartozó, különleges közigazgatási státusú területre. Na, ezen egy cseppet nem csodálkozom, olyan üzletet viszünk, hozunk, hogy abban virágzik fel a magyar gazdaság plusz a makaói. Meg is dicsértek bennünket ottan Ázsiában.

Makaó ráadásul Hongkonghoz hasonlóan nagyra értékeli, hogy Magyarország nem szól bele a terület belső berendezkedésébe, illetve Kínához fűződő kapcsolatába. Mindez együtt kiváló lehetőséget biztosít arra, hogy magyar prémium termékek és szolgáltatások jelenjenek meg a makaói piacon – szögezte le a tárcavezető.

Ja, csak kül- és hadügyekben kötődik Kínához, de azt majd egy lábhoz rendeléssel elintézik. Makaóban semmilyen mezőgazdasági termelésre nincs lehetőség, ezért szinte mindent importból szereznek be. Az agrártermékek körében kifejezetten nagy igény mutatkozik a magyar marha-, sertés- és csirkehúsra, így a következő időszakban a makaói kormányzat ilyen termékek piacra lépését kívánja elősegíteni. Hátméghogy

a magyar kultúra kifejezetten nagy megbecsülésnek örvend, így több nemzetközi kulturális eseményre és fesztiválra hívtak már meg magyar művészeket és együtteseket, valamint magyar kulturális programsorozat is színesíti majd a Makaóban kínált nemzetközi programok palettáját.

Úgy, mint: 1. ? 2. ? 3. ? Legalább egyet tetszett volna mondani, hogy mi is büszkék legyünk arra, hogy végre eljutottak a világ majdnem végére. Az pedig már teljesen természetes, hogy ott is építünk szennyvíztisztító berendezést. Afrikában például már annyit ígért Szijjártó, hogy az ott élő emberek nem győznek hálálkodni ezért – a szintén magyar építésű templomokban. A szegénység ugyan maradt, de ehhez a külügyér hozzászokott itthon.

Prémium. A közeli Makaó az újabb magyar keresztény és nemzeti álom

Gondolkodom, konkrétan milyen prémium termékekről és szolgáltatásokról lehet szó? Ott ahol az egy főre eső GDP a legmagasabb a világon. Mekkora mennyiségben, és mit viszünk nekik? Vagy lesz kereskedő ház is? Ottan Kína közvetlen közelében ontjuk majd magyar tuti árut, nehogy éhen haljanak az emberek. Megértem én, hogy magyarokra vágyik az az 566 375 ezer makaói. Megoldhatjuk mi ezt nagyon praktikusan.

Két magyar állami futár felveszi a makaói zöld, fehér, sárga csillagocskákkal díszített nemzeti színű mellénykét. Az egyik kezükben teli almával bőröndöt, a másikban téliszalámit, a hátizsákjukban L. Simon híres borát cipelik. Felszállnak a repülőre retúrjeggyel, az alig 260 ezer forint. Jutányosan. Utaznak 16 órát és 8 500 kilométert. Lepakolnak a piacon, aztán irány vissza. Futárkereskedelem!

Ugyan, csessze meg a Szijjártó, azt kellett volna mondania, hogy stadiont építenek, hiszen Makaónak önálló labdarúgó-bajnoksága van. De nekem mégis az a gyanúm, hogy luxuséknak készítette elő a terepet. Kaszinózásban. Makaó az elmúlt években túlszárnyalta a híres amerikai kaszinóvárost, Las Vegast, ugyanis a bevételek ötször nagyobbak, mint ott.

Ezeken kívül ugyan mit akarnak diplomáciailag meg gazdaságilag a Kelet Monte-Carlójában? A lakosság zöme buddhista vallású. …és nyilván üldözik a keresztényeket. Értem már.

Jól bevásárolt Orbán Viktor Varga Judit igazságügyi miniszterrel, csak az áru a magyar emberek többségének lett romlottan büdös. A kormány középcsatára  az M1 vendége volt hétfő este, egyebek mellett azt mondta,

hogy a nők védelmére hivatott Isztambuli Egyezmény ratifikálásának a követelése „túlmisztifikált” (sic!), aki pedig „dezinformációt” folytat ezzel kapcsolatban, az nem a nőket védi, hanem saját politikai tőkéjét kovácsolja. 

Atyavilág, miért mindig a legostobábbra kell rábízni az ország sorsát?

Az Isztambuli Egyezmény cikkelyei maradéktalanul érvényesülnek a magyar jogrendszerben, a ratifikáció pedig csak  politikai okokból marad el, mert az megállapodás olyan szemléletet erőltetne a magyar jogrendbe, amely éles ellentétben áll az Orbán-kormány kormány migrációs politikájával és a választók többségének akaratával.

Összevissza, ellentmondásosan beszél Varga Judit, mert akkor, hogy az úristenbe lesz 2020 az áldozatsegítés éve – hatékonyabbá és komplexebbé kívánják tenni az áldozatok védelmét és az áldozatsegítő központok működését.

Varga Judit. Egy magyar politikusnő a bajba jutott nőtársai ellen

Az Orbán-kormány 2014-ben aláírta az Isztambuli Egyezményt, a ratifikáció azonban azóta is késik, a fideszes EP-képviselők egy novemberi szavazáson nem szavaztak meg egy állásfoglalást, amely az Isztambuli Egyezmény ratifikálására szólította fel az ezt eddig elmulasztó tagországokat, köztük Magyarországot is. Az állásfoglalás egyébként simán, 500 szavazattal 91 ellenszavazat és 50 tartózkodás mellett átment az Európai Parlamenten.

Miért nem ratifikálják? Csak. Erőből – csak. Álszenten – csak. Sunyiságból – csak. Elnézést kérek, de ezt az álláspontot olyan hatalmi Orbán-biorobot képes képviselni, akinek valamiért félrehord az agya. Magyar, keresztény meg nemzeti agymenő. Tudják, ebben az a legundorítóbb, hogy ennek a magyar nőnek pénz, paripa, fegyver van a kezében, mégis csak a fegyvert használja a józan ész, a demokrácia és a bajban lévő nők ellen. Ez így csak egy értéktelen, hatalomba belebuggyant katonanő, egy diktátor kiszolgálója, egy ország ellensége. Sem emberi, sem politikusi tartása nincs, hiszen egy magyarázaton belül saját magát hazudtolja meg.

Nem is érdemes ragozni, mert már nincs mi újat írni róla. Hazudik, hiszen 2011 óta alá lehetett írni az egyezményt. Aztán amikor a magyar kormány 2014-ben aláírta, a következő évben lépett bele az életükbe a kíméletlen sorosozás, migráns ellenesség, és most ez a női igazságügyi szánalom bele is keveri mindezt a családon belüli erőszak elleni harcba. A választók többségének akaratából – egy nagy elefántszart, Varga elvtársnő! A pofátlanságnak is van egy határa, amikor már hányhatnékja van az embernek a hatalom férges gondolkodású pökhendijétől. Mert képtelenek a családon belüli erőszak ellen védőhálót létrehozni, mert még pénzbe kerülne. Az meg másra kell, a nagyságosságok luxusára.

Azt mondja: aki pedig „dezinformációt” folytat az Isztambuli Egyezmény ratifikálásával kapcsolatban, az nem a nőket védi, hanem saját politikai tőkéjét kovácsolja. Hogy ez milyen ostoba! Majd mesélje el azoknak a nőknek, akiket lefejeznek; kisgyerekeik előtt mártják a kést a hátukba; gyújtják rájuk a házat emberállatok. Politikai tőkéből. Jesszusom, ettől a miniszter asszonytól még egy jól fejlett vak komondornak is hullani kezd a szőre. 

Az önök véleménye

Nem ifj. Lomniczi nevel, inkább őt nevelik. Emlékszem rá, mikor a temérdek tv adás egyikét úgy vették fel, hogy rajta volt, adás előtt a riporter szépen elmagyarázta a rátermett alaknak, hogy mit mondjon, milyen szavakat tegyen be a beszédbe. Hát enyire önálló volt. (agador)

Szerencsétlen. Mintha valaha is lett volna saját véleménye. Vagy egy önálló gondolata. De mint az ominózus „interjú” óta tudjuk (azóta is rajta röhög mindenki – alkotmányjogász hahaha – Neki nincsenek ilyen „libsi ármányai”. (Békakirály)

A magyaroknak soha nem elég az a vaj, ami a kenyerükön van, mindig többet akarnak. Vagy valami ilyesmit mondott pár évvel ezelőtt az, aki ma a Karmelita kolostorban a Gundel vackain táplálkozik. Szerintem nem is foglakozik azzal, hogy azóta még kevesebb magyar tud vajat venni, mint akkor. Neki és kiskörének jut vajból is, milliárdokból is – és még mindig nem elég. Soha nem is lesz, asszem. (Anna)

Mi vagyunk a telhetetlenek. Nem hogy örülnénk, hogy már kicsit több farhátat vehetünk, Igaz, hogy a zöldség, krumpki, kenyér stb ára emelkedett, tehát farhátra sem jut több az ilyen nagymértékű nyugdíj, családi pótlék és szociális juttatás emeléssel. De hát ez a telhetetlen népség kaviárra és libamájra vágyik. (Transzporter)

Öcsém, Balázs! Már megint elhagytad a Tisza-tónál a gumimatracodat! Látod mi lett belőle? Felfújható csónak. Ha így halad hamarosan repülőgép-anyahajó lesz belőle. 🙂 (Mihály)

Így írtunk mi

Van még mit megkaparintani. Van még apró, amiért le lehet hajolni. Van még nyomorúság, amit meg lehet sarcolni

Vagy mindenki követi Orbánt, vagy mind elpusztulunk. Más opció nincs

Mi lesz itt, ha a mindenkori miniszterelnök idáig vetemedik?

Invázió, végre!

Újabb pofon? Dehogy, ez is tervben volt

Pitiáner tombolás

Akiknek a hátán tizedik éve vágja a fát. A milliárdos vejével és gázszerelőjével

Találkozás

Gyöngyöspatália

Kiemelkedő taktikusság

A nap kommentje:

Jöttek már föld felszínén,aztán föld alatt is. Most meg vízfelszínen,na majd jönnek a búvár migráncsok is,ezért víz alatti kerítés is lesz. Ejtőernyős migráncsok is jöhetnek még éjszakánként. (Janos)

 

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.